• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 240

T7024W

54,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 240
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny jednostronny ma gradację rzędu 240 i jest przeznaczony do profesjonalnego użytku. Nadaje się do ostrzenia nie tylko noży, ale także dłut i nożyczek. Gradacja kamienia 240 doskonale sprawdza się w przypadku ostrzenia noży, które są bardzo stępione. Z powodzeniem służy także do naprawiania krawędzi tnącej.

Kamienie wodne to bez wątpienia jedne z najbardziej cenionych ostrzałek, których można używać w kuchni. Pozwalają naostrzyć każdy nóż, dając mu ekstremalną ostrość, a więc i znakomitą precyzję cięcia. Warto przytoczyć, że każdy japoński nóż kuchenny wykuwany jest w manufakturach, a przed ich opuszczeniem ostrzy się go właśnie przy użyciu wodnych kamieni.  Przed zastosowaniem kamienia wodnego w domu namocz go na kilka minut w wodzie (podczas pracy nie powinien mieć suchej powierzchni). Japońskie noże są wyjątkowo ostre, ponieważ zaleca się ich ostrzenie pod specjalnym kątem – ok. 15⁰. Kamień wodny – czyli najlepsza ostrzałka, jaką możesz wybrać – zapewni Ci długie godziny z bezpiecznym i ostrym nożem kuchennym.
Gradacja240
Kamień wodny jednostronny ma gradację rzędu 240 i jest przeznaczony do profesjonalnego użytku. Nadaje się do ostrzenia nie tylko noży, ale także dłut i nożyczek. Gradacja kamienia 240 doskonale sprawdza się w przypadku ostrzenia noży, które są bardzo stępione. Z powodzeniem służy także do naprawiania krawędzi tnącej.

Kamienie wodne to bez wątpienia jedne z najbardziej cenionych ostrzałek, których można używać w kuchni. Pozwalają naostrzyć każdy nóż, dając mu ekstremalną ostrość, a więc i znakomitą precyzję cięcia. Warto przytoczyć, że każdy japoński nóż kuchenny wykuwany jest w manufakturach, a przed ich opuszczeniem ostrzy się go właśnie przy użyciu wodnych kamieni.  Przed zastosowaniem kamienia wodnego w domu namocz go na kilka minut w wodzie (podczas pracy nie powinien mieć suchej powierzchni). Japońskie noże są wyjątkowo ostre, ponieważ zaleca się ich ostrzenie pod specjalnym kątem – ok. 15⁰. Kamień wodny – czyli najlepsza ostrzałka, jaką możesz wybrać – zapewni Ci długie godziny z bezpiecznym i ostrym nożem kuchennym.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 240

Taidea kamień wodny 240

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 240
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.