- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowa Wysyłka
0,00 zł Razem
Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Ilość
Razem
Bunmei Yanagiba 27cm
1804270
- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 270mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 56-57
- Typ ostrzenia: jednostronne
Nóż Bunmei Yanagiba (270 mm) jest jednym z podstawowych noży kuchennych, jakie powinny się znaleźć w wyposażeniu wszystkich sushi masterów. Jego długie, a zarazem wąskie ostrze tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone, dzięki czemu świetnie sprawdza się przy krojeniu, jak i plastrowaniu ryb. Noże Yanagiba wykorzystuje się przede wszystkim do przyrządzania sashimi oraz sushi. Nóż tego typu wywodzi się z Kansai (w rejonie Osaki).
Wszystkie noże kuchenne, wchodzące w skład serii Bunmei Gincho, są produkowane przez firmę Yoshikin – znanego japońskiego producenta noży Global. Noże z serii Bunmei Gincho charakteryzują się ostrzami o twardości na poziomie 56-57 HRC, uzyskiwanej w procesie hartowania. Są one wytwarzane ze stali wysokowęglowej – molibdenowo-wanadowej. Ich rękojeść powstaje z pięknego drewna magnoliowego. Te klasyczne japońskie noże doskonale sprawdzają się w rękach sushi masterów. Dodatkową zaletą serii Bunmei jest to, że wszystkie noże zapakowano w estetyczne, prezentowe pudełka.
Rodzaje noży | Nóż Yanagiba |
Materiał ostrza | Stal nierdzewna |
Nóż Bunmei Yanagiba (270 mm) jest jednym z podstawowych noży kuchennych, jakie powinny się znaleźć w wyposażeniu wszystkich sushi masterów. Jego długie, a zarazem wąskie ostrze tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone, dzięki czemu świetnie sprawdza się przy krojeniu, jak i plastrowaniu ryb. Noże Yanagiba wykorzystuje się przede wszystkim do przyrządzania sashimi oraz sushi. Nóż tego typu wywodzi się z Kansai (w rejonie Osaki).
Wszystkie noże kuchenne, wchodzące w skład serii Bunmei Gincho, są produkowane przez firmę Yoshikin – znanego japońskiego producenta noży Global. Noże z serii Bunmei Gincho charakteryzują się ostrzami o twardości na poziomie 56-57 HRC, uzyskiwanej w procesie hartowania. Są one wytwarzane ze stali wysokowęglowej – molibdenowo-wanadowej. Ich rękojeść powstaje z pięknego drewna magnoliowego. Te klasyczne japońskie noże doskonale sprawdzają się w rękach sushi masterów. Dodatkową zaletą serii Bunmei jest to, że wszystkie noże zapakowano w estetyczne, prezentowe pudełka.
No customer comments for the moment.
5 inne produkty w tej kategorii:
Bunmei Tako-Sashimi 21cm
334,00 złBunmei Yanagiba 21cm
365,00 złBunmei Deba 19,5cm
475,00 złBunmei Oroshi 24cm
515,00 złBunmei Yanagiba 30cm, Leworęczny
599,00 zł