• +48 794 113 882

Bunmei Yanagiba 27cm

1804270

425,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Bunmei Yanagiba (270 mm) jest jednym z podstawowych noży kuchennych, jakie powinny się znaleźć w wyposażeniu wszystkich sushi masterów. Jego długie, a zarazem wąskie ostrze tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone, dzięki czemu świetnie sprawdza się przy krojeniu, jak i plastrowaniu ryb. Noże Yanagiba wykorzystuje się przede wszystkim do przyrządzania sashimi oraz sushi. Nóż tego typu wywodzi się z Kansai (w rejonie Osaki).

Wszystkie noże kuchenne, wchodzące w skład serii Bunmei Gincho, są produkowane przez firmę Yoshikin – znanego japońskiego producenta noży Global. Noże z serii Bunmei Gincho charakteryzują się ostrzami o twardości na poziomie 56-57 HRC, uzyskiwanej w procesie hartowania. Są one wytwarzane ze stali wysokowęglowej – molibdenowo-wanadowej. Ich rękojeść powstaje z pięknego drewna magnoliowego. Te klasyczne japońskie noże doskonale sprawdzają się w rękach sushi masterów. Dodatkową zaletą serii Bunmei jest to, że wszystkie noże zapakowano w estetyczne, prezentowe pudełka.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Nóż Bunmei Yanagiba (270 mm) jest jednym z podstawowych noży kuchennych, jakie powinny się znaleźć w wyposażeniu wszystkich sushi masterów. Jego długie, a zarazem wąskie ostrze tradycyjnie jest jednostronnie ostrzone, dzięki czemu świetnie sprawdza się przy krojeniu, jak i plastrowaniu ryb. Noże Yanagiba wykorzystuje się przede wszystkim do przyrządzania sashimi oraz sushi. Nóż tego typu wywodzi się z Kansai (w rejonie Osaki).

Wszystkie noże kuchenne, wchodzące w skład serii Bunmei Gincho, są produkowane przez firmę Yoshikin – znanego japońskiego producenta noży Global. Noże z serii Bunmei Gincho charakteryzują się ostrzami o twardości na poziomie 56-57 HRC, uzyskiwanej w procesie hartowania. Są one wytwarzane ze stali wysokowęglowej – molibdenowo-wanadowej. Ich rękojeść powstaje z pięknego drewna magnoliowego. Te klasyczne japońskie noże doskonale sprawdzają się w rękach sushi masterów. Dodatkową zaletą serii Bunmei jest to, że wszystkie noże zapakowano w estetyczne, prezentowe pudełka.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Bunmei Yanagiba 27cm

Bunmei Yanagiba 27cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.