Nóż Hado Ginsan Sujihiki ma długie ostrze (240 mm) i nadaje się głównie do plastrowania. Pięknie prezentuje się w kuchni, a jego smukłe ostrze umożliwia sprawne przyrządzanie sushi bądź porcjowanie mięsa czy np. steków.

Linia wysokiej jakości japońskich noży Hado Ginsan Sakura powstaje w ręczny sposób od A do Z. Poszczególnymi etapami produkcji zajmują się Shogou Yamatsuka (wykuwanie ostrzy) oraz Tadataka Maruyama (wykańczanie i naostrzenie). Noże te posiadają rdzeń ze stali Ginsan, czyli Silver#3, który otaczają okładziny powstałe z nierdzewnej stali. Każde ostrze poddane jest hartowaniu, która zapewnia ich wysoką twardość sięgającą poziomu 62-63 HRC. To właśnie hartowanie wraz z cieplną obróbką stali wpływa na długie trzymanie ostrości, a także niezwykłą łatwość ostrzenia noży Hado Ginsan Sakura. Ich dodatkową zaletę stanowi rękojeść z drewna wiśniowego. Ma ona oktagonalny kształt i jest nie tylko piękna, ale także wyjątkowo wygodna.

Noże Hado przeznaczone są w szczególności dla osób wymagających jak najwyższej jakości. Świetnie sprawdzają się w rękach profesjonalistów, a także prawdziwych pasjonatów gotowania, zafascynowanych jednocześnie japońską sztuką kowalstwa.

  • Typ: Nóż Sujihiki
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 390 mm
  • Wysokość ostrza: 47 mm
  • Grubość ostrza: 2,1 mm
  • Rękojeść: drewno wiśniowe
  • Stal: rdzeń Ginsanko (Silver #3), okładziny nierdzewne
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 165 gramy
  • Kowal: Shogou Yamatsuka
  • Ostrzyciel: Tadataka Maruyama

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „HADO Ginsan Sujihiki 240mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz