• +48 794 113 882
Global SAI Nóż szefa kuchni 14cm Powiększ

Global SAI Nóż szefa kuchni 14cm

SAI-M01

539,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Szefa kuchni
  • Długość ostrza: 140mm
  • Rękojeść: stalowa
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa  kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania. Gyuto z tradycyjną rękojeścią japońską nazywa się Wa-Gyuto.

Global – SAI to seria profesjonalnych kutych noży, które zostały ręcznie wykończone przez japońskich rzemieślników. Noże z tej serii charakteryzują się trwałością, funkcjonalnością i pięknem wykonania. Ostrza tych noży powstały w technice trójwarstwowej, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali CROMOVA 18, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 58-59 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają mu elastyczność. Dodatkowo, dzięki ręcznemu młotkowaniu, ostrza są piękne wykończone, a krojone produkty nie przywierają do nich. Charakterystyczną cechą tych noży jest metalowa rękojeść, stanowiąca jednolitą konstrukcję z ostrzem. Stalowa rękojeść jest przy tym bardzo wygoda w użytkowaniu i ułatwia zachowanie higieny. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe. 

Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Gyuto jest nożem wielofunkcyjnym, jego kształt bazuje na typowym europejskim nożu szefa  kuchni. Nóż jak najbardziej uniwersalny, zarówno do krojenia mięsa, filetowania jak i szatkowania. Gyuto z tradycyjną rękojeścią japońską nazywa się Wa-Gyuto.

Global – SAI to seria profesjonalnych kutych noży, które zostały ręcznie wykończone przez japońskich rzemieślników. Noże z tej serii charakteryzują się trwałością, funkcjonalnością i pięknem wykonania. Ostrza tych noży powstały w technice trójwarstwowej, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali CROMOVA 18, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 58-59 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają mu elastyczność. Dodatkowo, dzięki ręcznemu młotkowaniu, ostrza są piękne wykończone, a krojone produkty nie przywierają do nich. Charakterystyczną cechą tych noży jest metalowa rękojeść, stanowiąca jednolitą konstrukcję z ostrzem. Stalowa rękojeść jest przy tym bardzo wygoda w użytkowaniu i ułatwia zachowanie higieny. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe. 

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Global SAI Nóż szefa kuchni 14cm

Global SAI Nóż szefa kuchni 14cm

  • Typ: Nóż Szefa kuchni
  • Długość ostrza: 140mm
  • Rękojeść: stalowa
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.