• +48 794 113 882

Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia

40101

449,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 3000
  • Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Jednostronny japoński kamień wodny o profesjonalnym zastosowaniu cechuje się gradacją 3000. Idealnie sprawdza się w przypadku regularnego ostrzenia noży, a także brzytew, dłut, nożyczek. Gradacja kamienia rzędu 3000 sprawia, że można go używać do codziennego ostrzenia noży zachowanych w dobrym stanie, które nie wykazują oznak zniszczenia. Rozmiar large umożliwia ostrzenie nawet największych noży kuchennych. Kamień ten jest bardzo wytrzymały i wystarczy na wyjątkowo długi czas intensywnego użytkowania w kuchni.

Postrzegane jako najlepsze ostrzałki kuchenne – kamienie wodne, których można używać do ostrzenia noży i innych narzędzi, sprawdzają się w codziennym zastosowaniu. Dają możliwość uzyskania bardzo wysokiego poziomu ostrości, który pociąga za sobą także wyjątkową i nieocenioną w pracy w kuchni precyzję cięcia. Co ciekawe, każdy japoński nóż kuchenny jest ostrzony właśnie na kamieniu wodnym w samej manufakturze, w której jest wykuwany. Przed użyciem kamienia wodnego trzeba go umieścić w wodzie – kilka minut moczenia sprawi, że jego powierzchnia nie będzie sucha (a tego należy się wystrzegać przy ostrzeniu noży kamieniami). Warto zwrócić uwagę na fakt, że japońskie noże zawdzięczają swoją ostrość specjalnej metodzie ostrzenia. By uzyskać taki efekt, należy nachylić ostrzałkę pod kątem ok. 15⁰. Te niezwykłe ostrzałki do noży kuchennych, jakimi są kamienie wodne, sprawią, że każdy z noży będzie wyjątkowo ostry oraz bezpieczny.
Gradacja3000
Jednostronny japoński kamień wodny o profesjonalnym zastosowaniu cechuje się gradacją 3000. Idealnie sprawdza się w przypadku regularnego ostrzenia noży, a także brzytew, dłut, nożyczek. Gradacja kamienia rzędu 3000 sprawia, że można go używać do codziennego ostrzenia noży zachowanych w dobrym stanie, które nie wykazują oznak zniszczenia. Rozmiar large umożliwia ostrzenie nawet największych noży kuchennych. Kamień ten jest bardzo wytrzymały i wystarczy na wyjątkowo długi czas intensywnego użytkowania w kuchni.

Postrzegane jako najlepsze ostrzałki kuchenne – kamienie wodne, których można używać do ostrzenia noży i innych narzędzi, sprawdzają się w codziennym zastosowaniu. Dają możliwość uzyskania bardzo wysokiego poziomu ostrości, który pociąga za sobą także wyjątkową i nieocenioną w pracy w kuchni precyzję cięcia. Co ciekawe, każdy japoński nóż kuchenny jest ostrzony właśnie na kamieniu wodnym w samej manufakturze, w której jest wykuwany. Przed użyciem kamienia wodnego trzeba go umieścić w wodzie – kilka minut moczenia sprawi, że jego powierzchnia nie będzie sucha (a tego należy się wystrzegać przy ostrzeniu noży kamieniami). Warto zwrócić uwagę na fakt, że japońskie noże zawdzięczają swoją ostrość specjalnej metodzie ostrzenia. By uzyskać taki efekt, należy nachylić ostrzałkę pod kątem ok. 15⁰. Te niezwykłe ostrzałki do noży kuchennych, jakimi są kamienie wodne, sprawią, że każdy z noży będzie wyjątkowo ostry oraz bezpieczny.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro L-3000 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 3000
  • Wymiary: 21 x 7,2 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.