• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 3000

T0928W

80,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 3000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Ten profesjonalny kamień wodny jest jednostronny – ma gradację 3000 – i służy do perfekcyjnego ostrzenia brzytew, noży czy dłut. Kamień cechujący się gradacją 3000 doskonale sprawdza się w codziennym ostrzeniu noży, a także polerowaniu ich krawędzi tnącej.

Kamienie wodne przez wielu oceniane są jako niezastąpiony rodzaj ostrzałki używanej do ostrzenia noży kuchennych. Umożliwiają osiągnięcie niebywałej ostrości i tym samym precyzji cięcia w pracy na co dzień. Warto tutaj zauważyć, że każdy z japońskich noży kuchennych przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego ostrzony jest za pomocą kamieni wodnych. Każdorazowo przed użyciem kamienia należy go zamoczyć przez kilka minut w wodzie (podczas wykonywania ostrzenia nie powinien być suchy). Dla większej ostrości japońskie noże ostrzy się pod kątem ok. 15⁰. Kamień wodny to znakomita ostrzałka, którą docenią wszyscy pragnący naprawdę ostrego i bezpiecznego noża kuchennego.
Gradacja3000
Ten profesjonalny kamień wodny jest jednostronny – ma gradację 3000 – i służy do perfekcyjnego ostrzenia brzytew, noży czy dłut. Kamień cechujący się gradacją 3000 doskonale sprawdza się w codziennym ostrzeniu noży, a także polerowaniu ich krawędzi tnącej.

Kamienie wodne przez wielu oceniane są jako niezastąpiony rodzaj ostrzałki używanej do ostrzenia noży kuchennych. Umożliwiają osiągnięcie niebywałej ostrości i tym samym precyzji cięcia w pracy na co dzień. Warto tutaj zauważyć, że każdy z japońskich noży kuchennych przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego ostrzony jest za pomocą kamieni wodnych. Każdorazowo przed użyciem kamienia należy go zamoczyć przez kilka minut w wodzie (podczas wykonywania ostrzenia nie powinien być suchy). Dla większej ostrości japońskie noże ostrzy się pod kątem ok. 15⁰. Kamień wodny to znakomita ostrzałka, którą docenią wszyscy pragnący naprawdę ostrego i bezpiecznego noża kuchennego.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 3000

Taidea kamień wodny 3000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 3000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.