• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 2000

T0852W

72,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 2000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny jednostronny, z profesjonalnej serii, posiada gradację na poziomie 2000, dzięki czemu sprawdza się do ostrzenia zarówno noży, jak i brzytew czy nożyczek. Gradacja 2000 sprawia, że kamień wodny można wykorzystywać do regularnego, codziennego ostrzenia noży, które utrzymane są w dobrym stanie i nie mają oznak zniszczenia.

Charakterystyczne kamienie wodne to dla sporej liczby osób najlepsze ostrzałki, jakie można wybrać w celu ostrzenia noży kuchennych. Umożliwiają uzyskanie wysokiego stopnia ostrości oraz ogromnej precyzji cięcia, co ważne jest szczególnie przy codziennej pracy w kuchni. Należy tu nadmienić, iż każdy japoński nóż kuchenny – jeszcze przed opuszczeniem fabryki, gdzie jest wykuwany – ostrzy się przy użyciu niezastąpionych kamieni wodnych. Przed każdym użyciem kamień ten powinien poleżeć kilka minut w wodzie (podczas ostrzenia nie może mieć suchej powierzchni). Japońskie noże, w celu uzyskania maksymalnej ostrości, są zazwyczaj ostrzone pod kątem ok. 15⁰. Wybierając ostrzałkę do noży w postaci kamienia wodnego, masz pewność, że zyskasz bezpieczny i ostry nóż kuchenny.
Gradacja2000
Kamień wodny jednostronny, z profesjonalnej serii, posiada gradację na poziomie 2000, dzięki czemu sprawdza się do ostrzenia zarówno noży, jak i brzytew czy nożyczek. Gradacja 2000 sprawia, że kamień wodny można wykorzystywać do regularnego, codziennego ostrzenia noży, które utrzymane są w dobrym stanie i nie mają oznak zniszczenia.

Charakterystyczne kamienie wodne to dla sporej liczby osób najlepsze ostrzałki, jakie można wybrać w celu ostrzenia noży kuchennych. Umożliwiają uzyskanie wysokiego stopnia ostrości oraz ogromnej precyzji cięcia, co ważne jest szczególnie przy codziennej pracy w kuchni. Należy tu nadmienić, iż każdy japoński nóż kuchenny – jeszcze przed opuszczeniem fabryki, gdzie jest wykuwany – ostrzy się przy użyciu niezastąpionych kamieni wodnych. Przed każdym użyciem kamień ten powinien poleżeć kilka minut w wodzie (podczas ostrzenia nie może mieć suchej powierzchni). Japońskie noże, w celu uzyskania maksymalnej ostrości, są zazwyczaj ostrzone pod kątem ok. 15⁰. Wybierając ostrzałkę do noży w postaci kamienia wodnego, masz pewność, że zyskasz bezpieczny i ostry nóż kuchenny.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 2000

Taidea kamień wodny 2000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 2000
  • Wymiary: 18 x 6 x 1,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.