Nóż szefa kuchni Hado Sumi posiada ostrze o długości 240 mm i znajduje wszechstronne zastosowanie podczas różnego typu prac kuchennych. Doskonały zarówno do krojenia dużych kawałków mięsa, jak i szatkowania.

Kolekcja noży kuchennych Hado Sumi znana jest z ręcznego procesu wytwarzania. Za wykuwanie ich ostrzy odpowiada Yoshikazu Tanaka, z kolei wykończenie i naostrzenie każdego z nich leży w gestii Tadataka Maruyama. Noże te mają rdzeń, do którego wykonania stosowana jest stal węglowa o nazwie Shirogami#2 (inaczej White#2), a otaczają go specjalne okładziny z miękkiego żelaza. Wyjątkowy, surowy wygląd czarnych ostrzy to zasługa szczególnego rodzaju wykończenia Kurouchi. Proces hartowania nadaje mi wysoki stopień twardości w granicach 62-63 HRC. W jego wyniku (oraz dzięki zastosowanej cieplnej obróbce stali) łatwo naostrzyć każdy nóż z tej serii, a dodatkową zaletą jest dobre utrzymywanie ostrości. Oktagonalna, piękna rękojeść zapewnia dużą wygodę w czasie prac kuchennych. Do jej wykonania stosowane jest drewno dębowe.

Wszystkie noże kuchenne Hado można polecić najbardziej wymagającym osobom – zarówno profesjonalnym kucharzom, jak i szanującym japońskie rzemiosło amatorom gotowania. Należy pamiętać, że ze względu na fakt, iż nie są to noże nierdzewne, każdorazowo po użyciu trzeba je osuszyć.

  • Typ: Nóż Gyuto
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 390 mm
  • Wysokość ostrza: 52 mm
  • Grubość ostrza: 2,2 mm
  • Rękojeść: podpalany dąb
  • Stal: rdzeń rdzeń Yasuki White–2 Steel, okładziny z żelaza
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 201 gramy
  • Kowal: Yoshikazu Tanaka
  • Ostrzyciel: Tadataka Maruyama

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
PłatnośćOpcje wysyłkiCena
Płatność przelewem lub Przelewy24Kureir DPD15 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie powyżej 500złPaczkomaty0 zł
Płatność przelewem lub Przelewy24 - zamówienie poniżej 500złPaczkomaty9,99 zł
Płatność za pobraniemKurier DPD25 zł
Płatność za pobraniemPaczkomaty17 zł

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Hado Sumi Gyuto 240mm Shirogami 2”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnio oglądane

  • Recently Viewed Products is a function which helps you keep track of your recent viewing history.
    Kup teraz