• +48 794 113 882

Noże Kuchenne Stalowe 

Podkategorie

  • Brieto M9 Pro
    Seria M9 Pro została zaprojektowana z myślą o profesjonalnych szefach kuchni, ale jest również polecana do użytku domowego. Ze względu na wysoką jakość wykonania seria ta jest bardzo popularna wśród japońskich kucharzy. Ostrza tych noży zostały wykonane z wysoko węglowej stali molibdenowo-wanadowej i są hartowane na poziomie 59+/-1 HRC. Ze względu na wysoką jakość wykonania i łatwość ponownego naostrzenia, seria M9 Pro jest naszą podstawową linią noży. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Bunmei
    Noże marki Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin – uznanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu i są hartowane na poziomie 56-57 HRC. Noże Bunmei Gincho otrzymały w Japonii rekomendację krajowego Towarzystwa Higieny Żywności i cieszą się nieprzerwanym uznaniem japońskich szefów kuchni.
  • Global - G
    Seria G obejmuje noże o standardowych rozmiarach oraz noże o długich ostrzach, takie jak noże szefa, noże do plastrowania, wykrawania i filetowania, noże sashimi czy noże orientalne. Znajduje się w niej także bestsellerowy Nóż szefa G-2, wielokrotnie nagradzany w różnych częściach świata. Z wyjątkiem wybranych modeli, ostrza mają szlif obustronny – dla osób prawo i leworęcznych. Noże Global są pierwszymi w historii nożami kuchennymi, w których ostrze zintegrowano z rękojeścią. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja ułatwiają zachowanie doskonałej higieny w miejscu pracy. Wyróżnikami noży Global są także wypukły szlif klingi, który sprawia, że produkty kroi się bez wysiłku, oraz pokryta regularnymi wgłębieniami („kropkowana”) rękojeść z nierdzewnej stali, gwarantująca pewny uchwyt i zapobiegająca ślizganiu się noża w dłoni. Opatentowana przez Yoshikin stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 57+/-1 HRC zapewnia klingom długotrwałą ostrość i ochronę przed zniszczeniem.
  • Global - GS
    Seria GS obejmuje klasyczne noże ze stosunkowo krótkimi ostrzami, np. noże do obierania czy noże uniwersalne. Cieszy się ogromną popularnością ze względu na funkcjonalność, którą doceniają zwłaszcza użytkownicy profesjonalni. Noże z tej serii wyróżniają się wyrafinowanym, trójkątnym kształtem. Z wyjątkiem wybranych modeli, ostrza mają szlif obustronny – dla osób prawo i leworęcznych. Noże Global są pierwszymi w historii nożami kuchennymi, w których ostrze zintegrowano z rękojeścią. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja ułatwiają zachowanie doskonałej higieny w miejscu pracy. Wyróżnikami noży Global są także wypukły szlif klingi, który sprawia, że produkty kroi się bez wysiłku, oraz pokryta regularnymi wgłębieniami („kropkowana”) rękojeść z nierdzewnej stali, gwarantująca pewny uchwyt i zapobiegająca ślizganiu się noża w dłoni. Opatentowana przez Yoshikin stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 57+/-1 HRC zapewnia klingom długotrwałą ostrość i ochronę przed zniszczeniem.
  • Global - SAI
    Global SAI to ekskluzywna linia noży które są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem. W klingach noży Global SAI zastosowano trzywarstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 58-59 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
  • Global - GSF
    Seria GSF oferuje noże o mniejszych rozmiarach, które stanowią praktyczne uzupełnienie dla dwóch pozostałych serii noży Global  G i GS. Noże Global są pierwszymi w historii nożami kuchennymi, w których ostrze zintegrowano z rękojeścią. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja ułatwiają zachowanie doskonałej higieny w miejscu pracy. Wyróżnikami noży Global są także wypukły szlif klingi, który sprawia, że produkty kroi się bez wysiłku, oraz pokryta regularnymi wgłębieniami („kropkowana”) rękojeść z nierdzewnej stali, gwarantująca pewny uchwyt i zapobiegająca ślizganiu się noża w dłoni. Opatentowana przez Yoshikin stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 57+/-1 HRC zapewnia klingom długotrwałą ostrość i ochronę przed zniszczeniem.
  • Masahiro Bessen

