Hokiyama Tosa-ichi Ao Santoku 165 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Santoku 165 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Santoku 165 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Santoku 165 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Santoku 165 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Santoku 165 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Santoku 165 mm
Hokiyama Tosa-ichi Ao Santoku 165 mm

Hokiyama Tosa-ichi Ao WA Santoku 165 mm

HTAoS165
Brak
679,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Nóż Santoku
  • Długość ostrza: 165 mm
  • Rękojeść: drewno magnolii, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: Aogami Super, okładziny nierdzewne SUS405
  • HRC: 62-63
  • Typ ostrzenia: dwustronne
  • Waga: 58 gramy

Tosa-Ichi Ao Santoku o długości ostrza 165 mm jest typowym wielozadaniowym nożem w japońskim stylu. Jego nazwa, czyli Santoku odnosi się do 3 cnót, a w przypadku noża kuchennego przekłada się to na plastrowanie, krojenie w kostkę oraz siekanie. Nóż ma więc wszechstronne zastosowanie, a dzięki temu jest bardzo popularny w Japonii. Idealnie nadaje się do profesjonalnego użytku – dla osób, które pracują w niewielkiej kuchni o ograniczonej przestrzeni, oraz dla wszystkich, którzy poszukują sprawdzonego, kompaktowego noża.

Wyjątkowa seria Tosa-Ichi Ao obejmuje noże kuchenne o ostrzach, które charakteryzują się niezwykłymi właściwościami tnącymi i agresją cięcia. Ostrza zostały wykonane w technice San-mai, twardy rdzeń z Aogami Super (Blue Super) został obłożony okładzinami z miękkiej stali nierdzewnej SUS405, dzięki temu noże są wytrzymałe i łatwe w utrzymaniu. W procesie hartowania twardość ostrzy dochodzi do 62-63 HRC, a dzięki temu mogą one długo utrzymywać swoją ostrość. Tradycyjna japońska rękojeść z magnoliowego drewna jest wykończona skuwką z bawolego rogu. Ma ona właściwości antyseptyczne, które cechują magnolię (dlatego jest ona tak chętnie wybierana do produkcji rękojeści noży kuchennych). Jej oktagonalny kształt zapewnia wysoki komfort wszystkim użytkownikom – zarówno osobom prawo, jak i leworęcznym.
Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
600-999 zł
Hokiyama
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.