• +48 794 113 882
Global SAI Nóż do pieczywa 23cm Powiększ

Global SAI Nóż do pieczywa 23cm

SAI-05

645,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Nóż do pieczywa
  • Długość ostrza: 230mm
  • Rękojeść: stalowa
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Bardzo praktyczny nóż z ząbkowanym ostrzem, którym perfekcyjnie pokroisz pieczywo. Wąskie i długie ząbkowane ostrze poradzi sobie  z chrupiąca skórką pieczywa zachowując jego kształt.

Global – SAI to seria profesjonalnych kutych noży, które zostały ręcznie wykończone przez japońskich rzemieślników. Noże z tej serii charakteryzują się trwałością, funkcjonalnością i pięknem wykonania. Ostrza tych noży powstały w technice trójwarstwowej, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali CROMOVA 18, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 58-59 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają mu elastyczność. Dodatkowo, dzięki ręcznemu młotkowaniu, ostrza są piękne wykończone, a krojone produkty nie przywierają do nich. Charakterystyczną cechą tych noży jest metalowa rękojeść, stanowiąca jednolitą konstrukcję z ostrzem. Stalowa rękojeść jest przy tym bardzo wygoda w użytkowaniu i ułatwia zachowanie higieny. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż do pieczywa
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Bardzo praktyczny nóż z ząbkowanym ostrzem, którym perfekcyjnie pokroisz pieczywo. Wąskie i długie ząbkowane ostrze poradzi sobie  z chrupiąca skórką pieczywa zachowując jego kształt.

Global – SAI to seria profesjonalnych kutych noży, które zostały ręcznie wykończone przez japońskich rzemieślników. Noże z tej serii charakteryzują się trwałością, funkcjonalnością i pięknem wykonania. Ostrza tych noży powstały w technice trójwarstwowej, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali CROMOVA 18, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 58-59 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają mu elastyczność. Dodatkowo, dzięki ręcznemu młotkowaniu, ostrza są piękne wykończone, a krojone produkty nie przywierają do nich. Charakterystyczną cechą tych noży jest metalowa rękojeść, stanowiąca jednolitą konstrukcję z ostrzem. Stalowa rękojeść jest przy tym bardzo wygoda w użytkowaniu i ułatwia zachowanie higieny. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Global SAI Nóż do pieczywa 23cm

Global SAI Nóż do pieczywa 23cm

  • Typ: Nóż do pieczywa
  • Długość ostrza: 230mm
  • Rękojeść: stalowa
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.