    Japońskie noże do sushi Masahiro Bessen

    Noże z serii Bessen zostały wykute w duchu tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Wszystkie noże z tej serii, sa jednostronnie ostrzone i wręcz stworzone do przygotowywania sushi i oprawiania ryb, sprawdza się zarówno w sushi barze jaki i japońskiej restauracji. Kuchnia japońska to przede wszystkim ryby i warzywa, dlatego noże typu yanagiba, usuba czy deba powinny być w arsenale każdego sushimastera. Ostrza tych noży są wykonane ze stali węglowej Kigami no. 2 wyprodukowanej przez koncern Hitachi. Dzięki autorskiemu procesowi hartowania osiągnięto niebywała twardość ostrzy na poziome 62-63 HRC, dzięki czemu ostrza są niesamowicie ostre i bardzo wytrzymałe. Noże te nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.

  • Masahiro BWH
    Seria noży BWH została zaprojektowana na bazie profesjonalnej serii MV-H, to co odróżnia noże z serii BWH od serii MV-H to brak skuwki pomiędzy ostrzem i rękojeścią. Ostrza tych noży zostały wykute z renomowanej stali molibdenowo-wanadowej o nazwie MBS-26. W trójstopniowym procesie hartowania uzyskano twardość ostrza na poziomie 58-59 HRC co jest idealnym balansem pomiędzy ostrością a elastycznością klingi. Należy wspomnieć iż noże te sa wykuwane przez japońskich rzemieślników z firmy Masahiro już od ponad 30 lat. Wygodna i lekka rękojeść została wykonana z drewna pakka które zostało poddane chemiczne obróbce, dzięki czemu rękojeść ma właściwości bakteriobójcze i jest odporna na wodę.Te ekstremalnie ostre i funkcjonalne noże kuchenne są idealne na prezent dla wszystkich pasjonatów gotowania.
  • Masahiro MSC

    Noże Kuchenne Masahiro MSC

    Noże z serii MSC to podstawowa linia noży Masahiro, skierowana przede wszystkim do użytku domowego. Seria MSC to podstawowe i najbardziej uniwersalne rodzaje noży używane najczęściej w domowej kuchni. Ostrza tych noży zostały wykute z wysokowęglowej sali MBS-26 a ich twardość to 58-59 HRC. Dzięki złożonemu procesowi hartowania, opracowanemu przez właścicieli firmy - rodzinę Hattori, noże z serii MSC charakteryzują się idealnym balansem pomiędzy elastycznością a twardością ostrza. Noże te są nierdzewne i w związku z tym są bardzo łatwe w utrzymaniu. Wyjątkowego wyglądu, nadaje tym nożom piękna rękojeść wykonana z drewna pakka a dzięki ergonomicznemu wyprofilowaniu, noże te sa bardzo komfortowe w użytkowaniu.

  • Masahiro MS-8

    Noże Japońskie do Sushi Masahiro MS-8

    MS-8 to seria noży w tradycyjnym japońskim stylu, skierowana przede wszystkim do miłośników sushi, kuchni japońskiej i tradycyjnego japońskiego rzemiosła. Noże z serii Masahiro MS-8 są tradycyjnie ostrzone jednostronnie i zostały wykonane z kultowej stali MBS-26 a twardość tych pięknych ostrzy to około 58-59 w skali Rockwella. Kowale z firmy Masahiro, wykuwają te noże już od kilkudziesięciu lat, osiągając perfekcję w swoim rzemiośle, sprawiając że ostrość nabiera nowego znaczenia. Rękojeść jest wykonana z drewna magnolii i została wykonana piękna skuwką z wytrzymałego tworzywa. Dla zachowania ekstremalnej ostrości, najlepiej ostrzyć te noże na kamieniach wodnych.

