• +48 794 113 882

Bunmei Yanagiba 30cm, Leworęczny

1804300L

599,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne, dla leworęcznych

Podstawowy nóż kuchenny używany w pracy sushi masterów to nóż Yanagiba. Bunmei Yanagiba 300 mm posiada długie i wąskie ostrze, które zgodnie z tradycją ostrzy się jednostronnie – dzięki temu umożliwia sprawne krojenie oraz plastrowanie ryb. Yanagibę wykorzystuje się w głównej mierze do przyrządzania sushi, jak i sashimi. Ten nóż jest przystosowany dla osób leworęcznych.

Wszystkie noże kuchenne Bunmei Gincho, powstające pod marką Yoshikin (znanego japońskiego producenta noży Global), posiadają twarde ostrza ze stali wysokowęglowej. Wytwarza się je ze stali molibdenowo-wanadowej, a w wyniku hartowania ich twardość dochodzi do poziomu 56-57 HRC. Wykonaną z drewna magnoliowego rękojeść cechuje wytrzymałość oraz estetyka. Te klasyczne, japońskie noże idealnie odnajdują się w kuchni każdego mistrza sushi. Są zapakowane w estetyczne pudełka, więc stanowią jednocześnie gotowy, wyjątkowy prezent.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Podstawowy nóż kuchenny używany w pracy sushi masterów to nóż Yanagiba. Bunmei Yanagiba 300 mm posiada długie i wąskie ostrze, które zgodnie z tradycją ostrzy się jednostronnie – dzięki temu umożliwia sprawne krojenie oraz plastrowanie ryb. Yanagibę wykorzystuje się w głównej mierze do przyrządzania sushi, jak i sashimi. Ten nóż jest przystosowany dla osób leworęcznych.

Wszystkie noże kuchenne Bunmei Gincho, powstające pod marką Yoshikin (znanego japońskiego producenta noży Global), posiadają twarde ostrza ze stali wysokowęglowej. Wytwarza się je ze stali molibdenowo-wanadowej, a w wyniku hartowania ich twardość dochodzi do poziomu 56-57 HRC. Wykonaną z drewna magnoliowego rękojeść cechuje wytrzymałość oraz estetyka. Te klasyczne, japońskie noże idealnie odnajdują się w kuchni każdego mistrza sushi. Są zapakowane w estetyczne pudełka, więc stanowią jednocześnie gotowy, wyjątkowy prezent.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Bunmei Yanagiba 30cm, Leworęczny

Bunmei Yanagiba 30cm, Leworęczny

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 56-57
  • Typ ostrzenia: jednostronne, dla leworęcznych

Napisz opinię

5 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.