• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 240

T7024W

54,00 zł

This product is no longer in stock

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 240
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny jednostronny ma gradację rzędu 240 i jest przeznaczony do profesjonalnego użytku. Nadaje się do ostrzenia nie tylko noży, ale także dłut i nożyczek. Gradacja kamienia 240 doskonale sprawdza się w przypadku ostrzenia noży, które są bardzo stępione. Z powodzeniem służy także do naprawiania krawędzi tnącej.

Kamienie wodne to bez wątpienia jedne z najbardziej cenionych ostrzałek, których można używać w kuchni. Pozwalają naostrzyć każdy nóż, dając mu ekstremalną ostrość, a więc i znakomitą precyzję cięcia. Warto przytoczyć, że każdy japoński nóż kuchenny wykuwany jest w manufakturach, a przed ich opuszczeniem ostrzy się go właśnie przy użyciu wodnych kamieni.  Przed zastosowaniem kamienia wodnego w domu namocz go na kilka minut w wodzie (podczas pracy nie powinien mieć suchej powierzchni). Japońskie noże są wyjątkowo ostre, ponieważ zaleca się ich ostrzenie pod specjalnym kątem – ok. 15⁰. Kamień wodny – czyli najlepsza ostrzałka, jaką możesz wybrać – zapewni Ci długie godziny z bezpiecznym i ostrym nożem kuchennym.
Gradacja240
Kamień wodny jednostronny ma gradację rzędu 240 i jest przeznaczony do profesjonalnego użytku. Nadaje się do ostrzenia nie tylko noży, ale także dłut i nożyczek. Gradacja kamienia 240 doskonale sprawdza się w przypadku ostrzenia noży, które są bardzo stępione. Z powodzeniem służy także do naprawiania krawędzi tnącej.

Kamienie wodne to bez wątpienia jedne z najbardziej cenionych ostrzałek, których można używać w kuchni. Pozwalają naostrzyć każdy nóż, dając mu ekstremalną ostrość, a więc i znakomitą precyzję cięcia. Warto przytoczyć, że każdy japoński nóż kuchenny wykuwany jest w manufakturach, a przed ich opuszczeniem ostrzy się go właśnie przy użyciu wodnych kamieni.  Przed zastosowaniem kamienia wodnego w domu namocz go na kilka minut w wodzie (podczas pracy nie powinien mieć suchej powierzchni). Japońskie noże są wyjątkowo ostre, ponieważ zaleca się ich ostrzenie pod specjalnym kątem – ok. 15⁰. Kamień wodny – czyli najlepsza ostrzałka, jaką możesz wybrać – zapewni Ci długie godziny z bezpiecznym i ostrym nożem kuchennym.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 240

Taidea kamień wodny 240

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 240
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.