  • Masahiro MV
    Noże Masahiro z serii MV, to bardzo znana i popularna seria wśród szefów kuchni. Ostrza tych noży zostały wykute z wysokowęglowej nierdzewnej stali MBS-26 z domieszką molibdenu i wanadu. Dzięki trójstopniowemu procesowi hartowania stali, otrzymujemy ostrza o twardości 58-59 HRC, co czyni te noże szczególnie polecane do profesjonalistów oraz pasjonatów gotowania. Wysoką jakość wykonania i wykończenia zawdzięczamy rzemieślnikom z firmy Masahiro, którzy wykuwają te noże kuchenne już od ponad 30 lat. Rękojeść została wykonana z drewna pakka, które ma właściwości bakteriobójcze oraz jest odporne na wilgoć. Noże z tej serii są zapakowane w estetyczne opakowania i czyni je idealnymi na prezent.
  • Masahiro MV-H
    Noże z serii Masahiro MV-H, zostały zaprojektowane z myślą o europejskich i amerykańskich szefach kuchni którzy używają przede wszystkim noży w stylu zachodnim. Ostrza zostały wykute ze stali MBS-26 która jest pochodna renomowanej stali VG-10. Hartowanie tych ostrzy odbywa się w unikalnym trójstopniowym procesie tak aby wydobyć ze stali wszystko co najlepsze. Dzięki temu procesowi ostrza tych noży zostały zahartowane do twardości 58-59 HC, co jest idealnym balansem pomiędzy twardością a elastycznością. Wygodna rękojeść została wykonana ze specjalnego materiału o nazwie poyacetal, który ma właściwości bakteriobójcze i jest odporny na wilgoć. Polecamy te noże wszystkim profesjonalistom i pasjonatom gotowania którzy cenią sobie jakość wykonania i ekstremalność ostrość noży kuchenny. Noże są zapakowane w estetyczne pudełka.
  • Masahiro MV-S
    Noże Masahiro z serii MV-S, zostały stworzone przez japońskich rzemieślników którzy już od ponad 30 lat wykuwają te piękne i funkcjonalne noże kuchenne. Ostrza tych noży zostały wykonane z wysokowęglowej i nierdzewnej stali o nazwie MBS-26. Dzięki trójstopniowemu procesowi hartowania, ostrza te maja twardość 58-59 HRC. Dzięki tej technice hartowania otrzymujemy noże które są ekstremalnie ostre, długo trzymają ostrość i są łatwe do naostrzenia. Noże z tej serii posiadają charakterystyczną stalową rękojeść która jest zintegrowana z ostrzem przez co konstrukcja tych noży jest bardzo mocna. Rękojeść posiada specjalną perforację która poprawia chwyt i czyni te noże niezwykle wygodne nawet przy wielogodzinnym użytkowaniu. Te noże polecane są zarówno do profesjonalnego użytkowania jak i będą wspaniałym dodatkiem do każdej kuchni.
  • Masahiro Sankei

    Noże kuchenne Masahiro Sankei

    Noże Masahiro z serii Sankei, to bardzo udana fuzja tradycyjnego rzemiosła japońskiego z nowoczesnym wyglądem zgodnym ze współczesnymi trendami. Użyta do produkcji stal MBS-26 jest nierdzewna a duży dodatek węgla i wysokie hartowanie na poziomie 58-59 HRC sprawia że noże te bardzo długo pozostaną ekstremalnie ostre. W serii Sankei znajdziemy wszystkie podstawowe rodzaje noży, dzięki czemu seria Sankei do idealny wybór dla szefa kuchni czy pasjonata gotowania. Funkcjonalna rękojeść została wykonana z drewna pakka i wykończona dwoma nitami które ją dodatkowo zabezpieczają. Noże z serii Sankei są bardzo dobrze wyważone, dzięki czemu sa wygodne w użytkowaniu nawet podczas wielogodzinnej pracy kuchni. Dzięki pięknemu opakowaniu, noże te będą wspaniałym prezentem.

