• +48 794 113 882
Masahiro M-180 Kamień wodny do ostrzenia Powiększ

Masahiro M-180 Kamień wodny do ostrzenia

40156

179,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 180
  • Wymiary: 19 x 6,5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia
Japoński jednostronny kamień wodny – pochodzący z profesjonalnej serii – ma gradację 180, przez co polecany jest szczególnie do ostrzenia brzytew i dłut, jak i nożyczek i noży o mocno stępionych ostrzach. Gradacja 180, którą cechuje się ten kamień wodny, służy także do naprawiania krawędzi tnącej tępych noży. Jego większy rozmiar umożliwia ostrzenie bardzo dużych noży kuchennych.

Kamień wodny, który określany jest mianem najlepszej ostrzałki do noży kuchennych, umożliwia naostrzenie narzędzia do imponującego stopnia ostrości. Dzięki niemu noże kuchenne zyskują niezwykłą precyzję cięcia, ułatwiając w ten sposób realizowanie codziennych obowiązków w kuchni. Warto tu zwrócić uwagę na jedną rzecz – japońskie noże kuchenne są ostrzone właśnie na nieocenionych kamieniach wodnych, jeszcze zanim opuszczą manufakturę, w której powstają. Przed każdym zastosowaniem należy zanurzyć kamień wodny w wodzie na kilka minut. Podczas ostrzenia trzeba wystrzegać się jego suchej powierzchni. By zapewnić sobie maksymalną ostrość japońskiego noża kuchennego, najlepiej ostrzyć go pod sprawdzonym kątem ok. 15 stopni. Kamień wodny to niezawodna ostrzałka, która przyda się w każdej kuchni. Dzięki niej możemy uzyskać bezpieczne oraz ostre noże.
Gradacja180
Japoński jednostronny kamień wodny – pochodzący z profesjonalnej serii – ma gradację 180, przez co polecany jest szczególnie do ostrzenia brzytew i dłut, jak i nożyczek i noży o mocno stępionych ostrzach. Gradacja 180, którą cechuje się ten kamień wodny, służy także do naprawiania krawędzi tnącej tępych noży. Jego większy rozmiar umożliwia ostrzenie bardzo dużych noży kuchennych.

Kamień wodny, który określany jest mianem najlepszej ostrzałki do noży kuchennych, umożliwia naostrzenie narzędzia do imponującego stopnia ostrości. Dzięki niemu noże kuchenne zyskują niezwykłą precyzję cięcia, ułatwiając w ten sposób realizowanie codziennych obowiązków w kuchni. Warto tu zwrócić uwagę na jedną rzecz – japońskie noże kuchenne są ostrzone właśnie na nieocenionych kamieniach wodnych, jeszcze zanim opuszczą manufakturę, w której powstają. Przed każdym zastosowaniem należy zanurzyć kamień wodny w wodzie na kilka minut. Podczas ostrzenia trzeba wystrzegać się jego suchej powierzchni. By zapewnić sobie maksymalną ostrość japońskiego noża kuchennego, najlepiej ostrzyć go pod sprawdzonym kątem ok. 15 stopni. Kamień wodny to niezawodna ostrzałka, która przyda się w każdej kuchni. Dzięki niej możemy uzyskać bezpieczne oraz ostre noże.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Masahiro M-180 Kamień wodny do ostrzenia

Masahiro M-180 Kamień wodny do ostrzenia

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Gradacja: 180
  • Wymiary: 19 x 6,5 x 1,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
  • Pochodzenie: Japonia

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.