• +48 794 113 882

Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia

40182

189,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1500
  • Wymiary: 18 x 5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Japoński kamień wodny, do profesjonalnego użytku, jest jednostronny – ma gradację 1500. Dzięki niej z powodzeniem sprawdzi się do codziennego ostrzenia noży, które mają dobry stan ostrza i nie są podniszczone. Kamień wodny nadaje się także do regularnego ostrzenia innych przedmiotów niezbędnych do pracy w kuchni – brzytew, dłut oraz nożyczek.

Kamienie wodne to dla wielu najlepszy rodzaj ostrzałki, która gwarantuje uzyskanie niebywałej ostrości noży kuchennych i zarazem ich dużej precyzji cięcia. Należy nadmienić, iż japońskie noże kuchenne powstają w specjalnych zakładach produkcyjnych, w których do ich ostrzenia stosuje się nic innego jak kamienie wodne. Zanim zabierzemy się do ostrzenia naszych narzędzi, pamiętajmy, by każdorazowo zanurzyć kamień wodny pod powierzchnią wody (kilka minut wystarczy). Jest to konieczne z tego względu, że w trakcie ostrzenia kamień nie powinien być suchy. Kąt ostrzenia w granicach 15 stopni zaleca się, jeśli zależy nam na uzyskaniu maksymalnej ostrości wszystkich noży japońskich. Kamienie wodne są niezawodnymi ostrzałkami do regularnego używania w kuchni i zapewniają uzyskanie bezpiecznego oraz bardzo ostrego noża kuchennego.
Gradacja1500
Japoński kamień wodny, do profesjonalnego użytku, jest jednostronny – ma gradację 1500. Dzięki niej z powodzeniem sprawdzi się do codziennego ostrzenia noży, które mają dobry stan ostrza i nie są podniszczone. Kamień wodny nadaje się także do regularnego ostrzenia innych przedmiotów niezbędnych do pracy w kuchni – brzytew, dłut oraz nożyczek.

Kamienie wodne to dla wielu najlepszy rodzaj ostrzałki, która gwarantuje uzyskanie niebywałej ostrości noży kuchennych i zarazem ich dużej precyzji cięcia. Należy nadmienić, iż japońskie noże kuchenne powstają w specjalnych zakładach produkcyjnych, w których do ich ostrzenia stosuje się nic innego jak kamienie wodne. Zanim zabierzemy się do ostrzenia naszych narzędzi, pamiętajmy, by każdorazowo zanurzyć kamień wodny pod powierzchnią wody (kilka minut wystarczy). Jest to konieczne z tego względu, że w trakcie ostrzenia kamień nie powinien być suchy. Kąt ostrzenia w granicach 15 stopni zaleca się, jeśli zależy nam na uzyskaniu maksymalnej ostrości wszystkich noży japońskich. Kamienie wodne są niezawodnymi ostrzałkami do regularnego używania w kuchni i zapewniają uzyskanie bezpiecznego oraz bardzo ostrego noża kuchennego.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro S-1500 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 1500
  • Wymiary: 18 x 5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.