• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 5000

T0912W

89,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 5000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny jednostronny o profesjonalnym zastosowaniu i gradacji 5000 spełnia się idealnie pod kątem ostrzenia wszelkich noży, dłut, brzytew i nożyczek. Zastosowanie kamienia o gradacji 5000 nadaje mu doskonałe właściwości w zakresie końcowego polerowania tnącej krawędzi. Dzięki temu nóż (dłuto, brzytwa czy nożyczki) uzyskuje finalną, imponującą wręcz ostrość.

Kamienie wodne według wielu osób należą do grupy najwyżej ocenianych ostrzałek do noży kuchennych, które umożliwiają uzyskanie zaskakująco wysokiego stopnia ostrości, a więc i tym samym – precyzji cięcia. Warto zauważyć, że przed opuszczeniem manufaktury wszystkie japońskie noże kuchenne są ostrzone właśnie za pomocą kamieni wodnych. Przed użyciem kamienia trzeba go zanurzyć na kilka minut w wodzie, ponieważ podczas ostrzenia nie powinien być on suchy. Noże japońskie warto ostrzyć pod kątem 15 stopni, by zapewnić im jak najlepszą ostrość. Kamienie wodne to odpowiedź na potrzeby wymagających osób, lubiących w kuchennej pracy doskonale naostrzone i bezpieczne noże.
Gradacja5000
Kamień wodny jednostronny o profesjonalnym zastosowaniu i gradacji 5000 spełnia się idealnie pod kątem ostrzenia wszelkich noży, dłut, brzytew i nożyczek. Zastosowanie kamienia o gradacji 5000 nadaje mu doskonałe właściwości w zakresie końcowego polerowania tnącej krawędzi. Dzięki temu nóż (dłuto, brzytwa czy nożyczki) uzyskuje finalną, imponującą wręcz ostrość.

Kamienie wodne według wielu osób należą do grupy najwyżej ocenianych ostrzałek do noży kuchennych, które umożliwiają uzyskanie zaskakująco wysokiego stopnia ostrości, a więc i tym samym – precyzji cięcia. Warto zauważyć, że przed opuszczeniem manufaktury wszystkie japońskie noże kuchenne są ostrzone właśnie za pomocą kamieni wodnych. Przed użyciem kamienia trzeba go zanurzyć na kilka minut w wodzie, ponieważ podczas ostrzenia nie powinien być on suchy. Noże japońskie warto ostrzyć pod kątem 15 stopni, by zapewnić im jak najlepszą ostrość. Kamienie wodne to odpowiedź na potrzeby wymagających osób, lubiących w kuchennej pracy doskonale naostrzone i bezpieczne noże.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 5000

Taidea kamień wodny 5000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 5000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.