• +48 794 113 882
Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia Powiększ

Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia

40173

269,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 600/1000
  • Wymiary: 18,5 x 6 x 2,8 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Japoński kamień wodny o dwóch gradacjach (rzędu 600 oraz 1000) jest przeznaczony do profesjonalnego zastosowania i nadaje się do sprawnego ostrzenia różnego rodzaju narzędzi potrzebnych do pracy w kuchni. Można przy jego użyciu ostrzyć brzytwy, a także dłuta i nożyczki, oraz oczywiście noże kuchenne. Korzystając ze strony o gradacji 600 naostrzymy noże wyjątkowo stępione, naprawiając też ich krawędź tnącą. Z kolei przy pomocy strony o wyższej gradacji – 1000 – możliwe jest codzienne i regularne ostrzenie noży. Większe rozmiary kamienia wodnego dają możliwość ostrzenia nawet dużych noży.

Kamienie wodne określane są mianem niezawodnych ostrzałek kuchennych, dzięki którym uzyskujemy tak wysoki stopień ostrości oraz precyzji cięcia noża kuchennego. Należy tu wspomnieć, że każdy z japońskich noży kuchennych poddawany jest ostrzeniu przy użyciu kamieni wodnych, zanim opuści zakład produkcyjny. Zanim zastosujesz kamień wodny do ostrzenia, pamiętaj, aby go dobrze namoczyć w wodzie (przez kilka minut). Trzeba tak zrobić przed każdym ostrzeniem, ponieważ w czasie wykonywania tej czynności kamień nie powinien być suchy. Warto pamiętać, że maksymalną ostrość japońskim nożom nadaje ostrzenie ich pod kątem 15⁰. Kamienie wodne stanowią niezastąpione ostrzałki do noży w każdej kuchni. Używając ich, uzyskasz bezpieczny, a także ostry nóż kuchenny, który znacznie ułatwi wykonywanie wszystkich prac.
Gradacja600/1000
Japoński kamień wodny o dwóch gradacjach (rzędu 600 oraz 1000) jest przeznaczony do profesjonalnego zastosowania i nadaje się do sprawnego ostrzenia różnego rodzaju narzędzi potrzebnych do pracy w kuchni. Można przy jego użyciu ostrzyć brzytwy, a także dłuta i nożyczki, oraz oczywiście noże kuchenne. Korzystając ze strony o gradacji 600 naostrzymy noże wyjątkowo stępione, naprawiając też ich krawędź tnącą. Z kolei przy pomocy strony o wyższej gradacji – 1000 – możliwe jest codzienne i regularne ostrzenie noży. Większe rozmiary kamienia wodnego dają możliwość ostrzenia nawet dużych noży.

Kamienie wodne określane są mianem niezawodnych ostrzałek kuchennych, dzięki którym uzyskujemy tak wysoki stopień ostrości oraz precyzji cięcia noża kuchennego. Należy tu wspomnieć, że każdy z japońskich noży kuchennych poddawany jest ostrzeniu przy użyciu kamieni wodnych, zanim opuści zakład produkcyjny. Zanim zastosujesz kamień wodny do ostrzenia, pamiętaj, aby go dobrze namoczyć w wodzie (przez kilka minut). Trzeba tak zrobić przed każdym ostrzeniem, ponieważ w czasie wykonywania tej czynności kamień nie powinien być suchy. Warto pamiętać, że maksymalną ostrość japońskim nożom nadaje ostrzenie ich pod kątem 15⁰. Kamienie wodne stanowią niezastąpione ostrzałki do noży w każdej kuchni. Używając ich, uzyskasz bezpieczny, a także ostry nóż kuchenny, który znacznie ułatwi wykonywanie wszystkich prac.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro M-600/1000 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 600/1000
  • Wymiary: 18,5 x 6 x 2,8 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.