Piękny nóż kuchenny Hado Ginsan Kijiro Sujihiki, którego ostrze ma długość 240 mm, służy przede wszystkim do plastrowania. Dzięki smukłej sylwetce idealnie nadaje się do przygotowywania sushi bądź porcjowania mięsa, steków itp.

Kolekcja wysokiej jakości japońskich noży kuchennych Hado Ginsan Kijiro wytwarzana jest od początku do końca ręcznie. Shogou Yamatsuka wykuwa ostrza, natomiast Tadataka Maruyama odpowiedzialny jest za wykańczanie i naostrzenie każdego noża. Do produkcji rdzenia stosuje się stal Ginsan (Silver#3). Zewnętrzne warstwy wykonane są natomiast z okładzin z nierdzewnej stali. Wyjątkowo twarde ostrza to zasługa hartowania do poziomu ok. 62-63 HRC. Ponadto zastosowany proces hartowania wraz z obróbką cieplną stali zapewnia dużą łatwość ostrzenia i długotrwałą ostrość każdego noża. Mają one rękojeść o oktagonalnym kształcie, która wytworzona została z drewna wiśniowego. Jest bardzo poręczna i estetycznie wykończona (malowana specjalnym lakierem japońskim Kijiro).

Wszystkie kuchenne noże marki Hado nadają się do profesjonalnego użytku i będą odpowiednie dla wymagających najwyższej jakości osób – zarówno zawodowych kucharzy, jak i miłośników gotowania, którzy cenią artyzm japońskiego kowalstwa.

  • Typ: Nóż Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 353 mm
  • Wysokość ostrza: 47 mm
  • Grubość ostrza: 2,2 mm
  • Rękojeść: drewno wiśniowe, lakier Kijiro
  • Stal: rdzeń Ginsanko (Silver #3), okładziny nierdzewne
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 162 gramy
  • Kowal: Shogou Yamatsuka
  • Ostrzyciel: Tadataka Maruyama

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „HADO Ginsan Urushi Kijiro Sujihiki 240mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz