• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 600/2000

T6260W

125,00 zł

Dostępny

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 600/2000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny profesjonalny, posiadający dwie gradacje: 600 oraz 2000, służy do ostrzenia różnych noży, dłut, brzytew, a także nożyczek. Jedna ze stron (o niższej gradacji – 600) przeznaczona jest do ostrzenia noży mocno stępionych oraz do naprawy krawędzi tnącej. Druga strona (o wyższej gradacji – 2000) nadaje się do regularnego ostrzenia noży na co dzień.

Kamienie wodne to wyjątkowe ostrzałki do kuchennych noży, dzięki którym uzyskują one ekstremalną ostrość, a więc i imponującą precyzję cięcia. Warto nadmienić, że japońskie noże kuchenne, zanim wyjadą z manufaktury, są ostrzone przy użyciu właśnie tych kamieni wodnych. Przed zastosowaniem kamienia wodnego do ostrzenia należy zamoczyć go w wodzie na kilka minut. Jest to niezbędne, ponieważ nie można ostrzyć noży, kiedy kamień jest suchy. By uzyskać maksymalną ostrość i precyzję, poleca się ostrzyć japońskie noże pod kątem w granicach 15 stopni. Kamień wodny – czyli niezastąpiona ostrzałka w każdej kuchni – zagwarantuje Ci możliwość korzystania z bezpiecznych oraz bardzo ostrych noży kuchennych.
Gradacja600/2000
Kamień wodny profesjonalny, posiadający dwie gradacje: 600 oraz 2000, służy do ostrzenia różnych noży, dłut, brzytew, a także nożyczek. Jedna ze stron (o niższej gradacji – 600) przeznaczona jest do ostrzenia noży mocno stępionych oraz do naprawy krawędzi tnącej. Druga strona (o wyższej gradacji – 2000) nadaje się do regularnego ostrzenia noży na co dzień.

Kamienie wodne to wyjątkowe ostrzałki do kuchennych noży, dzięki którym uzyskują one ekstremalną ostrość, a więc i imponującą precyzję cięcia. Warto nadmienić, że japońskie noże kuchenne, zanim wyjadą z manufaktury, są ostrzone przy użyciu właśnie tych kamieni wodnych. Przed zastosowaniem kamienia wodnego do ostrzenia należy zamoczyć go w wodzie na kilka minut. Jest to niezbędne, ponieważ nie można ostrzyć noży, kiedy kamień jest suchy. By uzyskać maksymalną ostrość i precyzję, poleca się ostrzyć japońskie noże pod kątem w granicach 15 stopni. Kamień wodny – czyli niezastąpiona ostrzałka w każdej kuchni – zagwarantuje Ci możliwość korzystania z bezpiecznych oraz bardzo ostrych noży kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 600/2000

Taidea kamień wodny 600/2000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 600/2000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.