• +48 794 113 882
Hokiyama Shiraume Usuba 180 mm Powiększ

Hokiyama Shiraume Usuba 180 mm

HSU180

629,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno wenge, krztałt D
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładzina SUS405
  • HRC: 60
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Hokiyama Shiraume Usuba o długości ostrza 180 mm jest nożem o szlifie jednostronnym. Chociaż wyglądem przypomina tasak, to nadaje się on wyłącznie do pracy z warzywami, z którymi świetnie sobie radzi.

Udana seria Hokiyama Shiraume obejmuje jednostronnie ostrzone noże przeznaczone do użytku przez osoby praworęczne. Prezentowane noże kuchenne mają twarde, dwuwarstwowe ostrza, rdzeń produkowany z wysokowęglowej stali AUS-8 oraz zewnętrzna warstwa wytwarzana z miękkiej stali SUS405. Stal nierdzewna, jakiej używa producent, oraz stosowany proces hartowania w granicach 60 HRC sprawiają, że noże kuchenne z serii Hokiyama Shiraume świetnie trzymają ostrość. Rękojeść w charakterystycznym kształcie litery D powstaje z ciemnego drewna wenge o wysokiej jakości. Osoby, które pragną łatwego w codziennym pielęgnowaniu, nierdzewnego noża kuchennego o wysokich parametrach, znajdą dla siebie idealny model w serii Shiraume. Te noże to także doskonały pomysł na prezent.

Firma powstała w 1919 roku, Hokiyama Hamono, mieści się w Japonii, w prefekturze Kochi. Jako czołowy producent kuchennych noży utrzymuje ona niezmiennie wysoką jakość. W swojej działalności Hokiyama wykorzystuje tradycyjne techniki kucia, które na przestrzeni 800 lat udoskonalane były w rejonie Tosa. Ustalając motto, firma połączyła w nim najważniejsze dla siebie wartości, tj. tradycję (土 佐 一) i innowację (無限) wraz z praktycznością (左近).
Rodzaje nożyNóż Usuba
Materiał ostrzaStal nierdzewna

Hokiyama Shiraume Usuba o długości ostrza 180 mm jest nożem o szlifie jednostronnym. Chociaż wyglądem przypomina tasak, to nadaje się on wyłącznie do pracy z warzywami, z którymi świetnie sobie radzi.

Udana seria Hokiyama Shiraume obejmuje jednostronnie ostrzone noże przeznaczone do użytku przez osoby praworęczne. Prezentowane noże kuchenne mają twarde, dwuwarstwowe ostrza, rdzeń produkowany z wysokowęglowej stali AUS-8 oraz zewnętrzna warstwa wytwarzana z miękkiej stali SUS405. Stal nierdzewna, jakiej używa producent, oraz stosowany proces hartowania w granicach 60 HRC sprawiają, że noże kuchenne z serii Hokiyama Shiraume świetnie trzymają ostrość. Rękojeść w charakterystycznym kształcie litery D powstaje z ciemnego drewna wenge o wysokiej jakości. Osoby, które pragną łatwego w codziennym pielęgnowaniu, nierdzewnego noża kuchennego o wysokich parametrach, znajdą dla siebie idealny model w serii Shiraume. Te noże to także doskonały pomysł na prezent.

Firma powstała w 1919 roku, Hokiyama Hamono, mieści się w Japonii, w prefekturze Kochi. Jako czołowy producent kuchennych noży utrzymuje ona niezmiennie wysoką jakość. W swojej działalności Hokiyama wykorzystuje tradycyjne techniki kucia, które na przestrzeni 800 lat udoskonalane były w rejonie Tosa. Ustalając motto, firma połączyła w nim najważniejsze dla siebie wartości, tj. tradycję (土 佐 一) i innowację (無限) wraz z praktycznością (左近).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Shiraume Usuba 180 mm

Hokiyama Shiraume Usuba 180 mm

  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno wenge, krztałt D
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładzina SUS405
  • HRC: 60
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.