Nóż szefa kuchni z ostrzem długości 210 mm – Hado Sumi – posiada uniwersalne zastosowanie. Można przy jego użyciu zarówno szatkować, jak i kroić większe kawałki mięsa.

Piękna seria noży japońskich Hado Sumi ma w całości ręczny proces produkcji. Wykuciem ostrzy zajmuje się Yoshikazu Tanaka, a ich wykończeniem oraz naostrzeniem – Tadataka Maruyama. Stal węglowa o nazwie Shirogami#2 – inaczej White#2 – wykorzystywana jest do wykonania rdzenia, natomiast z miękkiego żelaza tworzy się ochraniające go okładziny. Noże posiadają wyjątkowe czarne wykończenie ostrzy Kurouchi, co sprawia, że mają surowy, niepowtarzalny charakter. Hartowanie doprowadza poziom twardości każdego ostrza do ok. 62-63 HRC, a razem z zastosowanym procesem obróbki cieplnej stali gwarantuje także niezwykłą łatwość ostrzenia. Do tego noże te przez długi czas pozostają bardzo ostre. Kolekcja Hado Sumi cechuje się także piękną dwukolorową rękojeścią w oktagonalnym kształcie. Do jej produkcji stosuje się drewno dębowe.

Japońskie noże kuchenne Hado trafią w gusta osób wymagających najwyższej jakości. To dobry wybór dla profesjonalnych kucharzy, a także miłośników sztuki gotowania, których fascynuje jednocześnie kunszt kowalstwa z Kraju Kwitnącej Wiśni. Z racji tego, że nie są to noże nierdzewne, zawsze po ich użyciu trzeba pamiętać o dokładnym wysuszeniu

  • Typ: Nóż Gyuto
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 354 mm
  • Wysokość ostrza: 46 mm
  • Grubość ostrza: 2,3 mm
  • Rękojeść: podpalany dąb
  • Stal: rdzeń rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 173 gramy
  • Kowal: Yoshikazu Tanaka
  • Ostrzyciel: Tadataka Maruyama

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

1 opinia dla Hado Sumi Gyuto 210mm Shirogami 2

  1. Paweł Lewikowski (zweryfikowany właściciel)

    Jest to już drugi nóż kupiony w Was. Pierwszy mam od 2017 roku do dziś – to Masamoto VG10 210mm. Hado urzekł mnie szlifem. Piękne japońskie ostrze od Mistrza Yoshikazu Tanaka, ląduje do kolekcji. Przegapiłem bunkę 🙂 Warto podkreślić że Pan Tanaka ma już swoje lata, kuje 30 ostrzy dziennie, co czyni te noże trudniej dostępne.
    Towar dojechał na czas, dobrze zabezpieczony

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz