• +48 794 113 882

Hideo Kitaoka Damascus Yanagiba 27 cm

CN-2209B

1 299,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Hideo Kitaoka Damascus Yanagiba z ostrzem długości 270 mm stanowi podstawowy element wyposażenia każdego sushi mastera. Jego wąskie oraz długie ostrze jest w tradycyjny sposób ostrzone jednostronnie i umożliwia bardzo sprawną pracę, przy przygotowywaniu sushi, a także sashimi. Za pomocą Yanagiby łatwo wykonamy takie czynności jak krojenie i plastrowanie. Nóż tego typu pochodzi z Kansai, z rejonu Osaki.

Wszystkie noże Mistrza Hideo Kitaoka produkuje się w szczególnym miejscu, tj. znanej prowincji Takefu, gdzie już od 700 lat wytwarza się doskonałej jakości noże kuchenne. Dzięki temu, że noże są ręcznie wykuwane oraz wykańczane, zyskują unikatowy charakter. Hideo Kitaoka obejmuje serię profesjonalnych noży w tradycyjnym stylu japońskim, które ostrzy się jednostronnie. Idealnie sprawdzają się w codziennej pracy w kuchni, podczas przyrządzania sushi i sashimi. Ostrze każdego noża powstaje z wyjątkowej, 11-warstwowej stali damasceńskiej, natomiast sam rdzeń wykonuje się z twardej węglowej stali Shirogami (White Steel). Stosując tę technikę, producent uzyskuje noże o imponującej twardości ostrza rzędu 63 +/- 1 HRC zapewniającym właściwości tnące na najwyższym poziomie. Noże Hideo Kitaoka mają rękojeść z japońskiego drewna różanego, a w dodatku są wykończone bawolą skuwką, która podkreśla ich piękno. Nie są nierdzewne, więc należy pamiętać o ich odpowiedniej pielęgnacji.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal węglowa

Nóż Hideo Kitaoka Damascus Yanagiba z ostrzem długości 270 mm stanowi podstawowy element wyposażenia każdego sushi mastera. Jego wąskie oraz długie ostrze jest w tradycyjny sposób ostrzone jednostronnie i umożliwia bardzo sprawną pracę, przy przygotowywaniu sushi, a także sashimi. Za pomocą Yanagiby łatwo wykonamy takie czynności jak krojenie i plastrowanie. Nóż tego typu pochodzi z Kansai, z rejonu Osaki.

Wszystkie noże Mistrza Hideo Kitaoka produkuje się w szczególnym miejscu, tj. znanej prowincji Takefu, gdzie już od 700 lat wytwarza się doskonałej jakości noże kuchenne. Dzięki temu, że noże są ręcznie wykuwane oraz wykańczane, zyskują unikatowy charakter. Hideo Kitaoka obejmuje serię profesjonalnych noży w tradycyjnym stylu japońskim, które ostrzy się jednostronnie. Idealnie sprawdzają się w codziennej pracy w kuchni, podczas przyrządzania sushi i sashimi. Ostrze każdego noża powstaje z wyjątkowej, 11-warstwowej stali damasceńskiej, natomiast sam rdzeń wykonuje się z twardej węglowej stali Shirogami (White Steel). Stosując tę technikę, producent uzyskuje noże o imponującej twardości ostrza rzędu 63 +/- 1 HRC zapewniającym właściwości tnące na najwyższym poziomie. Noże Hideo Kitaoka mają rękojeść z japońskiego drewna różanego, a w dodatku są wykończone bawolą skuwką, która podkreśla ich piękno. Nie są nierdzewne, więc należy pamiętać o ich odpowiedniej pielęgnacji.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hideo Kitaoka Damascus Yanagiba 27 cm

Hideo Kitaoka Damascus Yanagiba 27 cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.