HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku 165mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku 165mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku 165mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku 165mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku 165mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku 165mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku 165mm
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku...
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku...
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku...
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku...
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku...
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku...
HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku...

HADO Ginsan Urushi Kijiro K-Santoku 165mm

1000049
Dostępny - wysyłka w 24h
1 849,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Długość całkowita: 320 mm
  • Wysokość ostrza: 45 mm
  • Grubość ostrza: 2 mm
  • Rękojeść: drewno wiśniowe, lakier Kijiro
  • Stal: rdzeń Ginsanko (Silver #3), okładziny nierdzewne
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 127 gramy
  • Kowal: Shogou Yamatsuka
  • Ostrzyciel: Tadataka Maruyama

Nóż kuchenny Hado Ginsan Kijiro Santoku o ostrzu długości 180 mm ma bardzo uniwersalne zastosowanie. Posiada piękne ciemne ostrze, dzięki któremu krojenie oraz szatkowanie stają się prawdziwą przyjemnością.

Cała kolekcja wybitnej jakości noży Hado Ginsan Kijiro powstaje w ręczny sposób. Ostrza wykonane zostały przez kowala Shogou Yamatsuka, natomiast ich wykończeniem i ostrzeniem zajmuje się Tadataka Maruyama. Jedną z ich największych zalet jest rdzeń ze stali Ginsan (Silver#3), który otaczają okładziny wykonane z nierdzewnej stali. W procesie produkcji ważną rolę odgrywa hartowanie, w wyniku którego twardość noży dochodzi do poziomu 62-63 HRC. Stosowana obróbka cieplna stali, a także wspomniany sposób hartowania sprawiają, że ostrza te są łatwe do naostrzenia i pozostają przez wyjątkowo długi czas ostre. Noże z tej serii mają rękojeść z drewna wiśniowego o oktagonalnym kształcie. Jest ona wygodna i estetycznie wykonana, a na jej urodę wpływa nałożony japoński lakier o nazwie Kijiro.

Hado to marka noży polecana wymagającym osobom, które zajmują się pracą w kuchni w zawodowym zakresie. To także świetny wybór dla wszystkich entuzjastów domowego gotowania, dla których liczy się najwyższa jakość oraz piękno japońskiego rzemiosła.

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.