• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 180/600

T6618W

90,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 180/600
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Profesjonalny kamień wodny ma dwie gradacje (180 oraz 600) i doskonale sprawdza się przy ostrzeniu różnych narzędzi kuchennych – noży, dłut, nożyczek, jak również brzytew. Obie strony kamienia (o gradacji 180 i 600) używane są do ostrzenia bardzo tępych noży, a ponadto można nimi naprawiać ich krawędź tnącą.

Kamienie wodne, przez większość osób określane jako najlepsze ostrzałki do kuchennych noży, pozwalają uzyskać najwyższy poziom ostrości i pożądaną precyzję cięcia, którą doceni niejeden szef kuchni. Warto tutaj wspomnieć o tym, że po wyprodukowaniu, przed wyjazdem z manufaktury, każdy z japońskich noży kuchennych jest ostrzony przy użyciu wspomnianych kamieni. Jeśli chcesz naostrzyć nóż za pomocą kamienia wodnego, włóż go najpierw na kilka minut do wody (powierzchnia kamienia wodnego nie powinna być sucha w trakcie ostrzenia). Noże japońskie – w celu uzyskania niesamowitej ostrości – najlepiej ostrzyć pod określonym kątem nachylenia kamienia wodnego (jest to ok. 15⁰). Ta niezwykła ostrzałka do noży kuchennych, czyli wysokiej jakości kamień wodny z pewnością przyda Ci się w codziennej pracy w kuchni – zwłaszcza jeśli zależy Ci na bezpiecznych i jednocześnie ostrych nożach kuchennych.
Gradacja180/600
Profesjonalny kamień wodny ma dwie gradacje (180 oraz 600) i doskonale sprawdza się przy ostrzeniu różnych narzędzi kuchennych – noży, dłut, nożyczek, jak również brzytew. Obie strony kamienia (o gradacji 180 i 600) używane są do ostrzenia bardzo tępych noży, a ponadto można nimi naprawiać ich krawędź tnącą.

Kamienie wodne, przez większość osób określane jako najlepsze ostrzałki do kuchennych noży, pozwalają uzyskać najwyższy poziom ostrości i pożądaną precyzję cięcia, którą doceni niejeden szef kuchni. Warto tutaj wspomnieć o tym, że po wyprodukowaniu, przed wyjazdem z manufaktury, każdy z japońskich noży kuchennych jest ostrzony przy użyciu wspomnianych kamieni. Jeśli chcesz naostrzyć nóż za pomocą kamienia wodnego, włóż go najpierw na kilka minut do wody (powierzchnia kamienia wodnego nie powinna być sucha w trakcie ostrzenia). Noże japońskie – w celu uzyskania niesamowitej ostrości – najlepiej ostrzyć pod określonym kątem nachylenia kamienia wodnego (jest to ok. 15⁰). Ta niezwykła ostrzałka do noży kuchennych, czyli wysokiej jakości kamień wodny z pewnością przyda Ci się w codziennej pracy w kuchni – zwłaszcza jeśli zależy Ci na bezpiecznych i jednocześnie ostrych nożach kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 180/600

Taidea kamień wodny 180/600

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 180/600
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.