• +48 794 113 882

Taidea kamień wodny 240/1000

T6124W

115,00 zł

Dostępny

w magazynie

Wysyłka

Sposoby dostawyNazwaCzas dostawyCena
Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata Kurier DHL Przedpłata 15,00 zł
Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie Kurier DHL Pobranie 15,00 zł
Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew Odbiór Osobisty Gdynia - Przelew 72h Za darmo!

* Dla zakupów powyżej 500,00 zł darmowa dostawa!

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 240/1000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki
Ten profesjonalny kamień wodny ma strony o dwóch gradacjach: na poziomie 240 oraz na poziomie 1000. Dzięki temu zdaje egzamin zarówno przy ostrzeniu noży, jaki dłut, nożyczek i brzytew. Strona o niższym poziomie gradacji (240) przeznaczona jest do ostrzenia mocno stępionych noży, a także do naprawiania ich krawędzi tnącej. Z kolei strona o wyższej gradacji (1000) z powodzeniem służy do regularnego ostrzenia noży, każdego dnia.

Kamenie wodne to niezastąpione ostrzałki do różnego rodzaju noży kuchennych i innych narzędzi do pracy w kuchni. Ich ogromną zaletą jest to, że pozwalają wydobyć najwyższą ostrość noża, a więc tym samym zapewniają bardzo precyzyjne cięcie. Warto odnotować, że kamienie wodne są używane do ostrzenia japońskich noży kuchennych zanim te opuszczą manufakturę, w której powstają. Przed skorzystaniem z kamienia wodnego należy go namoczyć (umieścić w wodzie na kilka minut). Jest to niezbędne, ponieważ nie może być suchy w trakcie wykonywania ostrzenia. By zagwarantować jak najlepszą ostrość, noże japońskie zaleca się ostrzyć pod konkretnym kątem – w okolicach 15 stopni. Każdy kamień wodny to doskonała ostrzałka, która spełnia oczekiwania miłośników gotowania i szefów kuchni wymagających zarówno bezpieczeństwa, jak i ostrości noży kuchennych.
Gradacja240/1000
Ten profesjonalny kamień wodny ma strony o dwóch gradacjach: na poziomie 240 oraz na poziomie 1000. Dzięki temu zdaje egzamin zarówno przy ostrzeniu noży, jaki dłut, nożyczek i brzytew. Strona o niższym poziomie gradacji (240) przeznaczona jest do ostrzenia mocno stępionych noży, a także do naprawiania ich krawędzi tnącej. Z kolei strona o wyższej gradacji (1000) z powodzeniem służy do regularnego ostrzenia noży, każdego dnia.

Kamenie wodne to niezastąpione ostrzałki do różnego rodzaju noży kuchennych i innych narzędzi do pracy w kuchni. Ich ogromną zaletą jest to, że pozwalają wydobyć najwyższą ostrość noża, a więc tym samym zapewniają bardzo precyzyjne cięcie. Warto odnotować, że kamienie wodne są używane do ostrzenia japońskich noży kuchennych zanim te opuszczą manufakturę, w której powstają. Przed skorzystaniem z kamienia wodnego należy go namoczyć (umieścić w wodzie na kilka minut). Jest to niezbędne, ponieważ nie może być suchy w trakcie wykonywania ostrzenia. By zagwarantować jak najlepszą ostrość, noże japońskie zaleca się ostrzyć pod konkretnym kątem – w okolicach 15 stopni. Każdy kamień wodny to doskonała ostrzałka, która spełnia oczekiwania miłośników gotowania i szefów kuchni wymagających zarówno bezpieczeństwa, jak i ostrości noży kuchennych.

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Taidea kamień wodny 240/1000

Taidea kamień wodny 240/1000

Dane techniczne:
  • Typ ostrzałki: kamień wodny
  • Materiał: korund
  • Gradacja: 240/1000
  • Wymiary: 18 x 6 x 2,7 cm
  • Przeznaczenie: noże, brzytwy, dłuta, nożyczki

Napisz opinię

29 inne produkty w tej kategorii:

Newsletter

Zapisz się i otrzymaj 5% rabatu na pierwsze zakupy.