• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 600/2000

T6260W

126,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 600/2000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny profesjonalny, posiadający dwie gradacje: 600 oraz 2000, służy do ostrzenia różnych noży, dłut, brzytew, a także nożyczek. Jedna ze stron (o niższej gradacji – 600) przeznaczona jest do ostrzenia noży mocno stępionych oraz do naprawy krawędzi tnącej. Druga strona (o wyższej gradacji – 2000) nadaje się do regularnego ostrzenia noży na co dzień.

Kamienie wodne to wyjątkowe ostrzałki do kuchennych noży, dzięki którym uzyskują one ekstremalną ostrość, a więc i imponującą precyzję cięcia. Warto nadmienić, że japońskie noże kuchenne, zanim wyjadą z manufaktury, są ostrzone przy użyciu właśnie tych kamieni wodnych. Przed zastosowaniem kamienia wodnego do ostrzenia należy zamoczyć go w wodzie na kilka minut. Jest to niezbędne, ponieważ nie można ostrzyć noży, kiedy kamień jest suchy. By uzyskać maksymalną ostrość i precyzję, poleca się ostrzyć japońskie noże pod kątem w granicach 15 stopni. Kamień wodny – czyli niezastąpiona ostrzałka w każdej kuchni – zagwarantuje Ci możliwość korzystania z bezpiecznych oraz bardzo ostrych noży kuchennych.
Gradacja600/2000
Kamień wodny profesjonalny, posiadający dwie gradacje: 600 oraz 2000, służy do ostrzenia różnych noży, dłut, brzytew, a także nożyczek. Jedna ze stron (o niższej gradacji – 600) przeznaczona jest do ostrzenia noży mocno stępionych oraz do naprawy krawędzi tnącej. Druga strona (o wyższej gradacji – 2000) nadaje się do regularnego ostrzenia noży na co dzień.

Kamienie wodne to wyjątkowe ostrzałki do kuchennych noży, dzięki którym uzyskują one ekstremalną ostrość, a więc i imponującą precyzję cięcia. Warto nadmienić, że japońskie noże kuchenne, zanim wyjadą z manufaktury, są ostrzone przy użyciu właśnie tych kamieni wodnych. Przed zastosowaniem kamienia wodnego do ostrzenia należy zamoczyć go w wodzie na kilka minut. Jest to niezbędne, ponieważ nie można ostrzyć noży, kiedy kamień jest suchy. By uzyskać maksymalną ostrość i precyzję, poleca się ostrzyć japońskie noże pod kątem w granicach 15 stopni. Kamień wodny – czyli niezastąpiona ostrzałka w każdej kuchni – zagwarantuje Ci możliwość korzystania z bezpiecznych oraz bardzo ostrych noży kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 600/2000

Taidea kamień wodny 600/2000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 600/2000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.