• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 1000

T0911W

72,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Jednostronny kamień wodny z profesjonalnej serii posiada gradację 1000, więc doskonale sprawdza się przy ostrzeniu noży i brzytew. Gradacja 1000 zapewnia możliwość codziennego – regularnego ostrzenia noży kuchennych, które mają dobry stan krawędzi tnącej i nie są zniszczone.

Wiele osób uznaje kamienie wodne za niezawodne ostrzałki, które z powodzeniem można stosować do ostrzenia różnych noży kuchennych. Kamienie wodne pozwalają uzyskać ekstremalną ostrość i związaną z nią pożądaną precyzję cięcia podczas pracy w kuchni. Warto odnotować, że japońskie noże kuchenne – przed opuszczeniem manufaktury – zostają naostrzone przy użyciu tychże kamieni wodnych, co gwarantuje im niebywałą ostrość od samego początku użytkowania. Przed ostrzeniem noży należy umieścić kamień na kilka minut w wodzie – namoczenie jest niezbędne, ponieważ w trakcie ostrzenia nie może być suchy. By uzyskać jak najlepszą ostrość japońskich noży kuchennych, ostrzy się je głównie pod określonym kątem – ok. 15 stopni. Ta wyjątkowa ostrzałka do noży, czyli kamień wodny będzie doskonałym wyborem dla wszystkich osób ceniących bezpieczeństwo i ostrość w pracy z nożem kuchennym.
Gradacja1000
Jednostronny kamień wodny z profesjonalnej serii posiada gradację 1000, więc doskonale sprawdza się przy ostrzeniu noży i brzytew. Gradacja 1000 zapewnia możliwość codziennego – regularnego ostrzenia noży kuchennych, które mają dobry stan krawędzi tnącej i nie są zniszczone.

Wiele osób uznaje kamienie wodne za niezawodne ostrzałki, które z powodzeniem można stosować do ostrzenia różnych noży kuchennych. Kamienie wodne pozwalają uzyskać ekstremalną ostrość i związaną z nią pożądaną precyzję cięcia podczas pracy w kuchni. Warto odnotować, że japońskie noże kuchenne – przed opuszczeniem manufaktury – zostają naostrzone przy użyciu tychże kamieni wodnych, co gwarantuje im niebywałą ostrość od samego początku użytkowania. Przed ostrzeniem noży należy umieścić kamień na kilka minut w wodzie – namoczenie jest niezbędne, ponieważ w trakcie ostrzenia nie może być suchy. By uzyskać jak najlepszą ostrość japońskich noży kuchennych, ostrzy się je głównie pod określonym kątem – ok. 15 stopni. Ta wyjątkowa ostrzałka do noży, czyli kamień wodny będzie doskonałym wyborem dla wszystkich osób ceniących bezpieczeństwo i ostrość w pracy z nożem kuchennym.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 1000

Taidea kamień wodny 1000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.