- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 270mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 56-57
- Typ ostrzenia: jednostronne
Nóż Bunmei Yanagiba (270 mm) jest jednym z podstawowych noży kuchennych, jakie powinny się znaleźć w wyposażeniu wszystkich sushi masterów. Jego długie, a zarazem wąskie ostrze tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone, dzięki czemu świetnie sprawdza się przy krojeniu, jak i plastrowaniu ryb. Noże Yanagiba wykorzystuje się przede wszystkim do przyrządzania sashimi oraz sushi. Nóż tego typu wywodzi się z Kansai (w rejonie Osaki).
Wszystkie noże kuchenne, wchodzące w skład serii Bunmei Gincho, są produkowane przez firmę Yoshikin – znanego japońskiego producenta noży Global. Noże z serii Bunmei Gincho charakteryzują się ostrzami o twardości na poziomie 56-57 HRC, uzyskiwanej w procesie hartowania. Są one wytwarzane ze stali wysokowęglowej – molibdenowo-wanadowej. Ich rękojeść powstaje z pięknego drewna magnoliowego. Te klasyczne japońskie noże doskonale sprawdzają się w rękach sushi masterów. Dodatkową zaletą serii Bunmei jest to, że wszystkie noże zapakowano w estetyczne, prezentowe pudełka.
- Typ noża
- Yanagiba - Nóż do Plastrowania/Sashimi
- Rodzaj stali
- Stal nierdzewna
- Zakres cen
- 300-599 zł
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
