• +48 794 113 882

Masahiro S-1000 Kamień wodny do ostrzenia

40183

169,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 18 x 5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Jednostronny, profesjonalny kamień wodny cechuje się stopniem gradacji na poziomie 1000. Dzięki temu nadaje się do ostrzenia rozmaitych narzędzi kuchennych codziennego użytku – noży, dłut i brzytw, oraz nożyczek. Gradacja kamienia wynosząca 1000 zapewnia doskonały efekt podczas regularnego (codziennego) ostrzenia zachowanych w dobrym stanie noży, które nie są zniszczone.

Najlepsze ostrzałki, ułatwiające pracę w kuchni – czyli polecane kamienie wodne – pozwalają wydobyć ekstremalną ostrość z noży kuchennych i innych narzędzi. Dzięki temu noże charakteryzują się niezwykłą precyzją cięcia, co znacząco usprawnia wykonywanie obowiązków (zawodowych lub wynikających z pasji gotowania). Należy przytoczyć tutaj fakt, że wszystkie japońskie noże kuchenne – przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego – ostrzy się na kamieniach wodnych. Przed wykorzystaniem kamienia wodnego do ostrzenia należy zadbać o to, by jego powierzchnia nie była sucha. Najlepiej więc zamoczyć go na kilka minut w wodzie. Japońskie noże wykazują się wyjątkową ostrością, na co wpływ ma specjalna metoda ostrzenia, pod kątem ok. 15⁰. Wybierając kamień wodny, decydujesz się na wysokiej jakości ostrzałkę kuchenną, która zagwarantuje Ci bezpieczeństwo oraz ostrość Twoich narzędzi i noży.
Gradacja1000
Jednostronny, profesjonalny kamień wodny cechuje się stopniem gradacji na poziomie 1000. Dzięki temu nadaje się do ostrzenia rozmaitych narzędzi kuchennych codziennego użytku – noży, dłut i brzytw, oraz nożyczek. Gradacja kamienia wynosząca 1000 zapewnia doskonały efekt podczas regularnego (codziennego) ostrzenia zachowanych w dobrym stanie noży, które nie są zniszczone.

Najlepsze ostrzałki, ułatwiające pracę w kuchni – czyli polecane kamienie wodne – pozwalają wydobyć ekstremalną ostrość z noży kuchennych i innych narzędzi. Dzięki temu noże charakteryzują się niezwykłą precyzją cięcia, co znacząco usprawnia wykonywanie obowiązków (zawodowych lub wynikających z pasji gotowania). Należy przytoczyć tutaj fakt, że wszystkie japońskie noże kuchenne – przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego – ostrzy się na kamieniach wodnych. Przed wykorzystaniem kamienia wodnego do ostrzenia należy zadbać o to, by jego powierzchnia nie była sucha. Najlepiej więc zamoczyć go na kilka minut w wodzie. Japońskie noże wykazują się wyjątkową ostrością, na co wpływ ma specjalna metoda ostrzenia, pod kątem ok. 15⁰. Wybierając kamień wodny, decydujesz się na wysokiej jakości ostrzałkę kuchenną, która zagwarantuje Ci bezpieczeństwo oraz ostrość Twoich narzędzi i noży.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro S-1000 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro S-1000 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 18 x 5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.