- Typ: Deba
- Długość ostrza: 195mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 56-57
- Typ ostrzenia: jednostronne
Nóż Bunmei Deba 195 mm – w odróżnieniu od pozostałych noży w japońskim stylu – ma ciężkie i grube ostrze. Taki nóż jak Deba najlepiej sprawdza się przy wykonywaniu różnego rodzaju cięższych prac. Z powodzeniem można go stosować np. do oprawiania ryb, odcinania łbów i ogonów czy też filetowania.
Produkcją noży kuchennych Bunmei Gincho zajmuje się japońska firma znana z cenionych noży Global – firma Yoshikin. Warto zauważyć, że ostrze każdego noża Bunmei Gincho zostało wytworzone ze stali wysokowęglowej, molibdenowo-wanadowej oraz w wyniku procesu hartowania uzyskało twardość 56-57 HRC. Wykonana z drewna magnoliowego rękojeść stanowi estetyczne wykończenie tych noży. Są to najwyższej jakości, japońskie noże w klasycznym stylu, które doskonale sprawdzają się u sushi masterów. Wszystkie noże z serii Bunmei umieszczono w ładnych opakowaniach (doskonałych na prezent).
- Typ noża
- Deba - Nóż do Oprawiania Ryb
- Rodzaj stali
- Stal nierdzewna
- Zakres cen
- 300-599 zł
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
