• +48 794 113 882

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Santoku 165 mm

HTAoS165

679,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Paczkomaty przedpłata Paczkomaty przedpłata Za darmo!
Paczkomaty pobranie Paczkomaty pobranie 17,00 zł
Kurier DPD przedpłata Kurier DPD przedpłata 15,00 zł
Kurier DPD pobranie Kurier DPD pobranie 25,00 zł

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 58 gramy

Tosa-Ichi Ao Santoku o długości ostrza 165 mm jest typowym wielozadaniowym nożem w japońskim stylu. Jego nazwa, czyli Santoku odnosi się do 3 cnót, a w przypadku noża kuchennego przekłada się to na plastrowanie, krojenie w kostkę oraz siekanie. Nóż ma więc wszechstronne zastosowanie, a dzięki temu jest bardzo popularny w Japonii. Idealnie nadaje się do profesjonalnego użytku – dla osób, które pracują w niewielkiej kuchni o ograniczonej przestrzeni, oraz dla wszystkich, którzy poszukują sprawdzonego, kompaktowego noża.

Wyjątkowa seria Tosa-Ichi Ao obejmuje noże kuchenne o ostrzach, które charakteryzują się niezwykłymi właściwościami tnącymi i agresją cięcia. Ostrza zostały wykonane w technice San-mai, twardy rdzeń z Aogami Super (Blue Super) został obłożony okładzinami z miękkiej stali nierdzewnej SUS405, dzięki temu noże są wytrzymałe i łatwe w utrzymaniu. W procesie hartowania twardość ostrzy dochodzi do 62-63 HRC, a dzięki temu mogą one długo utrzymywać swoją ostrość. Tradycyjna japońska rękojeść z magnoliowego drewna jest wykończona skuwką z bawolego rogu. Ma ona właściwości antyseptyczne, które cechują magnolię (dlatego jest ona tak chętnie wybierana do produkcji rękojeści noży kuchennych). Jej oktagonalny kształt zapewnia wysoki komfort wszystkim użytkownikom – zarówno osobom prawo, jak i leworęcznym.
Rodzaje nożyNóż Santoku
Materiał ostrzaStal węglowa

Tosa-Ichi Ao Santoku o długości ostrza 165 mm jest typowym wielozadaniowym nożem w japońskim stylu. Jego nazwa, czyli Santoku odnosi się do 3 cnót, a w przypadku noża kuchennego przekłada się to na plastrowanie, krojenie w kostkę oraz siekanie. Nóż ma więc wszechstronne zastosowanie, a dzięki temu jest bardzo popularny w Japonii. Idealnie nadaje się do profesjonalnego użytku – dla osób, które pracują w niewielkiej kuchni o ograniczonej przestrzeni, oraz dla wszystkich, którzy poszukują sprawdzonego, kompaktowego noża.

Wyjątkowa seria Tosa-Ichi Ao obejmuje noże kuchenne o ostrzach, które charakteryzują się niezwykłymi właściwościami tnącymi i agresją cięcia. Ostrza zostały wykonane w technice San-mai, twardy rdzeń z Aogami Super (Blue Super) został obłożony okładzinami z miękkiej stali nierdzewnej SUS405, dzięki temu noże są wytrzymałe i łatwe w utrzymaniu. W procesie hartowania twardość ostrzy dochodzi do 62-63 HRC, a dzięki temu mogą one długo utrzymywać swoją ostrość. Tradycyjna japońska rękojeść z magnoliowego drewna jest wykończona skuwką z bawolego rogu. Ma ona właściwości antyseptyczne, które cechują magnolię (dlatego jest ona tak chętnie wybierana do produkcji rękojeści noży kuchennych). Jej oktagonalny kształt zapewnia wysoki komfort wszystkim użytkownikom – zarówno osobom prawo, jak i leworęcznym.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Santoku 165 mm

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Santoku 165 mm

  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 58 gramy

Napisz opinię

3 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 3% rabatu na pierwsze zakupy.