• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 1000

T0911W

72,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Jednostronny kamień wodny z profesjonalnej serii posiada gradację 1000, więc doskonale sprawdza się przy ostrzeniu noży i brzytew. Gradacja 1000 zapewnia możliwość codziennego – regularnego ostrzenia noży kuchennych, które mają dobry stan krawędzi tnącej i nie są zniszczone.

Wiele osób uznaje kamienie wodne za niezawodne ostrzałki, które z powodzeniem można stosować do ostrzenia różnych noży kuchennych. Kamienie wodne pozwalają uzyskać ekstremalną ostrość i związaną z nią pożądaną precyzję cięcia podczas pracy w kuchni. Warto odnotować, że japońskie noże kuchenne – przed opuszczeniem manufaktury – zostają naostrzone przy użyciu tychże kamieni wodnych, co gwarantuje im niebywałą ostrość od samego początku użytkowania. Przed ostrzeniem noży należy umieścić kamień na kilka minut w wodzie – namoczenie jest niezbędne, ponieważ w trakcie ostrzenia nie może być suchy. By uzyskać jak najlepszą ostrość japońskich noży kuchennych, ostrzy się je głównie pod określonym kątem – ok. 15 stopni. Ta wyjątkowa ostrzałka do noży, czyli kamień wodny będzie doskonałym wyborem dla wszystkich osób ceniących bezpieczeństwo i ostrość w pracy z nożem kuchennym.
Gradacja1000
Jednostronny kamień wodny z profesjonalnej serii posiada gradację 1000, więc doskonale sprawdza się przy ostrzeniu noży i brzytew. Gradacja 1000 zapewnia możliwość codziennego – regularnego ostrzenia noży kuchennych, które mają dobry stan krawędzi tnącej i nie są zniszczone.

Wiele osób uznaje kamienie wodne za niezawodne ostrzałki, które z powodzeniem można stosować do ostrzenia różnych noży kuchennych. Kamienie wodne pozwalają uzyskać ekstremalną ostrość i związaną z nią pożądaną precyzję cięcia podczas pracy w kuchni. Warto odnotować, że japońskie noże kuchenne – przed opuszczeniem manufaktury – zostają naostrzone przy użyciu tychże kamieni wodnych, co gwarantuje im niebywałą ostrość od samego początku użytkowania. Przed ostrzeniem noży należy umieścić kamień na kilka minut w wodzie – namoczenie jest niezbędne, ponieważ w trakcie ostrzenia nie może być suchy. By uzyskać jak najlepszą ostrość japońskich noży kuchennych, ostrzy się je głównie pod określonym kątem – ok. 15 stopni. Ta wyjątkowa ostrzałka do noży, czyli kamień wodny będzie doskonałym wyborem dla wszystkich osób ceniących bezpieczeństwo i ostrość w pracy z nożem kuchennym.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 1000

Taidea kamień wodny 1000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 1000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.