• +48 794 113 882

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Gyuto 240 mm

HTAoG240

899,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 15,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 20,00 zł

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 160 gramy

Tosa-Ichi Ao Gyuto o długości ostrza 240 mm polecany jest profesjonalnym użytkownikom, jak i kucharzom domowym. Gyuto stanowi japoński odpowiednik noża szefa kuchni, ma więc uniwersalne zastosowanie. Nóż kuchenny Gyuto nadaje się zarówno do szatkowania warzyw, jak i filetowania ryb oraz krojenia mięsa.

Seria świetnych noży kuchennych Tosa-Ichi Ao cechuje się ostrzami o doskonałych właściwościach tnących. Technika wykonywania noży San-mai polega na obłożeniu rdzenia z stali Aogami Super okładzinami z nierdzewnej stali SUS405. Dzięki zastosowanej metodzie produkcji noże kuchenne Tosa-Ichi Ao Super pozostają łatwe w pielęgnacji i mają twarde ostrza (zahartowane do 62-63 HRC), i są łatwe do naostrzenia. Oktagonalna rękojeść z drewna magnolii i ze skuwką z bawolego rogu zapewnia komfort w kuchennej pracy osobom praworęcznym i leworęcznym. Rękojeść noży z serii Tosa-Ichi Ao Super w tradycyjnym japońskim stylu ma ponadto właściwości antyseptyczne.

Siedziba Hokiyama Hamono umiejscowiona jest w Japonii, w prefekturze Kochi. Ten wiodący producent noży kuchennych prowadzi swoją działalność już od roku 1919 i niedawno obchodził 100 rocznicę istnienia. Wysokie standardy jakości oraz tradycja, którą można szacować na 800 lat, to niezaprzeczalne atuty Hokiyama cutlery. Inspiracja klasycznymi metodami kucia, które zostały przez kolejne wieki opracowane w rejonie Tosa, ma swoje odzwierciedlenie w motcie firmy, które łączy tradycję (土 佐 一), innowację (無限) oraz praktyczność (左近).
Rodzaje nożyNóż szefa kuchni
Materiał ostrzaStal węglowa

Tosa-Ichi Ao Gyuto o długości ostrza 240 mm polecany jest profesjonalnym użytkownikom, jak i kucharzom domowym. Gyuto stanowi japoński odpowiednik noża szefa kuchni, ma więc uniwersalne zastosowanie. Nóż kuchenny Gyuto nadaje się zarówno do szatkowania warzyw, jak i filetowania ryb oraz krojenia mięsa.

Seria świetnych noży kuchennych Tosa-Ichi Ao cechuje się ostrzami o doskonałych właściwościach tnących. Technika wykonywania noży San-mai polega na obłożeniu rdzenia z stali Aogami Super okładzinami z nierdzewnej stali SUS405. Dzięki zastosowanej metodzie produkcji noże kuchenne Tosa-Ichi Ao Super pozostają łatwe w pielęgnacji i mają twarde ostrza (zahartowane do 62-63 HRC), i są łatwe do naostrzenia. Oktagonalna rękojeść z drewna magnolii i ze skuwką z bawolego rogu zapewnia komfort w kuchennej pracy osobom praworęcznym i leworęcznym. Rękojeść noży z serii Tosa-Ichi Ao Super w tradycyjnym japońskim stylu ma ponadto właściwości antyseptyczne.

Siedziba Hokiyama Hamono umiejscowiona jest w Japonii, w prefekturze Kochi. Ten wiodący producent noży kuchennych prowadzi swoją działalność już od roku 1919 i niedawno obchodził 100 rocznicę istnienia. Wysokie standardy jakości oraz tradycja, którą można szacować na 800 lat, to niezaprzeczalne atuty Hokiyama cutlery. Inspiracja klasycznymi metodami kucia, które zostały przez kolejne wieki opracowane w rejonie Tosa, ma swoje odzwierciedlenie w motcie firmy, które łączy tradycję (土 佐 一), innowację (無限) oraz praktyczność (左近).

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Gyuto 240 mm

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Gyuto 240 mm

  • Typ: Gyuto
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 160 gramy

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.