• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 2000/5000

T0930W

170,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 2000/5000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Kamień wodny o dwóch stronach z różnymi gradacjami (wielkości 2000 i 5000) ma profesjonalne zastosowanie i świetnie sprawdza się w ostrzeniu noży, ale nie tylko. Służy także do ostrzenia brzytew oraz nożyczek i dłut, przy czym strona z gradacją 2000 przeznaczona jest do ostrzenia właściwego, a strona o gradacji 5000 – do finalnego polerowania krawędzi tnącej. Dzięki temu kamień wodny nadaje nożom imponującą ostrość.

Kamienie wodne postrzegane są jako najlepsze ostrzałki, po które można sięgnąć zarówno w pracy zawodowej, jak i w domowej kuchni. Pozwalają one na osiągnięcie wysokiego stopnia ostrości noży kuchennych, zapewniając w ten sposób nieocenioną precyzję cięcia. Warto przyuważyć, że japońskie noże kuchenne, które produkowane są w specjalnych manufakturach, zanim ujrzą światło dzienne poza nimi – są ostrzone właśnie za pomocą tych kamieni wodnych. Przed każdym użyciem należy umieścić kamień na kilka minut w wodzie, ponieważ nie powinien być on suchy podczas ostrzenia narzędzi kuchennych. By otrzymać jeszcze większy stopień ostrości, noże japońskie warto ostrzyć pod kątem ok. 15 stopni. Jako ostrzałka do noży kamienie wodne są niezawodne i stanowią najlepszy wybór dla osób, którym zależy na bezpiecznych oraz precyzyjnych i ostrych nożach kuchennych.
Gradacja2000/5000
Kamień wodny o dwóch stronach z różnymi gradacjami (wielkości 2000 i 5000) ma profesjonalne zastosowanie i świetnie sprawdza się w ostrzeniu noży, ale nie tylko. Służy także do ostrzenia brzytew oraz nożyczek i dłut, przy czym strona z gradacją 2000 przeznaczona jest do ostrzenia właściwego, a strona o gradacji 5000 – do finalnego polerowania krawędzi tnącej. Dzięki temu kamień wodny nadaje nożom imponującą ostrość.

Kamienie wodne postrzegane są jako najlepsze ostrzałki, po które można sięgnąć zarówno w pracy zawodowej, jak i w domowej kuchni. Pozwalają one na osiągnięcie wysokiego stopnia ostrości noży kuchennych, zapewniając w ten sposób nieocenioną precyzję cięcia. Warto przyuważyć, że japońskie noże kuchenne, które produkowane są w specjalnych manufakturach, zanim ujrzą światło dzienne poza nimi – są ostrzone właśnie za pomocą tych kamieni wodnych. Przed każdym użyciem należy umieścić kamień na kilka minut w wodzie, ponieważ nie powinien być on suchy podczas ostrzenia narzędzi kuchennych. By otrzymać jeszcze większy stopień ostrości, noże japońskie warto ostrzyć pod kątem ok. 15 stopni. Jako ostrzałka do noży kamienie wodne są niezawodne i stanowią najlepszy wybór dla osób, którym zależy na bezpiecznych oraz precyzyjnych i ostrych nożach kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 2000/5000

Taidea kamień wodny 2000/5000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 2000/5000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.