- Typ: Yanagiba
- Długość ostrza: 210mm
- Rękojeść: drewno magnolii
- HRC: 56-57
- Typ ostrzenia: jednostronne, dla leworęcznych
Podstawowy nóż kuchenny używany w pracy sushi masterów to nóż Yanagiba. Bunmei Yanagiba 300 mm posiada długie i wąskie ostrze, które zgodnie z tradycją ostrzy się jednostronnie – dzięki temu umożliwia sprawne krojenie oraz plastrowanie ryb. Yanagibę wykorzystuje się w głównej mierze do przyrządzania sushi, jak i sashimi. Ten nóż jest przystosowany dla osób leworęcznych.
Wszystkie noże kuchenne Bunmei Gincho, powstające pod marką Yoshikin (znanego japońskiego producenta noży Global), posiadają twarde ostrza ze stali wysokowęglowej. Wytwarza się je ze stali molibdenowo-wanadowej, a w wyniku hartowania ich twardość dochodzi do poziomu 56-57 HRC. Wykonaną z drewna magnoliowego rękojeść cechuje wytrzymałość oraz estetyka. Te klasyczne, japońskie noże idealnie odnajdują się w kuchni każdego mistrza sushi. Są zapakowane w estetyczne pudełka, więc stanowią jednocześnie gotowy, wyjątkowy prezent.
- Typ noża
- Yanagiba - Nóż do Plastrowania/Sashimi
- Rodzaj stali
- Stal nierdzewna
- Zakres cen
- 300-599 zł
GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”
Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.
Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.
Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.
W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:
- sushi
- poke bowl
- okonomiyaki
- i wiele innych
Jak otrzymać darmowego ebooka?
- Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
- Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
- Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
