• +48 794 113 882
Taidea kamień wodny 120/400 Powiększ

Taidea kamień wodny 120/400

T6412W

75,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 120/400
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Profesjonalny kamień wodny posiada dwie różne gradacje na obu stronach: 120 oraz 400. Dzięki temu sprawdza się w przypadku ostrzenia brzytew i dłut oraz oczywiście noży kuchennych. Każda ze stron przeznaczona jest do ostrzenia noży wyjątkowo stępionych. Można nimi naprawiać krawędź tnącą.

Najlepsze ostrzałki do noży kuchennych, czyli kamienie wodne, umożliwiają osiągnięcie niesamowitej ostrości i wyjątkowej precyzji cięcia. Warto nadmienić, iż wszystkie japońskie noże kuchenne, produkowane według specjalnego procesu w manufakturach, zanim je opuszczą są poddawane ostrzeniu – właśnie na kamieniach wodnych. Kamień należy umieścić w wodzie na kilka minut przed każdym użyciem. Wynika to z faktu, że jego powierzchnia nie może być sucha podczas ostrzenia noży czy innych narzędzi. By uzyskać pożądany, wysoki stopień ostrości, noże japońskie najlepiej ostrzyć pod kątem nachylenia ostrzałki ok. 15 stopni. Wyjątkowe kamienie wodne z powodzeniem sprawdzają się do ostrzenia noży kuchennych i spełniają oczekiwania względem bezpieczeństwa oraz ostrości noży.
Gradacja120/400
Profesjonalny kamień wodny posiada dwie różne gradacje na obu stronach: 120 oraz 400. Dzięki temu sprawdza się w przypadku ostrzenia brzytew i dłut oraz oczywiście noży kuchennych. Każda ze stron przeznaczona jest do ostrzenia noży wyjątkowo stępionych. Można nimi naprawiać krawędź tnącą.

Najlepsze ostrzałki do noży kuchennych, czyli kamienie wodne, umożliwiają osiągnięcie niesamowitej ostrości i wyjątkowej precyzji cięcia. Warto nadmienić, iż wszystkie japońskie noże kuchenne, produkowane według specjalnego procesu w manufakturach, zanim je opuszczą są poddawane ostrzeniu – właśnie na kamieniach wodnych. Kamień należy umieścić w wodzie na kilka minut przed każdym użyciem. Wynika to z faktu, że jego powierzchnia nie może być sucha podczas ostrzenia noży czy innych narzędzi. By uzyskać pożądany, wysoki stopień ostrości, noże japońskie najlepiej ostrzyć pod kątem nachylenia ostrzałki ok. 15 stopni. Wyjątkowe kamienie wodne z powodzeniem sprawdzają się do ostrzenia noży kuchennych i spełniają oczekiwania względem bezpieczeństwa oraz ostrości noży.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 120/400

Taidea kamień wodny 120/400

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 120/400
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.