Hideo Kitaoka Damascus Deba 18 cm
Hideo Kitaoka Damascus Deba 18 cm
Hideo Kitaoka Damascus Deba 18 cm
Hideo Kitaoka Damascus Deba 18 cm

Hideo Kitaoka Damascus Deba 18 cm

CN-2204
dostępny - wysyłamy w 24h
1 199,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 180mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne


Nóż o długości ostrza 180 mm – Hideo Kitaoka Damascus Deba – różni się od innych japońskich noży tym, że ma ciężkie i grube ostrze. Nadaje się on do wykonywania przeróżnych cięższych prac w kuchni. Za pomocą Deby łatwo poradzimy sobie z oprawianiem ryb,  filetowaniem a także z odcinaniem łbów i ogonów.

Prowincja Takefu słynie nie tylko z tradycji produkowania najlepszych noży kuchennych na świecie, która ma tu miejsce już od 700 lat. To również tutaj wytwarzane są cenione noże Mistrza Hideo Kitaoka o niepowtarzalnym charakterze. Ta profesjonalna seria noży kuchennych nawiązuje do tradycyjnego japońskiego stylu. Każdy nóż jest ostrzony jednostronnie i świetnie nadaje się do pracy podczas przygotowywania sashimi lub sushi. Wykonane z 11-warstwowej stali damasceńskiej ostrze ma bardzo twardy rdzeń, który powstaje w specjalnym procesie ze stali węglowej Shirogami – White Steel. Noże Hideo Kitaoka mają twardość ostrza na imponującym poziomie 63 +/- 1 HRC i cechują się idealnymi właściwościami tnącymi. Wszystkie są ręcznie wykuwane oraz wykańczane. Piękna rękojeść powstaje z japońskiego drzewa róży, natomiast ozdabia ją dodatkowo bawola skuwka. Należy pamiętać o tym, że noże te nie należą do nierdzewnych. Właściwa pielęgnacja umożliwia pracę z doskonałej jakości nożami Hideo Kitaoka przez bardzo długi czas.

Typ noża
Deba - Nóż do Oprawiania Ryb
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Wykończenie ostrza
Suminagashi / Damascus
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

3 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.