• +48 794 113 882

Masahiro M-1500 Kamień wodny do ostrzenia

40152

229,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1500
  • Wymiary: 19 x 6,5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Ten profesjonalny japoński kamień wodny jest jednostronny, a jego gradacja wynosi 1500, więc doskonale nadaje się do ostrzenia wszelkich noży kuchennych. Za jego pomocą można naostrzyć brzytwy, a także dłuta i nożyczki. Gradacja kamienia na poziomie 1500 sprawia, że kamienia wodnego można używać do codziennego, regularnego ostrzenia noży o dobrym stanie, które nie wykazują cech zniszczenia. Większy rozmiar kamienia zapewnia większą powierzchnię ostrzącą, a co za tym idzie z powodzeniem można nim ostrzyć nawet bardzo duże noże.

Kamienie wodne mają miano najlepszych ostrzałek kuchennych, ponieważ przy ich użyciu można uzyskać ekstremalną ostrość każdego noża, który dzięki temu wykazuje się również ogromną precyzją cięcia. Tym, o czym warto nadmienić, jest fakt, że japońskie noże kuchenne są ostrzone właśnie przy wykorzystaniu kamieni wodnych – jeszcze zanim opuszczą zakład produkcyjny, w którym rzemieślnicy zajmują się ich wykuwaniem. Przed każdym użyciem kamienia wodnego w kuchni trzeba go moczyć przez kilka minut w wodzie (kamień podczas pracy nie może być suchy). Najlepszą ostrość japońskich noży uzyskuje się, ostrząc je pod pewnym kątem nachylenia – jest to ok. 15 stopni. Kamienie wodne stanowią doskonałe ostrzałki do noży kuchennych, gwarantując ich bezpieczną oraz jednocześnie ostrą formę.
Gradacja1500
Ten profesjonalny japoński kamień wodny jest jednostronny, a jego gradacja wynosi 1500, więc doskonale nadaje się do ostrzenia wszelkich noży kuchennych. Za jego pomocą można naostrzyć brzytwy, a także dłuta i nożyczki. Gradacja kamienia na poziomie 1500 sprawia, że kamienia wodnego można używać do codziennego, regularnego ostrzenia noży o dobrym stanie, które nie wykazują cech zniszczenia. Większy rozmiar kamienia zapewnia większą powierzchnię ostrzącą, a co za tym idzie z powodzeniem można nim ostrzyć nawet bardzo duże noże.

Kamienie wodne mają miano najlepszych ostrzałek kuchennych, ponieważ przy ich użyciu można uzyskać ekstremalną ostrość każdego noża, który dzięki temu wykazuje się również ogromną precyzją cięcia. Tym, o czym warto nadmienić, jest fakt, że japońskie noże kuchenne są ostrzone właśnie przy wykorzystaniu kamieni wodnych – jeszcze zanim opuszczą zakład produkcyjny, w którym rzemieślnicy zajmują się ich wykuwaniem. Przed każdym użyciem kamienia wodnego w kuchni trzeba go moczyć przez kilka minut w wodzie (kamień podczas pracy nie może być suchy). Najlepszą ostrość japońskich noży uzyskuje się, ostrząc je pod pewnym kątem nachylenia – jest to ok. 15 stopni. Kamienie wodne stanowią doskonałe ostrzałki do noży kuchennych, gwarantując ich bezpieczną oraz jednocześnie ostrą formę.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro M-1500 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro M-1500 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1500
  • Wymiary: 19 x 6,5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.