- en
- pl
Koszyk 0 Produkt Produkty for (pusty)
Brak produktów
Darmowy odbiór Wysyłka
0,00 zł Razem
Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia
40182
Dane techniczne:
- Typ ostrzałki: kamień wodny
- Gradacja: 1500
- Wymiary: 18 x 5 x 1,7 cm
- Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
- Pochodzenie: Japonia
Japoński kamień wodny, do profesjonalnego użytku, jest jednostronny – ma gradację 1500. Dzięki niej z powodzeniem sprawdzi się do codziennego ostrzenia noży, które mają dobry stan ostrza i nie są podniszczone. Kamień wodny nadaje się także do regularnego ostrzenia innych przedmiotów niezbędnych do pracy w kuchni – brzytew, dłut oraz nożyczek.
Kamienie wodne to dla wielu najlepszy rodzaj ostrzałki, która gwarantuje uzyskanie niebywałej ostrości noży kuchennych i zarazem ich dużej precyzji cięcia. Należy nadmienić, iż japońskie noże kuchenne powstają w specjalnych zakładach produkcyjnych, w których do ich ostrzenia stosuje się nic innego jak kamienie wodne. Zanim zabierzemy się do ostrzenia naszych narzędzi, pamiętajmy, by każdorazowo zanurzyć kamień wodny pod powierzchnią wody (kilka minut wystarczy). Jest to konieczne z tego względu, że w trakcie ostrzenia kamień nie powinien być suchy. Kąt ostrzenia w granicach 15 stopni zaleca się, jeśli zależy nam na uzyskaniu maksymalnej ostrości wszystkich noży japońskich. Kamienie wodne są niezawodnymi ostrzałkami do regularnego używania w kuchni i zapewniają uzyskanie bezpiecznego oraz bardzo ostrego noża kuchennego.
Kamienie wodne to dla wielu najlepszy rodzaj ostrzałki, która gwarantuje uzyskanie niebywałej ostrości noży kuchennych i zarazem ich dużej precyzji cięcia. Należy nadmienić, iż japońskie noże kuchenne powstają w specjalnych zakładach produkcyjnych, w których do ich ostrzenia stosuje się nic innego jak kamienie wodne. Zanim zabierzemy się do ostrzenia naszych narzędzi, pamiętajmy, by każdorazowo zanurzyć kamień wodny pod powierzchnią wody (kilka minut wystarczy). Jest to konieczne z tego względu, że w trakcie ostrzenia kamień nie powinien być suchy. Kąt ostrzenia w granicach 15 stopni zaleca się, jeśli zależy nam na uzyskaniu maksymalnej ostrości wszystkich noży japońskich. Kamienie wodne są niezawodnymi ostrzałkami do regularnego używania w kuchni i zapewniają uzyskanie bezpiecznego oraz bardzo ostrego noża kuchennego.
Gradacja | 1500 |
Japoński kamień wodny, do profesjonalnego użytku, jest jednostronny – ma gradację 1500. Dzięki niej z powodzeniem sprawdzi się do codziennego ostrzenia noży, które mają dobry stan ostrza i nie są podniszczone. Kamień wodny nadaje się także do regularnego ostrzenia innych przedmiotów niezbędnych do pracy w kuchni – brzytew, dłut oraz nożyczek.
Kamienie wodne to dla wielu najlepszy rodzaj ostrzałki, która gwarantuje uzyskanie niebywałej ostrości noży kuchennych i zarazem ich dużej precyzji cięcia. Należy nadmienić, iż japońskie noże kuchenne powstają w specjalnych zakładach produkcyjnych, w których do ich ostrzenia stosuje się nic innego jak kamienie wodne. Zanim zabierzemy się do ostrzenia naszych narzędzi, pamiętajmy, by każdorazowo zanurzyć kamień wodny pod powierzchnią wody (kilka minut wystarczy). Jest to konieczne z tego względu, że w trakcie ostrzenia kamień nie powinien być suchy. Kąt ostrzenia w granicach 15 stopni zaleca się, jeśli zależy nam na uzyskaniu maksymalnej ostrości wszystkich noży japońskich. Kamienie wodne są niezawodnymi ostrzałkami do regularnego używania w kuchni i zapewniają uzyskanie bezpiecznego oraz bardzo ostrego noża kuchennego.
Kamienie wodne to dla wielu najlepszy rodzaj ostrzałki, która gwarantuje uzyskanie niebywałej ostrości noży kuchennych i zarazem ich dużej precyzji cięcia. Należy nadmienić, iż japońskie noże kuchenne powstają w specjalnych zakładach produkcyjnych, w których do ich ostrzenia stosuje się nic innego jak kamienie wodne. Zanim zabierzemy się do ostrzenia naszych narzędzi, pamiętajmy, by każdorazowo zanurzyć kamień wodny pod powierzchnią wody (kilka minut wystarczy). Jest to konieczne z tego względu, że w trakcie ostrzenia kamień nie powinien być suchy. Kąt ostrzenia w granicach 15 stopni zaleca się, jeśli zależy nam na uzyskaniu maksymalnej ostrości wszystkich noży japońskich. Kamienie wodne są niezawodnymi ostrzałkami do regularnego używania w kuchni i zapewniają uzyskanie bezpiecznego oraz bardzo ostrego noża kuchennego.
No customer comments for the moment.
29 inne produkty w tej kategorii:
Taidea kamień wodny 3000/8000
207,00 złTaidea kamień wodny 1000
69,00 złTaidea kamień wodny 3000
80,00 złTaidea kamień wodny 5000
89,00 złTaidea kamień wodny 2000
72,00 złTaidea kamień wodny 1000/3000
143,00 zł149,00 złTaidea kamień wodny 1500
72,00 złTaidea kamień wodny 400/1500
130,00 zł135,00 złTaidea kamień wodny 400
69,00 złTaidea kamień wodny 600/2000
125,00 złTaidea kamień wodny 240
54,00 złTaidea kamień wodny 120/400
75,00 złTaidea kamień wodny 180/600
85,00 zł90,00 złTaidea kamień wodny 2000/5000
169,00 złTaidea kamień wodny 240/1000
112,00 zł115,00 złGlobal Kamień ceramiczny 1000
349,00 złKing kamień wodny 1000/6000
359,00 złTojiro kamień wodny 4000
389,00 złGlobal ceramiczny kamień 5000
489,00 złTojiro profesjonalny kamień wodny 8000
799,00 złMasahiro M-180 Kamień wodny do ostrzenia
179,00 zł