• +48 794 113 882
Global SAI Nóż do pieczywa 23cm Powiększ

Global SAI Nóż do pieczywa 23cm

SAI-05

645,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Nóż do pieczywa
  • Długość ostrza: 230mm
  • Rękojeść: stalowa
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Bardzo praktyczny nóż z ząbkowanym ostrzem, którym perfekcyjnie pokroisz pieczywo. Wąskie i długie ząbkowane ostrze poradzi sobie  z chrupiąca skórką pieczywa zachowując jego kształt.

Global – SAI to seria profesjonalnych kutych noży, które zostały ręcznie wykończone przez japońskich rzemieślników. Noże z tej serii charakteryzują się trwałością, funkcjonalnością i pięknem wykonania. Ostrza tych noży powstały w technice trójwarstwowej, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali CROMOVA 18, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 58-59 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają mu elastyczność. Dodatkowo, dzięki ręcznemu młotkowaniu, ostrza są piękne wykończone, a krojone produkty nie przywierają do nich. Charakterystyczną cechą tych noży jest metalowa rękojeść, stanowiąca jednolitą konstrukcję z ostrzem. Stalowa rękojeść jest przy tym bardzo wygoda w użytkowaniu i ułatwia zachowanie higieny. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.
Rodzaje nożyNóż do pieczywa
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Bardzo praktyczny nóż z ząbkowanym ostrzem, którym perfekcyjnie pokroisz pieczywo. Wąskie i długie ząbkowane ostrze poradzi sobie  z chrupiąca skórką pieczywa zachowując jego kształt.

Global – SAI to seria profesjonalnych kutych noży, które zostały ręcznie wykończone przez japońskich rzemieślników. Noże z tej serii charakteryzują się trwałością, funkcjonalnością i pięknem wykonania. Ostrza tych noży powstały w technice trójwarstwowej, gdzie rdzeń został wykonany z twardej wysokowęglowej stali CROMOVA 18, a zewnętrzne warstwy ostrza z miękkiej stali nierdzewnej. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 58-59 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące, a zewnętrzne warstwy z miękkiej stali ochraniają rdzeń i nadają mu elastyczność. Dodatkowo, dzięki ręcznemu młotkowaniu, ostrza są piękne wykończone, a krojone produkty nie przywierają do nich. Charakterystyczną cechą tych noży jest metalowa rękojeść, stanowiąca jednolitą konstrukcję z ostrzem. Stalowa rękojeść jest przy tym bardzo wygoda w użytkowaniu i ułatwia zachowanie higieny. Wszystkie noże z serii są zapakowane w estetyczne pudełka prezentowe.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Global SAI Nóż do pieczywa 23cm

Global SAI Nóż do pieczywa 23cm

  • Typ: Nóż do pieczywa
  • Długość ostrza: 230mm
  • Rękojeść: stalowa
  • HRC: 58-59
  • Typ ostrzenia: dwustronne

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.