Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba 27 cm
Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba 27 cm
Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba 27 cm
Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba 27 cm

Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba 27 cm

CN-2209
dostępny - wysyłamy w 24h
1 299,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270mm
  • Rękojeść: drewno różane
  • HRC: 63+/-1
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Nóż Hideo Kitaoka Damascus Satin Yanagiba o ostrzu długości 270 mm jest głównym rodzajem noża, jaki stosują mistrzowie sushi. Jego ostrze, które w tradycyjny sposób ostrzy się jednostronnie, jest długie oraz wąskie, co umożliwia sprawne i precyzyjne krojenie i ułatwia plastrowanie. Nóż Yanagiba idealnie nadaje się do pracy przy przyrządzaniu zarówno sushi, jak i sashimi. Ten rodzaj noża pochodzi z Kansai – z rejonu Osaki.

Wszystkie noże kuchenne spod marki Hideo Kitaoka produkowane są w prowincji Takefu, miejscu, które już od 700 lat słynie z wytwarzania najlepszych noży kuchennych na świecie. Zaletą noży Mistrza Hideo Kitaoka jest to, że są one ręcznie wykuwane i w taki sam sposób wykańczane. To zapewnia im niezwykły charakter oraz sprawia, że są unikatowe. Profesjonalna seria noży w czerpiącym z tradycji, japońskim stylu znajduje zastosowanie podczas przyrządzania sashimi oraz sushi. Noże te są jednostronnie ostrzone i posiadają wykonane z 11-warstwowej stali damasceńskiej. Rdzeń ostrza powstaje z wyjątkowo twardej stali węglowej Shirogami, inaczej zwanej White Steel i jest zahartowany do twardości 63 +/- 1 HRC. Noże Hideo Kitaoka wykazują więc najlepsze właściwości tnące, co znacznie ułatwia codzienną pracę w kuchni. Mają piękną rękojeść z japońskiego drzewa różanego, która ozdobiona jest ponadto bawolą skuwką. Wymagają one właściwej i regularnej pielęgnacji, ponieważ nie są nierdzewne.
Typ noża
Yanagiba - Nóż do Plastrowania/Sashimi
Rodzaj stali
Stal Proszkowa / Szybkotnąca
Wykończenie ostrza
Suminagashi / Damascus
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

3 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.