Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 270 mm

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba 270 mm

HSUY270
Brak
799,00 zł
Brutto

sprawdź koszty wysyłki

 
  • Typ: Yanagiba
  • Długość ostrza: 270 mm
  • Rękojeść: magnolia, skuwka z bawolego rogu
  • Stal: rdzeń White Steel no.2
  • HRC: 61-62
  • Typ ostrzenia: jednostronne

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba - informacje ogólne


Hokiyama Sukemitsu Yanagiba o długości ostrza 270 mm wykonany jest w tradycyjnym stylu japońskim. Wyjątkowo długi nóż nadaje się do cięcia cienkich plastrów surowej ryby czy porcjowania większych kawałków mięsa. Często noże Yanagiba można spotkać w restauracjach serwujących kuchnię japońską, gdzie używane są do przyrządzania sashimi oraz sushi.

Hokiyama Sukemitsu Yanagiba - charakterystyka i budowa

Jedyna w swoim rodzaju seria kuchennych noży Hokiyama Sukemitsu wyróżnia się świetnymi parametrami. Każdy nóż jest ręcznie wykuwany przez kowali w rejonie Tosa oraz posiada dwuwarstwowe ostrze jednostronnie ostrzone. Składa się ono z rdzenia z węglowej stali White Steel no.2 – Shiro-ko #2 oraz z zewnętrznej warstwy miękkiego żelaza. Poprzez proces hartowania ostrzom nadawany jest wysoki stopień twardości (jest to 61-62 HRC). Dzięki klasycznej metodzie wykończenia Kasumi (słowo to oznacza dosłownie „mgłę”) zyskują one piękny wygląd. Noże kuchenne z serii Hokiyama Sukemitsu polecane są wszystkim pasjonatom kuchni japońskiej i sushi, a także profesjonalnym sushi masterom. Rękojeść w krztałcie litery D zapewnia wygodę podczas pracy, a wykonana została z drewna magnolii. Dodatkowo rękojeść została wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Hokiyama Sukemitsu wymagają odpowiedniej i regularnej pielęgnacji, ponieważ trzeba pamiętać, że nie są one nierdzewne.

Rodzaj stali
Stal węglowa
Zakres cen
600-999 zł
Hokiyama
Nowość

GRATIS EBOOK KULINARNY „JAPOŃSKIE SMAKI”

Zamawiając ten produkt otrzymasz od nas za darmo ebooka z przepisami kuchni japońskiej.

Są to autorskie przepisy na autentyczne potrawy z kraju kwitnącej wiśni.

Autorką ebooka jest blogerka i podróżniczka Natalia Grębowicz-Kamińska, która mieszkając kilka lat w Japonii poznawała tamtejszą kulturę, smaki i tradycję kulinarną.

W ebooku znajdziesz przepisy między innymi na:

  • sushi
  • poke bowl
  • okonomiyaki
  • i wiele innych

Jak otrzymać darmowego ebooka?

  1. Zamów jakikolwiek produkt w sklepie hamono.pl
  2. Po złożeniu zamówienia wyślemy Ci ebooka w formacie pdf na Twój adres e-mail.
  3. Pobierz ebooka i ciesz się smakami Japonii we własnej kuchni! ?
darmowy-ebook
Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

11 innych produktów w tej samej kategorii:

Product added to wishlist

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies.