• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 3000

T0928W

80,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 3000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Ten profesjonalny kamień wodny jest jednostronny – ma gradację 3000 – i służy do perfekcyjnego ostrzenia brzytew, noży czy dłut. Kamień cechujący się gradacją 3000 doskonale sprawdza się w codziennym ostrzeniu noży, a także polerowaniu ich krawędzi tnącej.

Kamienie wodne przez wielu oceniane są jako niezastąpiony rodzaj ostrzałki używanej do ostrzenia noży kuchennych. Umożliwiają osiągnięcie niebywałej ostrości i tym samym precyzji cięcia w pracy na co dzień. Warto tutaj zauważyć, że każdy z japońskich noży kuchennych przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego ostrzony jest za pomocą kamieni wodnych. Każdorazowo przed użyciem kamienia należy go zamoczyć przez kilka minut w wodzie (podczas wykonywania ostrzenia nie powinien być suchy). Dla większej ostrości japońskie noże ostrzy się pod kątem ok. 15⁰. Kamień wodny to znakomita ostrzałka, którą docenią wszyscy pragnący naprawdę ostrego i bezpiecznego noża kuchennego.
Gradacja3000
Ten profesjonalny kamień wodny jest jednostronny – ma gradację 3000 – i służy do perfekcyjnego ostrzenia brzytew, noży czy dłut. Kamień cechujący się gradacją 3000 doskonale sprawdza się w codziennym ostrzeniu noży, a także polerowaniu ich krawędzi tnącej.

Kamienie wodne przez wielu oceniane są jako niezastąpiony rodzaj ostrzałki używanej do ostrzenia noży kuchennych. Umożliwiają osiągnięcie niebywałej ostrości i tym samym precyzji cięcia w pracy na co dzień. Warto tutaj zauważyć, że każdy z japońskich noży kuchennych przed opuszczeniem zakładu produkcyjnego ostrzony jest za pomocą kamieni wodnych. Każdorazowo przed użyciem kamienia należy go zamoczyć przez kilka minut w wodzie (podczas wykonywania ostrzenia nie powinien być suchy). Dla większej ostrości japońskie noże ostrzy się pod kątem ok. 15⁰. Kamień wodny to znakomita ostrzałka, którą docenią wszyscy pragnący naprawdę ostrego i bezpiecznego noża kuchennego.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 3000

Taidea kamień wodny 3000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 3000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.