  • Masamoto VG-10
               Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzeniem marki doskonałych noży.Teraz po pięciu pokoleniach, jego wizja się spełniła, noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Seria VG-10 jest wykonana ze stali „Hyper Molybdenum-Vanadium", ostrza noży zostały zahartowane do 60+/-1 HRC. Noże charakteryzują się doskonałym balansem i ergonomią oraz są bardzo lekkie.            Wygodna rękojeść została wykonana z materiału o nazwie „Duracon”, który ma właściwości antybakteryjne i jest odporny na zmiany temperatury.
  • Masamoto KK
    Założycielem firmy Masamoto Sohonten był Minosuke Matsuzawa, który rozpoczął produkcję noży już w 1872 roku. Jego marzeniem było stworzeniem marki doskonałych noży, teraz po pięciu pokoleniach, jego wizja się spełniła, noże Masamoto są uznawane za jedne z najlepszych noży kuchennych na świecie. Noże z serii KK posiadają ostrza dwuwarstwowe gdzie rdzeń został wykonany w węglowej stali „White Steel", a zewnętrzna warstwa ze miękkiej stali. Wszystkie noże z tej serii zostały ręcznie wykute i wykończone a hartowanie jest na poziomie 62-63 HRC. Rękojeść została wykonana z drewna magnolii i wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Masamoto KK nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystkie noże zapakowane są w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Masamoto KS

    Masamoto KS Hon Kasumi

    Masamoto KS to seria noży kuchennych, ręcznie ostrzonych i polerowanych przez doświadczonych rzemieślników. Cały proces produkcji noży Hon Kasumi różni sie znacząco od wytwarzania noży Kasumi, przede wszystkim większa liczbą poszczególnych etapów kucia, hartowania, ostrzenia i finalnego wykończenia. Ta seria noży Masamoto KS Hon Kasumi, wytwarzana jest ze węglowej stali Shiro-ko #2 noszącej nazwę Hitachi White Steel no.2. Ostrza tych tradycyjnych japońskich noży do sushi, hartowane są do poziomu twardości 62-63 HRC. Proces hartowania, użyta stal i jej struktura sprawiają że noże te bardzo długo utrzymuja ostrość. Rękojeść w krztałcie litery D, wykonana jest z drewna magnolii i wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Masamoto KS Hon Kasumi to oczywisty wybów dla sushi masterów i miłosników kuchni japońskiej i azjatyckiej. Należy pamiętać że użyta do produkcji ostrzy stal nie jest nierdzewna i należy o nie odpowiednio zadbać.

  • Misono Molybdenum
               Misono jest jedną z najbardziej cenionych i rozpoznawalnych japońskich marek w segmencie noży kuchennych w stylu zachodnim. Seria Molybdenum Steel wydaje się być najlepszym wyborem spośród wszystkich serii Misono pod względem stosunku jakości do ceny. Noże te są bardzo zbliżone do doskonałej serii UX10 zarówno pod względem wysokiej jakości wykonania, jaki i ergonomii.            Ostrze jest wykonane z wysokowęglowej stali nierdzewnej, które zostało zahartowane do 58+/-1 HRC, dzięki czemu ostrze bardzo długo trzyma ostrość i jest łatwe w utrzymaniu. Rękojeść została wykonana z czarnego drewna pakka. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Mistrz Hideo Kitaoka
    Noże Mistrza Hideo Kitaoka są produkoane w Takefu, prowincji słynącej z produkcji najlepszych noży kuchennych już od 700 lat. Noże są ręczenie wykuwane i wykańczane przez co mają niepowtarzalny charakter
    Noże Hideo Kitaoka to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, idealnie sprawdzających się podczas przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 63+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące. Wszystkie noże są ręcznie kute i wykańczane. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna różanego i wykończona piękną bawolą skuwką. Noże Hideo Kitaoka nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.
  • Mistrz Takeshi Saji
  • MIYABI 4000FC

