• +48 794 113 882

Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia

40103

349,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Japoński kamień wodny, jednostronny, ma gradację 1000 i znajduje profesjonalne zastosowanie przy ostrzeniu nie tylko noży, ale także dłut i nożyczek czy brzytew. Gradacja kamienia 1000 pozwala na codzienne i regularne ostrzenie niezniszczonych noży, które utrzymane są w dobrym stanie. Ten kamień wodny ma rozmiar large, dzięki czemu z powodzeniem sprawdzi się do ostrzenia największych noży. Jego dodatkową zaletą jest fakt, że wystarcza na długi i bardzo intensywny czas użytkowania.

Najlepsze ostrzałki, za które uznaje się kamienie wodne, pozwalają na naostrzenie każdego noża kuchennego zarówno do imponującej ostrości, jak i precyzji cięcia. W przypadku kamieni wodnych warto wspomnieć, że są one używane do ostrzenia japońskich noży kuchennych w samych manufakturach, jeszcze zanim noże je opuszczą. Przed każdym użyciem zaleca się zanurzenie kamienia w wodzie (wystarczy moczyć go przez kilka minut), ponieważ w trakcie ostrzenia nie powinien być on suchy. Japońskie noże charakteryzują się ekstremalną ostrością, którą można uzyskać poprzez ostrzenie pod odpowiednim kątem – w granicach 15 stopni. Kamienie wodne to doskonałe ostrzałki, które są dobrym wyborem dla wszystkich osób szukających zapewnienia bezpieczeństwa i ostrości noży podczas codziennych prac kuchennych.
Gradacja1000
Japoński kamień wodny, jednostronny, ma gradację 1000 i znajduje profesjonalne zastosowanie przy ostrzeniu nie tylko noży, ale także dłut i nożyczek czy brzytew. Gradacja kamienia 1000 pozwala na codzienne i regularne ostrzenie niezniszczonych noży, które utrzymane są w dobrym stanie. Ten kamień wodny ma rozmiar large, dzięki czemu z powodzeniem sprawdzi się do ostrzenia największych noży. Jego dodatkową zaletą jest fakt, że wystarcza na długi i bardzo intensywny czas użytkowania.

Najlepsze ostrzałki, za które uznaje się kamienie wodne, pozwalają na naostrzenie każdego noża kuchennego zarówno do imponującej ostrości, jak i precyzji cięcia. W przypadku kamieni wodnych warto wspomnieć, że są one używane do ostrzenia japońskich noży kuchennych w samych manufakturach, jeszcze zanim noże je opuszczą. Przed każdym użyciem zaleca się zanurzenie kamienia w wodzie (wystarczy moczyć go przez kilka minut), ponieważ w trakcie ostrzenia nie powinien być on suchy. Japońskie noże charakteryzują się ekstremalną ostrością, którą można uzyskać poprzez ostrzenie pod odpowiednim kątem – w granicach 15 stopni. Kamienie wodne to doskonałe ostrzałki, które są dobrym wyborem dla wszystkich osób szukających zapewnienia bezpieczeństwa i ostrości noży podczas codziennych prac kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro L-1000 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.