• +48 794 113 882

Bunmei Yanagiba 27cm

1804270

425,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Bunmei Yanagiba (270 mm) jest jednym z podstawowych noży kuchennych, jakie powinny się znaleźć w wyposażeniu wszystkich sushi masterów. Jego długie, a zarazem wąskie ostrze tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone, dzięki czemu świetnie sprawdza się przy krojeniu, jak i plastrowaniu ryb. Noże Yanagiba wykorzystuje się przede wszystkim do przyrządzania sashimi oraz sushi. Nóż tego typu wywodzi się z Kansai (w rejonie Osaki).

Wszystkie noże kuchenne, wchodzące w skład serii Bunmei Gincho, są produkowane przez firmę Yoshikin – znanego japońskiego producenta noży Global. Noże z serii Bunmei Gincho charakteryzują się ostrzami o twardości na poziomie 56-57 HRC, uzyskiwanej w procesie hartowania. Są one wytwarzane ze stali wysokowęglowej – molibdenowo-wanadowej. Ich rękojeść powstaje z pięknego drewna magnoliowego. Te klasyczne japońskie noże doskonale sprawdzają się w rękach sushi masterów. Dodatkową zaletą serii Bunmei jest to, że wszystkie noże zapakowano w estetyczne, prezentowe pudełka.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Bunmei Yanagiba (270 mm) jest jednym z podstawowych noży kuchennych, jakie powinny się znaleźć w wyposażeniu wszystkich sushi masterów. Jego długie, a zarazem wąskie ostrze tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone, dzięki czemu świetnie sprawdza się przy krojeniu, jak i plastrowaniu ryb. Noże Yanagiba wykorzystuje się przede wszystkim do przyrządzania sashimi oraz sushi. Nóż tego typu wywodzi się z Kansai (w rejonie Osaki).

Wszystkie noże kuchenne, wchodzące w skład serii Bunmei Gincho, są produkowane przez firmę Yoshikin – znanego japońskiego producenta noży Global. Noże z serii Bunmei Gincho charakteryzują się ostrzami o twardości na poziomie 56-57 HRC, uzyskiwanej w procesie hartowania. Są one wytwarzane ze stali wysokowęglowej – molibdenowo-wanadowej. Ich rękojeść powstaje z pięknego drewna magnoliowego. Te klasyczne japońskie noże doskonale sprawdzają się w rękach sushi masterów. Dodatkową zaletą serii Bunmei jest to, że wszystkie noże zapakowano w estetyczne, prezentowe pudełka.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Bunmei Yanagiba 27cm

Bunmei Yanagiba 27cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.