    Japońskie noże kuchenne Miyabi 4000FC

    Noże Miyabi 4000FC są idealnym przykładem japońskiego kunsztu wytwarzania najlepszych noży kuchennych. Noże te charakteryzują się pięknym wykończeniem, a także najlepszymi właściwościami, które znacząco ułatwiają pracę w kuchni podczas gotowania. Seria Miyabi 4000FC zawiera ekstremalnie ostre noże, których ostrza zostały zahartowane na poziomie 61 HRC. Ostrza tych noży zostały wykonane ze stali wysokowęglowej FC61. Wygodna rękojeść ma okatgonalny kształt, a wykonana jest z drewna pakka. Dodatkowym atutem jest zdobienie na linii ostrza, które nadaje tym pięknym ostrzom noży niepowtarzalny wygląd. Noże kuchenne marki Miyabi są produkowane przez renomowaną firmę Zwilling w Japonii.

  • Miyabi 5000FCD

    Damasceńskie Noże Kuchenne Miyabi 5000 FCD

    Estetyczne japońskie noże kuchenne z serii Miyabi 5000 FCD są idealnym przykładem udanej fuzji elegancji, pięknej estetyki i ekstremalnej ostrości. Noże z serii 5000 FCD posiadają ostrze wielowarstwowe z rdzeniem z wysokowęglowej stali FC61, który został okuty 48 warstwami stali damasceńskiej. Hartowanie tych noży pozwoliło na osiągnięcie twardości rzędu 61+-1 HRC, a jednocześnie ostrza są elastyczne. Noże Miyabi 5000 FCD są bardzo trwałe w użytkowaniu, więc sprawdzą się w domu jak i w restauracji. Charakteryzują się one ponadto stylową rękojeścią wytwarzaną z drewna pakka.

  • Miyabi 5000MCD

    Noże Kuchenne ze Stali Damasceńskiej Miyabi 5000MCD 

    Seria Miyabi 5000MCD to bardzo udane połączenie pięknego designu z zachwycającą funkcjonalnością najważniejszego narzędzia w kuchni - noża kuchennego. Ergonomiczna rękojeść japońskich noży Miyabi 5000MCDzostała wykonana z drewna brzozy Masur i została ozdobiona pięknym pinem dzięki temu jest bardzo wygodna, ale także stylowo się prezentuje. Te piękne noże kuchenne charakteryzują się także imponującą ostrością oraz twardością – ich ostrza zostały wykonane aż ze 100 warstw wysokiej jakości stali damasceńskiej, a rdzeń z wytrzymałej i bardzo twardej stali proszkowej MicroCarbide MC63. W trakcie procesu hartowania uzyskano imponującą twardość ostrza sięga 63+/-1 HRC, dzięki czemu otrzymujemy noże o idealnych właściwościach tnących które bardzo długo pozostaną ostre.Noże z serii 5000MCD polecane są zarówno profesjonalnym szefom kuchni, jak i osobom, które po prostu kochają gotować.

  • Miyabi 5000MCD 67

    Kute Noże Damasceńskie Miyabi 5000MCD 67

    Miyabi 5000MCD 67 to bardzo udana seria noży kuchennych, które cechują się wysokimi walorami użytkowymi i estetycznymi. W trakcie ich wykuwania producent stawia na jakość bez żadnych kompromisów – dzięki temu noże kuchenne Miyabi 5000MCD 67 długo trzymają ostrość i doskonale leżą w dłoni, wpływając na wydajność oraz precyzyjność wykonywanych prac w kuchni domowej czy w restauracji. Noże te posiadają ostrza wykonane ze 133-warstwowej stali damasceńskiej i rdzeń ze stali proszkowej MC66, imponują pod względem twardości, która przez wyjątkowy proces hartowania w prawie - 196 stopniach Celcjusza, dochodzi aż do 66+/-1 HRC. Dodatkowo każdy nóż z serii Miyabi 5000MCD 67 posiada niezwykle piękną rękojeść z pinem, a do której produkcji używa się drewna z czarnego jesionu.

