• +48 794 113 882

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Petty 135 mm

HTAoP135

449,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 135 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 58 gramy

Niewielki nóż kuchenny Tosa-Ichi Ao Petty ma ostrze długości 135 mm i uniwersalne zastosowanie. Przydaje się w szczególności przy obróbce mniejszych produktów, takich jak grzyby, szalotki czy czosnek. To podstawowy nóż, który powinien mieć swoje miejsce w każdym komplecie noży kuchennych.

Noże z serii Tosa-Ichi Ao charakteryzują się cienkimi ostrzami, które posiadają świetne właściwości tnące. Wykonane w technice San-mai, twardy rdzeń ze stali Aogami Super obłożono okładzinami z nierdzewnej stali SUS405, dzięki temu noże są super łatwe w utrzymaniu i łatwe w naostrzeniu. Tak powstałe ostrze w procesie hartowania nabiera twardości rzędu 62-63 HRC, za sprawą której niezwykle długo utrzymują nadany im poziom ostrości. Do produkcji oktagonalnej rękojeści używa się magnoliowego drewna, znanego ze swoich antyseptycznych właściwości. Rękojeść została wykończona skuwką z bawolego rogu i jest bardzo wygodna nie tylko dla praworęcznych, ale także leworęcznych użytkowników.

Siedziba Hokiyama Hamono umiejscowiona jest w Japonii, w prefekturze Kochi. Jako wiodący producent kuchennych noży, Hokiyama utrzymuje wysokie standardy jakości. Firma istnieje już od 1919 roku, natomiast jej historia może sięgać 800 lat wstecz, kiedy to w rejonie Tosa były doskonalone tradycyjne techniki kucia. Jakość wytwarzanych noży kuchennych doskonale oddaje motto, czyli zestawienie ze sobą tradycji (土 佐 一) oraz innowacji (無限), i praktyczności (左近).
Rodzaje nożyNóż uniwersalny
Materiał ostrzaStal węglowa

Niewielki nóż kuchenny Tosa-Ichi Ao Petty ma ostrze długości 135 mm i uniwersalne zastosowanie. Przydaje się w szczególności przy obróbce mniejszych produktów, takich jak grzyby, szalotki czy czosnek. To podstawowy nóż, który powinien mieć swoje miejsce w każdym komplecie noży kuchennych.

Noże z serii Tosa-Ichi Ao charakteryzują się cienkimi ostrzami, które posiadają świetne właściwości tnące. Wykonane w technice San-mai, twardy rdzeń ze stali Aogami Super obłożono okładzinami z nierdzewnej stali SUS405, dzięki temu noże są super łatwe w utrzymaniu i łatwe w naostrzeniu. Tak powstałe ostrze w procesie hartowania nabiera twardości rzędu 62-63 HRC, za sprawą której niezwykle długo utrzymują nadany im poziom ostrości. Do produkcji oktagonalnej rękojeści używa się magnoliowego drewna, znanego ze swoich antyseptycznych właściwości. Rękojeść została wykończona skuwką z bawolego rogu i jest bardzo wygodna nie tylko dla praworęcznych, ale także leworęcznych użytkowników.

Siedziba Hokiyama Hamono umiejscowiona jest w Japonii, w prefekturze Kochi. Jako wiodący producent kuchennych noży, Hokiyama utrzymuje wysokie standardy jakości. Firma istnieje już od 1919 roku, natomiast jej historia może sięgać 800 lat wstecz, kiedy to w rejonie Tosa były doskonalone tradycyjne techniki kucia. Jakość wytwarzanych noży kuchennych doskonale oddaje motto, czyli zestawienie ze sobą tradycji (土 佐 一) oraz innowacji (無限), i praktyczności (左近).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Petty 135 mm

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Petty 135 mm

  • Typ: Nóż uniwersalny
  • Długość ostrza: 135 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 58 gramy

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.