• +48 794 113 882

Hideo Kitaoka Damascus Deba 18 cm

CN-2204

1 199,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż o długości ostrza 180 mm – Hideo Kitaoka Damascus Deba – różni się od innych japońskich noży tym, że ma ciężkie i grube ostrze. Nadaje się on do wykonywania przeróżnych cięższych prac w kuchni. Za pomocą Deby łatwo poradzimy sobie z oprawianiem ryb,  filetowaniem a także z odcinaniem łbów i ogonów.

Prowincja Takefu słynie nie tylko z tradycji produkowania najlepszych noży kuchennych na świecie, która ma tu miejsce już od 700 lat. To również tutaj wytwarzane są cenione noże Mistrza Hideo Kitaoka o niepowtarzalnym charakterze. Ta profesjonalna seria noży kuchennych nawiązuje do tradycyjnego japońskiego stylu. Każdy nóż jest ostrzony jednostronnie i świetnie nadaje się do pracy podczas przygotowywania sashimi lub sushi. Wykonane z 11-warstwowej stali damasceńskiej ostrze ma bardzo twardy rdzeń, który powstaje w specjalnym procesie ze stali węglowej Shirogami – White Steel. Noże Hideo Kitaoka mają twardość ostrza na imponującym poziomie 63 +/- 1 HRC i cechują się idealnymi właściwościami tnącymi. Wszystkie są ręcznie wykuwane oraz wykańczane. Piękna rękojeść powstaje z japońskiego drzewa róży, natomiast ozdabia ją dodatkowo bawola skuwka. Należy pamiętać o tym, że noże te nie należą do nierdzewnych. Właściwa pielęgnacja umożliwia pracę z doskonałej jakości nożami Hideo Kitaoka przez bardzo długi czas.
Rodzaje nożyNóż Deba
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal węglowa

Nóż o długości ostrza 180 mm – Hideo Kitaoka Damascus Deba – różni się od innych japońskich noży tym, że ma ciężkie i grube ostrze. Nadaje się on do wykonywania przeróżnych cięższych prac w kuchni. Za pomocą Deby łatwo poradzimy sobie z oprawianiem ryb,  filetowaniem a także z odcinaniem łbów i ogonów.

Prowincja Takefu słynie nie tylko z tradycji produkowania najlepszych noży kuchennych na świecie, która ma tu miejsce już od 700 lat. To również tutaj wytwarzane są cenione noże Mistrza Hideo Kitaoka o niepowtarzalnym charakterze. Ta profesjonalna seria noży kuchennych nawiązuje do tradycyjnego japońskiego stylu. Każdy nóż jest ostrzony jednostronnie i świetnie nadaje się do pracy podczas przygotowywania sashimi lub sushi. Wykonane z 11-warstwowej stali damasceńskiej ostrze ma bardzo twardy rdzeń, który powstaje w specjalnym procesie ze stali węglowej Shirogami – White Steel. Noże Hideo Kitaoka mają twardość ostrza na imponującym poziomie 63 +/- 1 HRC i cechują się idealnymi właściwościami tnącymi. Wszystkie są ręcznie wykuwane oraz wykańczane. Piękna rękojeść powstaje z japońskiego drzewa róży, natomiast ozdabia ją dodatkowo bawola skuwka. Należy pamiętać o tym, że noże te nie należą do nierdzewnych. Właściwa pielęgnacja umożliwia pracę z doskonałej jakości nożami Hideo Kitaoka przez bardzo długi czas.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hideo Kitaoka Damascus Deba 18 cm

Hideo Kitaoka Damascus Deba 18 cm

  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

1 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.