• +48 794 113 882

Hideo Kitaoka Shirogami Black Usuba 18 cm

CN-3013B

748,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Hideo Kitaoka Shirogami Black Usuba z ostrzem długości 180 mm jest nożem ostrzonym jednostronnie i stanowi odpowiednik zachodniego noża Nakiri (z wyglądu może kojarzyć się z małym tasakiem). W odróżnieniu od tasaka Usuba posiada jednak cieńsze ostrze sprawiające, że idealnie nadaje się do siekania, a także do krojenia warzyw.

Noże cenionego Mistrza Hideo Kitaoka produkuje się w Takefu, czyli prowincji znanej z najlepszej jakości noży kuchennych, które wytwarza się tam już od 700 lat. Każdy z noży jest ręcznie wykuwany oraz wykańczany, co zapewnia ich wyjątkowy charakter. Seria profesjonalnych noży kuchennych Hideo Kitaoka osadzona jest w tradycyjnym, japońskim stylu. Są one jednostronnie ostrzone i świetnie nadają się do przyrządzania sashimi czy sushi. Ich ostrze jest dwuwarstwowe, posiada rdzeń z bardzo twardej stali węglowej o nazwie Shirogami (White Steel). Zewnętrzną warstwę ostrza wykonuje się natomiast z miękkiej stali która ochrania tardy rdzeń. Ta technika pozwala na otrzymanie wysokiej jakości noża o stopniu twardości 63 +/- 1 HRC z wyjątkowo twardym rdzeniem o doskonałych właściwościach tnących. Noże Hideo Kitaoka mają piękną rękojeść z japońskiego magnoliowego drzewa, która wykończona jest bawolą skuwką. Jako noże, które nie są nierdzewne, wymagają właściwie dobranej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal węglowa

Hideo Kitaoka Shirogami Black Usuba z ostrzem długości 180 mm jest nożem ostrzonym jednostronnie i stanowi odpowiednik zachodniego noża Nakiri (z wyglądu może kojarzyć się z małym tasakiem). W odróżnieniu od tasaka Usuba posiada jednak cieńsze ostrze sprawiające, że idealnie nadaje się do siekania, a także do krojenia warzyw.

Noże cenionego Mistrza Hideo Kitaoka produkuje się w Takefu, czyli prowincji znanej z najlepszej jakości noży kuchennych, które wytwarza się tam już od 700 lat. Każdy z noży jest ręcznie wykuwany oraz wykańczany, co zapewnia ich wyjątkowy charakter. Seria profesjonalnych noży kuchennych Hideo Kitaoka osadzona jest w tradycyjnym, japońskim stylu. Są one jednostronnie ostrzone i świetnie nadają się do przyrządzania sashimi czy sushi. Ich ostrze jest dwuwarstwowe, posiada rdzeń z bardzo twardej stali węglowej o nazwie Shirogami (White Steel). Zewnętrzną warstwę ostrza wykonuje się natomiast z miękkiej stali która ochrania tardy rdzeń. Ta technika pozwala na otrzymanie wysokiej jakości noża o stopniu twardości 63 +/- 1 HRC z wyjątkowo twardym rdzeniem o doskonałych właściwościach tnących. Noże Hideo Kitaoka mają piękną rękojeść z japońskiego magnoliowego drzewa, która wykończona jest bawolą skuwką. Jako noże, które nie są nierdzewne, wymagają właściwie dobranej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hideo Kitaoka Shirogami Black Usuba 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Usuba 18 cm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.