• Sale
  • -25%
Hokiyama Shiraume Deba 135 mm

Hokiyama Shiraume Deba 135 mm

HSD135
dostępny - wysyłamy w 24h
456,75 zł 609,00 zł -25%
Brutto

sprawdź koszty wysyłki
 
  • Typ: Deba
  • Długość ostrza: 135 mm
  • Rękojeść: drewno wenge, krztałt D
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładzina SUS405
  • HRC: 60
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Hokiyama Shiraume Deba 135 mm jest ciężkim nożem w tradycyjnym japońskim stylu, którego z powodzeniem można użyć do różnych, bardziej wymagających zadań w kuchni. Przeznaczony jest on do filetowania ryb, jak i drobiu, a ponadto nadaje się do obcinania łbów i rybich ogonów. Mocny nóż kuchenny Deba to – obok Yanagiby i Usuby – jeden z 3 tradycyjnych noży używanych w japońskiej kuchni.

Seria tradycyjnych kuchennych noży Hokiyama Shiraume w japońskim stylu przeznaczona jest dla osób praworęcznych, ze względu na jednostronne ostrzenie. Posiadają one wysokiej jakości dwuwarstwowe ostrza, w których rdzeń wytwarzany jest ze stali molibdenowo-wanadowej AUS-8, a warstwa zewnętrzna ze stali miękkiej SUS405. Producent używa stali nierdzewnej AUS-8 oraz wykorzystuje proces hartowania, który zapewnia twardość 60 HRC, dzięki czemu noże Hokiyama Shiraume świetnie trzymają ostrość. Rękojeść o kształcie litery D powstaje z wysokogatunkowego drewna wenge w ciemnym odcieniu. Nierdzewne noże kuchenne Sakon Shiraume docenią osoby szukające doskonałego japońskiego stylu i łatwości pielęgnacji.
W prefekturze Kochi w Japonii ulokowana jest siedziba Hokiyama Hamono, firmy, która zajmuje się produkcją jednych z najpopularniejszych noży kuchennych w Japonii. Powstała ona w roku 1919, a niedawno celebrowane było 100-lecie istnienia Hokiyama. Producent ten znany jest z utrzymywania standardów o bardzo wysokiej jakości, a swoją inspirację czerpie z 8-wiekowej tradycji kucia, którą na przestrzeni lat opracowywano w rejonie Tosa. Motto firmy łączy najważniejsze wartości, czyli tradycję (土 佐 一), innowację (無限), a przy tym praktyczność (左近).
Rodzaj stali
AUS-8
Zakres cen
600-999 zł
Hokiyama
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.