  • Miyabi 6000MCT

    Noże Japońskie Miyabi 6000MCT

    Seria noży japońskich Miyabi 6000MCT charakteryzuje się pięknym ostrzem, które jest ręcznie wytwarzane w procesie wykuwania. Do wyprodukowania rdzenia zastosowana jest  stal proszkowa MC63 która jest zahartowana aż do 63+/-1 HRC, a okuwa go i dwuwarstwowa stal nadając ostrzu elastyczności. Noże kuchenne z serii Miyabi 6000MCT mają doskonałe właściwości tnące i szereg zalet, które z pewnością wyróżniają je pod kątem jakości i funkcjonalności wśród innych noży. Ostrza mają fakturę młotkowania „Tsuchime”, która wpływa na ich stylowy wygląd oraz pełni r bardzo praktyczną funkcję – żywność nie przykleja się do ostrza. Rękojeść z ciemnobrązowego drewna kokobolo jest doskonale wyprofilowana i wygodna podczas długotrwałego użytkowania w kuchni domowej czy w restauracji.

  • Miyabi 7000D

    Japońskie Noże Kuchenne ze Stali Damasceńskiej Miyabi 7000D

    Seria japońskich noży kuchennych Miyabi 7000D ma wiele cech, które decydują o jej najwyższej jakości. Rdzeń ostrzy jest wytwarzany z wyjątkowej stali CMV60 złożonej z molibdenu, wanadu oraz kobaltu, którą okuwa 65-warstwowa stal damasceńska. Dzięki temu oraz opracowanej metodzie hartowania twardość ostrza wynosi 60+/-1 HRC, sprawiając, że noże z serii Miyabi 7000D idealnie sprawdzą się zarówno w domowej kuchni jak i profesjonalnej restauracji. Noże te posiadają także optymalnie wyważoną i wyprofilowaną rękojeść, która wykonana została z micarty (połączenia wielowarstwowego lnu, a także żywicy syntetycznej) i wykończona stalą nierdzewną. Noże te są zapakowane w estetyczne pudełka i stanowią idealny pomysł na prezent.

  • Nagomi Shiro
    Noże z serii Nagomi Shiro stanowią unikalne połączenie japońskiej tradycji z nowoczesną technologią. Odporne na ścieranie klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu. Ostrza okuto warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Tradycyjne, drewniane rękojeści w kształcie litery D wzmocniono pierścieniem ze stali nierdzewnej. Noże z tej serii są wyjątkowo lekkie, trwałe i wygodne w utrzymaniu, co znacząco podnosi komfort pracy.
  • Nagomi Kuro
    Oryginalne noże z serii Nagomi Kuro zostały zaprojektowane z myślą o kucharzach pracujących w trudnych warunkach. Wytrzymałe klingi ze stali damasceńskiej składają się z 33 warstw wysokowęglowej stali nierdzewnej z domieszką molibdenu i wanadu. Ostrza są dodatkowo okute warstwami stali SUS410 i SUS430, które zwiększają odporność noży na korozję i ułatwiają proces ostrzenia. Stylowe rękojeści wykonano z czarnego drewna warstwowego i wzmocniono nasadą ze stali nierdzewnej. Ich kształt przywołuje tradycję mieczy samurajskich, nadając nożom Nagomi Kuro niepowtarzalny charakter.
  • Nagomi Maru
    Noże Nagomi Maru nawiązują stylem do japońskiego modernistycznego designu, który łączy tradycję z awangardą w zachwycający sposób. Noże Nagomi Maru to idealna propozycja dla wymagających szefów kuchni oraz profesjonalistów, którzy poszukują harmonii i komfortu wśród licznych zajęć. Hartowane kriogenicznie klingi o pełnym trzpieniu wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej 440, zanurzanej w ciekłym azocie o temperaturze minus 170°C. Proces ten poprawia elastyczność stali, przedłuża trwałość ostrza i zwiększa odporność noży na rdzewienie. Ergonomiczne rękojeści z drewna warstwowego wzmocnione są wstawkami ze stali nierdzewnej, która pięknie kontrastuje z delikatnym zarysem słojów.
  • Narihira - Saku
                 Noże Narihira zostały wyprodukowane przez Fujitora, tę samą firmę, która produkuje noże marki Tojiro. Noże Narihira są tradycyjnymi nożami japońskimi ostrzonymi jednostronnie do przygotowywania sushi. Jest to połączenie tradycji z nowoczesną technologią ich wytwarzania. Te doskonałe noże mają ostrza wykonane ze stali nierdzewnej, a  rękojeść z drewna magnolii.              Noże Narihira są szczególnie polecane osobom rozpoczynającym przygodę z przygotowywaniem sushi, a także tym, które szukają tradycyjnych noży japońskich.
  • Takahisa Damascus (GEKKO)
              Takahisa Damascus, jest to seria noży która łączy w sobie piękno wykonania i funkcjonalność. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali VG10, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 17 warstwowej stali damasceńskiej które mają piękne wykończenie „Tsuchime” nadające im wyjątkowy charakter. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Identyczne noże znajdziemy również u innych producentów takich jak Gekko czy Kanetsune.            Rękojeść jest wykonana z drewna mahoniowego.Seria Takahisa Damascus jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Takahisa Damascus...
         Takahisa Damascus, jest to seria noży która łączy w sobie piękno wykonania i funkcjonalność. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali VG10, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 17 warstwowej stali damasceńskiej które mają piękne wykończenie „Tsuchime” nadające im wyjątkowy charakter. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Identyczne noże znajdziemy również u innych producentów takich jak Gekko czy Kanetsune.      Rękojeść w tradycyjnym japońskim stylu w krztałcie ośmiokąta (octagon) została wykonana z drewna mahoniowego. Seria Takahisa Damascus jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Sakai Takayuki...

