• +48 794 113 882

Masahiro LL-1500 Kamień wodny do ostrzenia

40112

529,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Za darmo!
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Za darmo!
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1500
  • Wymiary: 21 x 7,3 x 6 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Profesjonalny, japoński kamień wodny z gradacją 1500 doskonale sprawdza się przy ostrzeniu brzytew i noży, a także nożyczek i dłut. Za pomocą tego jednostronnego kamienia wodnego można regularnie ostrzyć noże, które nie noszą śladów zniszczenia i są zachowane w stanie dobrym. Rozmiar large umożliwia ostrzenie największych noży. Kamień wodny ma długą żywotność i będzie służył przez bardzo długi czas regularnego użytkowania o dużej intensywności.

Kamienie wodne, czyli doskonałe ostrzałki do noży i narzędzi kuchennych, doceniane są za swoje właściwości. Dzięki nim możemy naostrzyć nóż do ekstremalnego poziomu, zapewniając tym samym dużą precyzję cięcia w pracy na co dzień. Tym, na co warto zwrócić uwagę, jest fakt, iż w zakładach produkcyjnych, w których powstają japońskie noże kuchenne, do ich naostrzenia stosuje się niezastąpione wodne kamienie. Zanim zaczniesz ostrzyć nóż przy pomocy kamienia wodnego, należy włożyć tę ostrzałkę do wody na kilka minut (podczas ostrzenia nie może mieć suchej powierzchni). Zachowanie odpowiedniego kąta nachylenia, tj. 15 stopni, podczas ostrzenia pozwala na uzyskanie ekstremalnej ostrości, którą charakteryzują się japońskie noże. Kamienie wodne są polecane jako najlepsze ostrzałki, które umożliwiają uzyskanie ostrego i zarazem bezpiecznego noża kuchennego.
Gradacja1500
Profesjonalny, japoński kamień wodny z gradacją 1500 doskonale sprawdza się przy ostrzeniu brzytew i noży, a także nożyczek i dłut. Za pomocą tego jednostronnego kamienia wodnego można regularnie ostrzyć noże, które nie noszą śladów zniszczenia i są zachowane w stanie dobrym. Rozmiar large umożliwia ostrzenie największych noży. Kamień wodny ma długą żywotność i będzie służył przez bardzo długi czas regularnego użytkowania o dużej intensywności.

Kamienie wodne, czyli doskonałe ostrzałki do noży i narzędzi kuchennych, doceniane są za swoje właściwości. Dzięki nim możemy naostrzyć nóż do ekstremalnego poziomu, zapewniając tym samym dużą precyzję cięcia w pracy na co dzień. Tym, na co warto zwrócić uwagę, jest fakt, iż w zakładach produkcyjnych, w których powstają japońskie noże kuchenne, do ich naostrzenia stosuje się niezastąpione wodne kamienie. Zanim zaczniesz ostrzyć nóż przy pomocy kamienia wodnego, należy włożyć tę ostrzałkę do wody na kilka minut (podczas ostrzenia nie może mieć suchej powierzchni). Zachowanie odpowiedniego kąta nachylenia, tj. 15 stopni, podczas ostrzenia pozwala na uzyskanie ekstremalnej ostrości, którą charakteryzują się japońskie noże. Kamienie wodne są polecane jako najlepsze ostrzałki, które umożliwiają uzyskanie ostrego i zarazem bezpiecznego noża kuchennego.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro LL-1500 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro LL-1500 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1500
  • Wymiary: 21 x 7,3 x 6 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.