• +48 794 113 882

Hideo Kitaoka Shirogami Black Deba 18 cm

CN-3004B

869,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

180-milimetrowy nóż Hideo Kitaoka Shirogami Black Deba, w odróżnieniu od pozostałych japońskich noży, posiada grube i zarazem ciężkie ostrze. Dzięki temu idealnie nadaje się do wykonywania różnorodnych prac kuchennych, które uznaje się za cięższe – jak np. oprawianie ryb, filetowanie ryb o większych rozmiarach albo odcinanie łbów i ogonów.

To właśnie w prowincji Takefu z 700-letnią historią wytwarzania doskonałych noży kuchennych, produkuje się również wyjątkowe noże Mistrza Hideo Kitaoka. Są one wykuwane oraz wykańczane w ręczny sposób, co zapewnia im niepowtarzalny charakter oraz piękno. Jako seria noży o profesjonalnym przeznaczeniu wpisują się w tradycyjny styl japoński. Noże te są ostrzone jednostronnie i doskonale sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi i sashimi. Ich dwuwarstwowe ostrze posiada wykonany z bardzo twardej stali rdzeń (jest to stal Shirogami, zwana też White Steel), natomiast zewnętrzną warstwę wykonuje się ze stali miękkiej. Ten wyjątkowy proces wykuwania ostrza powoduje, że w efekcie uzyskujemy nóż o dużym stopniu twardości ostrza (63 +/- 1 HRC) z mocnym i twardym rdzeniem zapewniającym najlepsze właściwości tnące. Rękojeść noży Hideo Kitaoka powstaje z japońskiego drzewa magnolii, a dodatkowo wykończona jest piękną skuwką z bawolego rogu. Te noże nie są nierdzewne, dlatego, aby cieszyć się ich doskonałymi właściwościami, należy je odpowiednio pielęgnować.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal węglowa

180-milimetrowy nóż Hideo Kitaoka Shirogami Black Deba, w odróżnieniu od pozostałych japońskich noży, posiada grube i zarazem ciężkie ostrze. Dzięki temu idealnie nadaje się do wykonywania różnorodnych prac kuchennych, które uznaje się za cięższe – jak np. oprawianie ryb, filetowanie ryb o większych rozmiarach albo odcinanie łbów i ogonów.

To właśnie w prowincji Takefu z 700-letnią historią wytwarzania doskonałych noży kuchennych, produkuje się również wyjątkowe noże Mistrza Hideo Kitaoka. Są one wykuwane oraz wykańczane w ręczny sposób, co zapewnia im niepowtarzalny charakter oraz piękno. Jako seria noży o profesjonalnym przeznaczeniu wpisują się w tradycyjny styl japoński. Noże te są ostrzone jednostronnie i doskonale sprawdzają się przy przygotowywaniu sushi i sashimi. Ich dwuwarstwowe ostrze posiada wykonany z bardzo twardej stali rdzeń (jest to stal Shirogami, zwana też White Steel), natomiast zewnętrzną warstwę wykonuje się ze stali miękkiej. Ten wyjątkowy proces wykuwania ostrza powoduje, że w efekcie uzyskujemy nóż o dużym stopniu twardości ostrza (63 +/- 1 HRC) z mocnym i twardym rdzeniem zapewniającym najlepsze właściwości tnące. Rękojeść noży Hideo Kitaoka powstaje z japońskiego drzewa magnolii, a dodatkowo wykończona jest piękną skuwką z bawolego rogu. Te noże nie są nierdzewne, dlatego, aby cieszyć się ich doskonałymi właściwościami, należy je odpowiednio pielęgnować.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hideo Kitaoka Shirogami Black Deba 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Deba 18 cm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.