• Sale
  • -25%
Hokiyama Shiraume Usuba 180 mm

Hokiyama Shiraume Usuba 180 mm

HSU180
Brak
471,75 zł 629,00 zł -25%
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Usuba
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Rękojeść: drewno wenge, krztałt D
  • Stal: rdzeń AUS-8, okładzina SUS405
  • HRC: 60
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Hokiyama Shiraume Usuba o długości ostrza 180 mm jest nożem o szlifie jednostronnym. Chociaż wyglądem przypomina tasak, to nadaje się on wyłącznie do pracy z warzywami, z którymi świetnie sobie radzi.

Udana seria Hokiyama Shiraume obejmuje jednostronnie ostrzone noże przeznaczone do użytku przez osoby praworęczne. Prezentowane noże kuchenne mają twarde, dwuwarstwowe ostrza, rdzeń produkowany z wysokowęglowej stali AUS-8 oraz zewnętrzna warstwa wytwarzana z miękkiej stali SUS405. Stal nierdzewna, jakiej używa producent, oraz stosowany proces hartowania w granicach 60 HRC sprawiają, że noże kuchenne z serii Hokiyama Shiraume świetnie trzymają ostrość. Rękojeść w charakterystycznym kształcie litery D powstaje z ciemnego drewna wenge o wysokiej jakości. Osoby, które pragną łatwego w codziennym pielęgnowaniu, nierdzewnego noża kuchennego o wysokich parametrach, znajdą dla siebie idealny model w serii Shiraume. Te noże to także doskonały pomysł na prezent.

Firma powstała w 1919 roku, Hokiyama Hamono, mieści się w Japonii, w prefekturze Kochi. Jako czołowy producent kuchennych noży utrzymuje ona niezmiennie wysoką jakość. W swojej działalności Hokiyama wykorzystuje tradycyjne techniki kucia, które na przestrzeni 800 lat udoskonalane były w rejonie Tosa. Ustalając motto, firma połączyła w nim najważniejsze dla siebie wartości, tj. tradycję (土 佐 一) i innowację (無限) wraz z praktycznością (左近).
Rodzaj stali
Stal nierdzewna
Zakres cen
600-999 zł
Hokiyama
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.