    Sakai Takayuki Damascus Octagon


    Japońskie noże kuchenne z serii Sakai Takayuki Damascus Octagon, reprezentują najlepszy kunszt japońskiego rzemiosła wykuwania noży. Cechuja się doskonała funkcjonalnością i ergonomią. Ostrza tych noży zostały wykute z 45 warstowej stali damasceńskiej a rdzeń ze znakomitej nierdzewnej stali wysokowęglowej AUS-10 a twardość ostrza to 61 +/-1 HRC. Dzięki tak twardemu ostrzu, krawędź tnąca pozostanie bardzo długo ostra. Młotkowane wykończenie tych ostrzy „Tscuchime” nadaje tym nożom wyjątkowego charakteru. Oktagonalna rękojeść z drewna magnolii jest wykończona naturalną skuwką z bawolego rogu. Wszystkie noże zapakowane  są w pieknych pudełkach prezentowych.
  • Tamahagane Kyoto...
    Tamahagane Kyoto Damascus 63 jest to seria noży która łączy w sobie przede wszystkim piękne wykonanie, dbałość o detale oraz funkcjonalność. Ostrze wykonane jest z aż 63 warstwowej stali damasceńskiej a rdzeń to wysokowęglowa stali VG5 która charakteryzuje się bardzo długim trzymaniem ostrości.Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść wykonana jest z laminowanego drewna. Seria Tamahagane Kyoto Damascus 63 jest dwustronnie ostrzona i jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Te noże na pewno spełnią nawet najbardziej wygórowane wymagania zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Tojiro Aogami
              Tojiro Aogami, jest to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, dzięki czemu są idealne do przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze dwuwarstwowe gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Aogami a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali.Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 63+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali ochrania rdzeń i nadaje elastyczności.           Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże  Tojiro Aogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystkie noże zapakowane są  w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Tojiro DP 3 HQ
               Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego, co zapewnia dużą wytrzymałość na zmiany temperatury a także daje dodatkową ochronę antybakteryjną.            Seria DP jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Tojiro DP 3
             Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z miękkiej stali 13-CHROME. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść nie posiada skuwki/bolstera i jest wykonana z czarnego wzmacnianego drewna „eco wood” wytwarzanego pod bardzo wysokim ciśnieniem z pyłu drzewnego, co zapewnia dużą wytrzymałość na zmiany temperatury a także daje dodatkową ochronę antybakteryjną.           Seria ta jest dwustronnie ostrzona, jest polecana przede wszystkim domowym kucharzom i osobom zaczynającym swoja przygodę z nożami japońskimi. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Tojiro Pro-DP 37
    Noże Tojiro Pro-DP 37 (Pro-DP Damascus) te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane z 37 warstwowej stali damasceńskiej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 60+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z czarnego laminatu typu "micarta. Seria Pro-DP jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Tojiro Flash
    Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali VG10, a zewnętrzne warstwy ostrza zostały wykonane ze 37 warstwowej stali damasceńskiej (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele). Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy stali damasceńskiej ochraniają rdzeń i nadają elastyczność. Rękojeść jest wykonana z micarty z estetyczną metalową wstawką Seria Flash jest dwustronnie ostrzona, jest polecana zarówno profesjonalnym szefom kuchni jak i domowym kucharzom. Wszystkie noże są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Tojiro Shirogami
