15.Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 210 mm

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 210 mm

HSUY210
Brak
649,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Tradycyjny japoński nóż Hokiyama Sukemitsu Yanagiba o cienkim i długim ostrzu (210 mm) nadaje się zarówno do prac nad przyrządzaniem sushi, jak i porcjowaniu steków i dużych kawałków mięsa. Umożliwia cięcie cienkich plasterków surowej ryby, a także wygodne krojenie większych kawałków mięsa. Noże kuchenne Yanagiba najczęściej można spotkać w japońskich restauracjach, ponieważ idealnie sprawdzają się w przygotowywaniu sushi, a także sashimi.

 

Bardzo udana seria noży Hokiyama Sukemitsu cechuje się ostrzem dwuwarstwowym, które ma rdzeń ze stali węglowej o nazwie Shiro-ko #2 (inaczej: White Steel no.2) oraz zewnętrzną warstwę wytwarzaną z miękkiego żelaza. Noże te są wykuwane ręcznie przez kowali w rejonie Tosa. W wyniku zastosowanego procesu hartowania uzyskują one wysoki stopień twardości, a mianowicie 61-62 HRC. Klasyczne wykończenie noży Tosa-Ichi Sukemitsu – czyli Kasumi – nadaje im wyjątkowy wygląd, a w dosłownym tłumaczeniu słowo to oznacza „mgłę”. Prezentowana seria noży polecana jest wszystkim sushi masterom, a także osobom, którzy pasjonują się kuchnią japońską i przepadają za sushi. Noże mają rękojeść wytwarzaną z drewna magnolii, która posiada wykończenie z pięknej skuwki z bawolego rogu. Przy codziennym używaniu ważna jest odpowiednia pielęgnacji noży Hokiyama Sukemitsu, ponieważ nie są one nierdzewne. 

Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
600-999 zł
Hokiyama
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.