• +48 794 113 882
Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 270 mm Powiększ

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 270 mm

HSUY270

799,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba o długości ostrza 270 mm wykonany jest w tradycyjnym stylu japońskim. Wyjątkowo długi nóż nadaje się do cięcia cienkich plastrów surowej ryby czy porcjowania większych kawałków mięsa. Często noże Yanagiba można spotkać w restauracjach serwujących kuchnię japońską, gdzie używane są do przyrządzania sashimi oraz sushi.

Jedyna w swoim rodzaju seria kuchennych noży Hokiyama Sukemitsu wyróżnia się świetnymi parametrami. Każdy nóż jest ręcznie wykuwany przez kowali w rejonie Tosa oraz posiada dwuwarstwowe ostrze jednostronnie ostrzone. Składa się ono z rdzenia z węglowej stali White Steel no.2 – Shiro-ko #2 oraz z zewnętrznej warstwy miękkiego żelaza. Poprzez proces hartowania ostrzom nadawany jest wysoki stopień twardości (jest to 61-62 HRC). Dzięki klasycznej metodzie wykończenia Kasumi (słowo to oznacza dosłownie „mgłę”) zyskują one piękny wygląd. Noże kuchenne z serii Hokiyama Sukemitsu polecane są wszystkim pasjonatom kuchni japońskiej i sushi, a także profesjonalnym sushi masterom. Rękojeść w krztałcie litery D zapewnia wygodę podczas pracy, a wykonana została z drewna magnolii. Dodatkowo rękojeść została wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Hokiyama Sukemitsu wymagają odpowiedniej i regularnej pielęgnacji, ponieważ trzeba pamiętać, że nie są one nierdzewne.
Rodzaje nożyNóż do filetowania, Nóż do plastrowania, Nóż Yanagiba
Materiał ostrzaStal węglowa

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba o długości ostrza 270 mm wykonany jest w tradycyjnym stylu japońskim. Wyjątkowo długi nóż nadaje się do cięcia cienkich plastrów surowej ryby czy porcjowania większych kawałków mięsa. Często noże Yanagiba można spotkać w restauracjach serwujących kuchnię japońską, gdzie używane są do przyrządzania sashimi oraz sushi.

Jedyna w swoim rodzaju seria kuchennych noży Hokiyama Sukemitsu wyróżnia się świetnymi parametrami. Każdy nóż jest ręcznie wykuwany przez kowali w rejonie Tosa oraz posiada dwuwarstwowe ostrze jednostronnie ostrzone. Składa się ono z rdzenia z węglowej stali White Steel no.2 – Shiro-ko #2 oraz z zewnętrznej warstwy miękkiego żelaza. Poprzez proces hartowania ostrzom nadawany jest wysoki stopień twardości (jest to 61-62 HRC). Dzięki klasycznej metodzie wykończenia Kasumi (słowo to oznacza dosłownie „mgłę”) zyskują one piękny wygląd. Noże kuchenne z serii Hokiyama Sukemitsu polecane są wszystkim pasjonatom kuchni japońskiej i sushi, a także profesjonalnym sushi masterom. Rękojeść w krztałcie litery D zapewnia wygodę podczas pracy, a wykonana została z drewna magnolii. Dodatkowo rękojeść została wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Hokiyama Sukemitsu wymagają odpowiedniej i regularnej pielęgnacji, ponieważ trzeba pamiętać, że nie są one nierdzewne.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 270 mm

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 270 mm

  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Napisz opinię

4 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.