• +48 794 113 882

Hideo Kitaoka Aogami 2 Yanagiba 300 mm Migaki

KOYA300AM

1 500,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300 mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63 - 64
  • Stal: Aogami 2
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Hideo Kitaoka Aogami 2 Yanagiba o ostrzu długości 300 mm jest głównym rodzajem noża, jaki stosują mistrzowie sushi.  Nóż Yanagiba idealnie nadaje się do pracy przy przyrządzaniu zarówno sushi, jak i sashimi. Ten rodzaj noża pochodzi z Kansai – z rejonu Osaki.

Zaletą noży Mistrza Hideo Kitaoka jest to, że są one ręcznie wykuwane i w taki sam sposób wykańczane. To zapewnia im niezwykły charakter oraz sprawia, że są unikatowe. Profesjonalna seria noży w czerpiącym z tradycji, japońskim stylu znajduje zastosowanie podczas przyrządzania sashimi oraz sushi.Rdzeń ostrza powstaje z wyjątkowo twardej stali węglowej Aogami 2, inaczej zwanej Blue Steel i jest zahartowany do twardości 63 - 64 HRC. Ostrze ma wykończenie MIGAKI. Noże  mają piękną rękojeść z drzewa hebanowego, która ozdobiona jest skuwką z drewna pakka.. Wymagają one właściwej i regularnej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Nóż Hideo Kitaoka Aogami 2 Yanagiba o ostrzu długości 300 mm jest głównym rodzajem noża, jaki stosują mistrzowie sushi.  Nóż Yanagiba idealnie nadaje się do pracy przy przyrządzaniu zarówno sushi, jak i sashimi. Ten rodzaj noża pochodzi z Kansai – z rejonu Osaki.

Zaletą noży Mistrza Hideo Kitaoka jest to, że są one ręcznie wykuwane i w taki sam sposób wykańczane. To zapewnia im niezwykły charakter oraz sprawia, że są unikatowe. Profesjonalna seria noży w czerpiącym z tradycji, japońskim stylu znajduje zastosowanie podczas przyrządzania sashimi oraz sushi.Rdzeń ostrza powstaje z wyjątkowo twardej stali węglowej Aogami 2, inaczej zwanej Blue Steel i jest zahartowany do twardości 63 - 64 HRC. Ostrze ma wykończenie MIGAKI. Noże  mają piękną rękojeść z drzewa hebanowego, która ozdobiona jest skuwką z drewna pakka.. Wymagają one właściwej i regularnej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hideo Kitaoka Aogami 2 Yanagiba 300 mm Migaki

Hideo Kitaoka Aogami 2 Yanagiba 300 mm Migaki

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 300 mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63 - 64
  • Stal: Aogami 2
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

1 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.