              Tojiro Shirogami, jest to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, dzięki czemu są idealne do przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali ochrania rdzeń i nadaje elastyczności. Nakiri 165mm oraz Santoku 165mm są tradycyjnie kute i posiadaja niepowtarzalny wygląd kutej stali. Wszystkie noże są ręcznie wykonane, nie ma dwóch identycznych egzemplarzy.          Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona piękną skuwką. Noże  Tojiro Shirogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji. Wszystkie noże zapakowane są  w estetyczne pudełka prezentowe.
  • Tojiro Shippu
    Profesjonalne noże Tojiro Shippu DP Damascus to unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw stali nierdzewnej, osłaniających niezwykle twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Piękny, wielowarstwowy materiał powstaje zgodnie z tradycyjnymi technikami wykuwania stali, dzięki czemu nóż służy użytkownikom dłużej niż narzędzia ze zwykłych materiałów. Wygodne, dębowe rękojeści zamocowano pierścieniem z bawolego rogu, który stopniowo zaciska się wokół nasady i zapobiega wysunięciu się klingi.
  • Tojiro Shippu Black
    Tojiro Shippu Black to nowa, niezwykle atrakcyjna odsłona bestsellerowej serii noży Shippu DP Damascus. Unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim mają teraz stylową, przyciemnioną szatę. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw nierdzewnej stali, osłaniających twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone przezroczystym lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.
  • Tojiro ORIGAMI
    Tojiro ORIGAMI to unikatowa seria noży, którą wyróżnia geometryczny design nawiązujący do japońskiej sztuki składania papieru. Każdy nóż powstaje w całości z jednego arkusza wysokowęglowej stali nierdzewnej. Dzięki zaawansowanej metodzie gięcia i zwijania stali, doświadczeni pracownicy przemysłu metalurgicznego z regionu Tsubame-Sanjo stworzyli oryginalną, minimalistyczną konstrukcję o wysokich walorach użytkowych. Trójkątna rękojeść zapewnia zaskakująco wygodny chwyt i posiada w środku pustą przestrzeń, co znacznie zmniejsza wagę produktu. Nowatorski projekt Tojiro podkreśla piękno stalowych noży i czyni je praktycznie niezniszczalnymi. Serię Tojiro ORIGAMI wyróżniono w Niemczech prestiżową nagrodą iF Design Award 2012.
  • Tojiro Zen Black
    Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza (Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa są ostrzone jednostronnie). Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Dębowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim. Czarne ostrza mają dodatkowo powłokę tlenkową, która nie zmienia ich właściwości.
  • Tojiro Zen Dąb
    Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza (Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa są ostrzone jednostronnie). Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Dębowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.
  • Tojiro Zen Kasztan
    Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza (Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa są ostrzone jednostronnie). Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Ostrza są zahartowane na poziomie 58 +/-1 HRC. Kasztanowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.
Showing 1 - 12 of 420 items
Showing 1 - 12 of 420 items
noże kuchenne stalowe