• +48 794 113 882

Masahiro L-1500 Kamień wodny do ostrzenia

40102

379,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1500
  • Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Kamień wodny jednostronny to profesjonalny, japoński kamień służący do ostrzenia noży i brzytew, a także dłut oraz nożyczek. Jego gradacja 1500 sprawdza się przy regularnym stosowaniu – można nim naostrzyć noże, które nie mają zniszczonego ostrza, a zarazem są dobrze utrzymane. Rozmiar large kamienia wodnego pozwala na sprawne ostrzenie nawet bardzo dużych noży. Ten wyjątkowy kamień do ostrzenia wystarczy na długi czas intensywnej eksploatacji.

Niezawodne kamienie wodne są polecane jako doskonałe ostrzałki do noży kuchennych, ponieważ potrafią sprawić, że noże osiągają niebywałą ostrość i jednocześnie imponującą precyzję cięcia. Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że to właśnie za pomocą kamieni wodnych ostrzone są japońskie noże kuchenne, zanim opuszczą manufakturę, w której powstają. Gdy zechcesz zastosować kamień wodny do ostrzenia, namocz go najpierw kilka minut w wodzie (jego powierzchnia nie powinna być sucha). Największą ostrość noży japońskich uzyskuje się poprzez ostrzenie pod kątem ok. 15⁰. Kamień wodny to najlepszy wybór dla tych osób, którym zależy na wyjątkowej precyzji, ostrości i bezpieczeństwie posiadanych noży kuchennych.
Gradacja1500
Kamień wodny jednostronny to profesjonalny, japoński kamień służący do ostrzenia noży i brzytew, a także dłut oraz nożyczek. Jego gradacja 1500 sprawdza się przy regularnym stosowaniu – można nim naostrzyć noże, które nie mają zniszczonego ostrza, a zarazem są dobrze utrzymane. Rozmiar large kamienia wodnego pozwala na sprawne ostrzenie nawet bardzo dużych noży. Ten wyjątkowy kamień do ostrzenia wystarczy na długi czas intensywnej eksploatacji.

Niezawodne kamienie wodne są polecane jako doskonałe ostrzałki do noży kuchennych, ponieważ potrafią sprawić, że noże osiągają niebywałą ostrość i jednocześnie imponującą precyzję cięcia. Nie bez znaczenia pozostaje fakt, że to właśnie za pomocą kamieni wodnych ostrzone są japońskie noże kuchenne, zanim opuszczą manufakturę, w której powstają. Gdy zechcesz zastosować kamień wodny do ostrzenia, namocz go najpierw kilka minut w wodzie (jego powierzchnia nie powinna być sucha). Największą ostrość noży japońskich uzyskuje się poprzez ostrzenie pod kątem ok. 15⁰. Kamień wodny to najlepszy wybór dla tych osób, którym zależy na wyjątkowej precyzji, ostrości i bezpieczeństwie posiadanych noży kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro L-1500 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro L-1500 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1500
  • Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.