• +48 794 113 882

Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba 27 cm

CN-2209

1 299,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba o ostrzu długości 270 mm jest głównym rodzajem noża, jaki stosują mistrzowie sushi. Jego ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzy się jednostronnie, jest długie oraz wąskie, co umożliwia sprawne i precyzyjne krojenie i ułatwia plastrowanie. Nóż Yanagiba idealnie nadaje się do pracy przy przyrządzaniu zarówno sushi, jak i sashimi. Ten rodzaj noża pochodzi z Kansai – z rejonu Osaki.

Wszystkie noże kuchenne spod marki Hideo Kitaoka produkowane są w prowincji Takefu, miejscu, które już od 700 lat słynie z wytwarzania najlepszych noży kuchennych na świecie. Zaletą noży Mistrza Hideo Kitaoka jest to, że są one ręcznie wykuwane i w taki sam sposób wykańczane. To zapewnia im niezwykły charakter oraz sprawia, że są unikatowe. Profesjonalna seria noży w czerpiącym z tradycji, japońskim stylu znajduje zastosowanie podczas przyrządzania sashimi oraz sushi. Noże te są jednostronnie ostrzone i posiadają wykonane z 11-warstwowej stali damasceńskiej. Rdzeń ostrza powstaje z wyjątkowo twardej stali węglowej Shirogami, inaczej zwanej White Steel i jest zahartowany do twardości 63 +/- 1 HRC. Noże Hideo Kitaoka wykazują więc najlepsze właściwości tnące, co znacznie ułatwia codzienną pracę w kuchni. Mają piękną rękojeść z japońskiego drzewa różanego, która ozdobiona jest ponadto bawolą skuwką. Wymagają one właściwej i regularnej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal damasceńska, Stal węglowa

Nóż Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba o ostrzu długości 270 mm jest głównym rodzajem noża, jaki stosują mistrzowie sushi. Jego ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzy się jednostronnie, jest długie oraz wąskie, co umożliwia sprawne i precyzyjne krojenie i ułatwia plastrowanie. Nóż Yanagiba idealnie nadaje się do pracy przy przyrządzaniu zarówno sushi, jak i sashimi. Ten rodzaj noża pochodzi z Kansai – z rejonu Osaki.

Wszystkie noże kuchenne spod marki Hideo Kitaoka produkowane są w prowincji Takefu, miejscu, które już od 700 lat słynie z wytwarzania najlepszych noży kuchennych na świecie. Zaletą noży Mistrza Hideo Kitaoka jest to, że są one ręcznie wykuwane i w taki sam sposób wykańczane. To zapewnia im niezwykły charakter oraz sprawia, że są unikatowe. Profesjonalna seria noży w czerpiącym z tradycji, japońskim stylu znajduje zastosowanie podczas przyrządzania sashimi oraz sushi. Noże te są jednostronnie ostrzone i posiadają wykonane z 11-warstwowej stali damasceńskiej. Rdzeń ostrza powstaje z wyjątkowo twardej stali węglowej Shirogami, inaczej zwanej White Steel i jest zahartowany do twardości 63 +/- 1 HRC. Noże Hideo Kitaoka wykazują więc najlepsze właściwości tnące, co znacznie ułatwia codzienną pracę w kuchni. Mają piękną rękojeść z japońskiego drzewa różanego, która ozdobiona jest ponadto bawolą skuwką. Wymagają one właściwej i regularnej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba 27 cm

Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba 27 cm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

9 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.