• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 400

T1304W

69,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 400
  • Wymiary: 21 x 9,2 x 3,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny o profesjonalnym przeznaczeniu i  gradacji 400 doskonale sprawdzi się przy ostrzeniu takich narzędzi jak: noże, brzytwy, nożyczki czy dłuta. Gradacja 400 nadaje się do ostrzenia noży o bardziej stępionych ostrzach oraz do przeprowadzania naprawy krawędzi tnącej.

Kamienie wodne – czyli dla wielu synonim niezawodności – to ostrzałki do kuchennych noży, które gwarantują osiągnięcie niebywałej ostrości i wyjątkowej precyzji cięcia. Faktem, o którym warto wspomnieć, jest to, że wszystkie japońskie noże kuchenne są przed opuszczeniem fabryki ostrzone właśnie na kamieniach wodnych. Przed każdym użyciem namocz kamień w wodzie (na kilka minut), ponieważ w trakcie ostrzenia nie może być suchy. By uzyskać najwyższą ostrość, najlepiej jest ostrzyć noże japońskie, nachylając ostrzałkę pod kątem 15 stopni. Kamienie wodne doskonale sprawdzają się w roli ostrzałki i zapewniają uzyskanie bezpiecznych oraz ostrych noży kuchennych i innych narzędzi.
Gradacja400
Kamień wodny o profesjonalnym przeznaczeniu i  gradacji 400 doskonale sprawdzi się przy ostrzeniu takich narzędzi jak: noże, brzytwy, nożyczki czy dłuta. Gradacja 400 nadaje się do ostrzenia noży o bardziej stępionych ostrzach oraz do przeprowadzania naprawy krawędzi tnącej.

Kamienie wodne – czyli dla wielu synonim niezawodności – to ostrzałki do kuchennych noży, które gwarantują osiągnięcie niebywałej ostrości i wyjątkowej precyzji cięcia. Faktem, o którym warto wspomnieć, jest to, że wszystkie japońskie noże kuchenne są przed opuszczeniem fabryki ostrzone właśnie na kamieniach wodnych. Przed każdym użyciem namocz kamień w wodzie (na kilka minut), ponieważ w trakcie ostrzenia nie może być suchy. By uzyskać najwyższą ostrość, najlepiej jest ostrzyć noże japońskie, nachylając ostrzałkę pod kątem 15 stopni. Kamienie wodne doskonale sprawdzają się w roli ostrzałki i zapewniają uzyskanie bezpiecznych oraz ostrych noży kuchennych i innych narzędzi.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 400

Taidea kamień wodny 400

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 400
  • Wymiary: 21 x 9,2 x 3,5 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.