• +48 794 113 882
New Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 240 mm Powiększ

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 240 mm

HSUY240

699,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 240 mm to doskonały przykład tradycyjnego noża w japońskim stylu. Został on zaprojektowany do krojenia cienkich plasterków surowej ryby podczas przygotowywania sushi. Budowa tego noża sprawia, że doskonale sprawdzi się także podczas porcjowania większych kawałków mięsa np. steków. Noże typu Yanagiba można spotkać szczególnie w restauracjach japońskich, gdzie używane są właśnie do przyrządzania sushi oraz sashimi.

Seria wyjątkowych noży kuchennych Hokiyama Sukemitsu Yanagiba przedstawia piękne, ręcznie wykuwane przez kowali z rejonu Tosa noże, które mają dwuwarstwowe ostrza. Do produkcji rdzenia używa się tzw. White Steel no.2, czyli stali węglowej Shiro-ko #2, a zewnętrzna warstwa wytwarzana jest z miękkiego żelaza. Proces hartowania nadaje ostrzom wysoką twardość, która sięga 61-62 HRC. Klasyczne wykończenie Kasumi (w tłum.: „mgła”) odpowiada za piękny efekt wizualny każdego noża. Polecane są one do użytku przez sushi masterów, jak również amatorów kuchni japońskiej i sushi. Rękojeść o charakterystycznym kształcie litery D, produkowana jest z drewna magnolii i posiada wykończenie ze skuwki z bawolego rogu. Noże kuchenne z serii Tosa-Ichi Sukemitsu nie należą do nierdzewnych, a więc po użyciu wytrzyj nóż do sucha.
Umiejscowiona w Japonii, w rejonie Tosa firma Hokiyama Hamono słynie z produkcji doskonałych noży kuchennych. Istnieje już od roku 1919, a niedawne obchody 100-lecia potwierdzają, że niezmiennie utrzymuje ona wysoki poziom i jakość swoich noży kuchennych. Historia Hokiyama związana jest z 800-letnią tradycją wykuwania, którego techniki powstawały na przestrzeni kolejnych wieków w rejonie Tosa. Nadal są one wykorzystywane przez kowali, a producent uzyskuje tak dobre efekty, łącząc je z nowoczesnymi technologiami i osiągnięciami w obszarze metalurgii. Tradycja (土 佐 一), innowacja (無限) oraz praktyczność (左近) to główne przesłanie firmy, które zawiera się w jej motcie.
Rodzaje nożyNóż do filetowania, Nóż do plastrowania, Nóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 240 mm to doskonały przykład tradycyjnego noża w japońskim stylu. Został on zaprojektowany do krojenia cienkich plasterków surowej ryby podczas przygotowywania sushi. Budowa tego noża sprawia, że doskonale sprawdzi się także podczas porcjowania większych kawałków mięsa np. steków. Noże typu Yanagiba można spotkać szczególnie w restauracjach japońskich, gdzie używane są właśnie do przyrządzania sushi oraz sashimi.

Seria wyjątkowych noży kuchennych Hokiyama Sukemitsu Yanagiba przedstawia piękne, ręcznie wykuwane przez kowali z rejonu Tosa noże, które mają dwuwarstwowe ostrza. Do produkcji rdzenia używa się tzw. White Steel no.2, czyli stali węglowej Shiro-ko #2, a zewnętrzna warstwa wytwarzana jest z miękkiego żelaza. Proces hartowania nadaje ostrzom wysoką twardość, która sięga 61-62 HRC. Klasyczne wykończenie Kasumi (w tłum.: „mgła”) odpowiada za piękny efekt wizualny każdego noża. Polecane są one do użytku przez sushi masterów, jak również amatorów kuchni japońskiej i sushi. Rękojeść o charakterystycznym kształcie litery D, produkowana jest z drewna magnolii i posiada wykończenie ze skuwki z bawolego rogu. Noże kuchenne z serii Tosa-Ichi Sukemitsu nie należą do nierdzewnych, a więc po użyciu wytrzyj nóż do sucha.
Umiejscowiona w Japonii, w rejonie Tosa firma Hokiyama Hamono słynie z produkcji doskonałych noży kuchennych. Istnieje już od roku 1919, a niedawne obchody 100-lecia potwierdzają, że niezmiennie utrzymuje ona wysoki poziom i jakość swoich noży kuchennych. Historia Hokiyama związana jest z 800-letnią tradycją wykuwania, którego techniki powstawały na przestrzeni kolejnych wieków w rejonie Tosa. Nadal są one wykorzystywane przez kowali, a producent uzyskuje tak dobre efekty, łącząc je z nowoczesnymi technologiami i osiągnięciami w obszarze metalurgii. Tradycja (土 佐 一), innowacja (無限) oraz praktyczność (左近) to główne przesłanie firmy, które zawiera się w jej motcie.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 240 mm

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 240 mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.