HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm

HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Petty 150mm

1000048
Dostępny - wysyłka w 24h
1 599,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż uniwersalny "Petty"
  • Długość ostrza: 150 mm
  • Długość całkowita: 284 mm
  • Wysokość ostrza: 31 mm
  • Grubość ostrza: 1,9 mm
  • Rękojeść: drewno wiśniowe, lakier Kijiro
  • Stal: rdzeń Ginsanko (Silver #3), okładziny nierdzewne
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 81 gramy
  • Kowal: Shogou Yamatsuka
  • Ostrzyciel: Tadataka Maruyama

Poręczny, uniwersalny nóż niewielkich rozmiarów – Hado Ginsan Kijiro – posiada ostrze długie na 150 mm. Idealnie nadaje się do obróbki drobniejszych produktów, np. grzybów, szalotki bądź czosnku.

Kolekcja wyjątkowych noży kuchennych Hado Ginsan Kijiro powstaje w całości ręcznie. Ostrza wykuwane są przez Shogou Yamatsuka, a ich ostrzeniem zajmuje się Tadataka Maruyama. Do produkcji rdzenia wykorzystywana jest stal Ginsan (Silver#3), a otaczają go okładziny wykonane ze stali nierdzewnej. W wyniku procesu hartowania twardość ostrzy sięga wysokiego poziomu 62-63 HRC. Dzięki specjalnej metodzie hartowania, a także obróbce cieplnej stali ostrza te dają się bardzo łatwo naostrzyć i przez długi czas utrzymują nadaną im ostrość. Noże posiadają oktagonalną rękojeść, która niezwykle dobrze leży w dłoni i do tego jest bardzo piękna. Powstaje ona z drewna wiśniowego, które maluje się japońskim lakierem Kijiro.

Kuchenne noże Hado rekomendowane są najbardziej wymagającym użytkownikom, trudniącym się pracą w kuchni w zawodowym wymiarze. Doskonale sprawdzą się także w rękach pasjonatów gotowania, którzy doceniają misterność japońskiego kowalstwa.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.