• +48 794 113 882

Masahiro M-1000 Kamień wodny do ostrzenia

40153

209,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 19 x 6,5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Jednostronny i profesjonalny – japoński kamień wodny – ma gradację rzędu 1000, która pozwala na sprawne ostrzenie noży, a także nożyczek, brzytew czy dłut. Taka gradacja kamienia sprawdzi się do regularnego ostrzenia noży niewykazujących oznak zniszczenia (które cechują się dobrym stanem). Większy rozmiar kamienia wodnego równa się większej powierzchni ostrzącej – można go używać do codziennego ostrzenia większych noży.

Jedne z najlepszych ostrzałek, czyli niezawodne kamienie wodne, są cenione z wielu względów. Przede wszystkim pozwalają na osiągnięcie imponującego stopnia ostrości, dzięki któremu każdy nóż kuchenny zyskuje wyjątkową precyzję cięcia. Warto przytoczyć tu fakt, że w manufakturach, w których wykuwa się japońskie noże kuchenne, są one ostrzone z zastosowaniem wodnych kamieni. Każdy kamień wodny przed użyciem należy zanurzyć w wodzie na kilka minut – podczas ostrzenia nie może być suchy. Największą ostrość noży japońskich uzyskuje się poprzez ostrzenie pod kątem nachylenia ostrzałki 15 stopni. Kamień wodny umożliwia uzyskanie bezpiecznego i zarazem ostrego noża kuchennego, więc odpowie na potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników.
Gradacja1000
Jednostronny i profesjonalny – japoński kamień wodny – ma gradację rzędu 1000, która pozwala na sprawne ostrzenie noży, a także nożyczek, brzytew czy dłut. Taka gradacja kamienia sprawdzi się do regularnego ostrzenia noży niewykazujących oznak zniszczenia (które cechują się dobrym stanem). Większy rozmiar kamienia wodnego równa się większej powierzchni ostrzącej – można go używać do codziennego ostrzenia większych noży.

Jedne z najlepszych ostrzałek, czyli niezawodne kamienie wodne, są cenione z wielu względów. Przede wszystkim pozwalają na osiągnięcie imponującego stopnia ostrości, dzięki któremu każdy nóż kuchenny zyskuje wyjątkową precyzję cięcia. Warto przytoczyć tu fakt, że w manufakturach, w których wykuwa się japońskie noże kuchenne, są one ostrzone z zastosowaniem wodnych kamieni. Każdy kamień wodny przed użyciem należy zanurzyć w wodzie na kilka minut – podczas ostrzenia nie może być suchy. Największą ostrość noży japońskich uzyskuje się poprzez ostrzenie pod kątem nachylenia ostrzałki 15 stopni. Kamień wodny umożliwia uzyskanie bezpiecznego i zarazem ostrego noża kuchennego, więc odpowie na potrzeby nawet najbardziej wymagających użytkowników.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro M-1000 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro M-1000 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 19 x 6,5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

30 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.